Dark Mode Light Mode
Νέα συνοριακή διόδος
Πήρε παράταση η μεταβίβαση του 35% – Ανέβηκαν οι τόνοι από Κανάκη- Βακιρτζή
«Εις το φως της ημέρας» - Ένα θεατρικό «μπιζουδάκι» στην Παλιά Μουσική

Πήρε παράταση η μεταβίβαση του 35% – Ανέβηκαν οι τόνοι από Κανάκη- Βακιρτζή

Δε  μεταβιβάστηκε τελικά  το 35% των μετοχών του Ερασιτέχνη στην ΠΑΕ ΑΟΚ και τον Γιώργο Τσοκτουρίδη. Στην αίθουσα τύπου του «Ανθή Καραγιάννη» οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να ξεπεραστούν κάποιες νομικές λεπτομέρειες.

Το θέμα φαίνεται να είναι διαδικαστικό αλλά ας βάλουμε ένα ερωτηματικό. Προς το τέλος της συνέντευξης τύπου ανέβηκαν οι τόνοι από το Ντίνο Κανάκη και το Βασίλη Βακιρτζή. Ο πρώτος απευθύνθηκε στον Γιώργο Τσοκτουρίδη και του ζήτησε να μην υπολογίζει από εδώ και πέρα σε καμία περίπτωση τον Ερασιτέχνη. Αντίθετα ο Γιώργος Τσοκτουρίδης είπε ότι καλό είναι να συνεργαστούν οι δυο πλευρές. Ο δεύτερος κατηγόρησε τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, ότι δημοσιοποίησε σε δυο δημοσιογράφους προσωπικό μήνυμα που του έστειλε και αργότερα τον ενημέρωσε για την πράξη του.

Επίσης ο Βασίλης Βακιρτζής τόνισε ότι θα βγάλει ο Ερασιτέχνης στη δημοσιότητα ηχητικά αποσπάσματα που θα φαίνεται ότι ο Γιώργος Τσοκτουρίδης είχε συμφωνήσει να πάρει η ΠΑΕ το «Ανθή Καραγιάννη» και ένα ακόμη βοηθητικό εκτός του Περιγιαλίου που θα ήταν αποκλειστικά στην κατοχή του Ερασιτέχνη.

Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης είπε ότι δεν έχει καμία αντίρρηση να βγουν τα ηχητικά προς τα έξω.

Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Γιώργου Τσοκτουρίδη: « Ευχαριστώ τον ερασιτέχνη που επιστρέφει στην ΠΑΕ το 35%. Για μας το σημαντικό είναι ότι νιώθουμε πιο δυνατοί και μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα την ΠΑΕ. Όχι ότι είχα πρόβλημα με το 35% να το κατέχει ο ερασιτέχνης. Ηταν μάλιστα χαρά μου. Ηταν η εταιρεία λαϊκής βάσης.

Η ομάδα έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία για όλους μας. Από τη στιγμή που εξεδήλωσαν οι φίλοι του ερασιτέχνη να μεταβιβαστεί το ποσοστό, έφερα όλα τα έγραφα της πρώτης μεταβίβασης προκειμένου να προχωρήσουμε στη μεταβίβαση του ερασιτέχνη προς εμένα».

Ο Γιώργος Γραμμένος ως εκπρόσωπος του ερασιτέχνη τόνισε: « Είμαστε εδώ για να δούμε τα συμφωνητικά, να δούμε τα χαρτιά και να ελέγξουμε όλα τα στοιχεία προκειμένου να προχωρήσουμε στις νόμιμες διαδικασίες για τη μεταβίβαση του 35%.

Δε θέλω σε καμία περίπτωση να ξύσω πληγές. Ο Ερασιτέχνης θέλει η κάθε ενέργεια από την πλευρά του να είναι νόμιμη και νομότυπη 100%. Διαπιστώσαμε ότι έπρεπε να διορθωθούν κάποια πράγματα σε ένα συμφωνητικό που μας έστειλε η ΠΑΕ. Επίσης ζητήσαμε να μας προσκομιστούν κάποια έγραφα που είναι απαραίτητα, για τη σύνταξη και την ολοκληρωμένη μελέτη του συμφωνητικού αυτού.

Δηλώνω και βεβαιώνω ως εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη, ότι αυτή η διαδικασία η οποία ξεκίνησε, θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί. Σύμφωνα βέβαια με αυτά που προβλέπει ο νόμος. Το συμφωνητικό είναι ελλιπέστατο και δεν τηρεί τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος. Κυρίως υπάρχει το τεράστιο ζήτημα της μη ύπαρξης των τίτλων των μετοχών. Οι μετοχές δε βρίσκονται στα χέρια του ερασιτέχνη, καλώς η κακώς. Υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα που όμως δεν είναι άλυτα. Μπορούν να τακτοποιηθούν. Είναι πρακτικά θέματα. Υπάρχει διάθεση από την πλευρά μας να προχωρήσει το όλο θέμα. Πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους της ΠΑΕ, θα συνταχθεί σωστά το συμφωνητικό και θα γίνει ολοκληρωμένα η μεταβίβαση.

Απ` ότι έχω αντιληφθεί ο αγοραστής θα είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ».

*Δηλώσεις του Τσοκτουρίδη στους 93, 7: « Εγώ τους… αγαπάω»

Νωρίτερα χθες το πρωί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Τσοκτουρίδης έκανε δηλώσεις στους 93, 7 για το θέμα της μεταβίβασης του 35% και όχι μόνο. Είπε αναλυτικά: « Δεν υπάρχει συμβολαιογραφική πράξη σε μεταβίβαση μετοχών σε ΠΑΕ. Υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο υπέγραψα εγώ ως εκπρόσωπος του ερασιτέχνη , αφού ήμουν αντιπρόεδρος και παραλλήλως πήγα και πλήρωσα από τον τραπεζικό μου λογαριασμό για τη μεταβίβαση. Ο Ερασιτέχνης δεν πλήρωσε καν την εφορία.

Υπάρχει αποδεικτικό καταβολής. Το ποσό που καταβλήθηκε στην εφορία. Πρέπει ακόμη και σήμερα( χθες) να καταβάλουμε το ίδιο ποσό στην εφορία. Πρέπει να προλάβουμε, διαφορετικά θα ζητήσουμε παράταση για 24 ώρες.

Δε μας ζήτησε ποτέ ο Ερασιτέχνης ποτέ τα αποδεικτικά χαρτιά. Υπάρχει το θέατρο του παραλόγου. Προσκομίσαμε κάποια χαρτιά στην ΕΕΑ για να πάρουμε αδειοδότηση. Πιστεύετε ότι τα μέλη της ΕΕΑ είναι ανόητοι;

Δεν τα είχαμε τα χαρτιά, τα υπέγραψα και πήγαμε τα υποβάλαμε αμέσως στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στην ΕΕΑ. Σήμερα(χθες) το πρωί θα πάρουμε αντίγραφο.

Δέχομαι τα πάντα, λέω ναι σε όλα αλλά θέλω πίσω το ποσοστό.

Θέλουμε να προλάβουμε την εφορία. Να πάρουμε αποδεικτικό για τη νέα μεταβίβαση. Εγώ δε ζήτησα ποτέ το 35%. Ο Ερασιτέχνης μου έλεγε, έλα να το πάρεις. Κάποια στιγμή αυτή η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει. Δώστε το, ήρθα. Με παρακαλάνε να το πάρω και θα τους πω όχι;

Εγώ σε αυτά που με κατηγορούνε λέω ότι τους… αγαπώ. Είναι ο ερασιτέχνης της πόλης μας, είναι κομμάτι του ΑΟΚ. Τους θέλω κοντά μου την επόμενη μέρα. Νομίζω ότι είναι δηλώσεις όξυνσης, οι οποίες δεν πρέπει να συνεχιστούν. Πιστεύω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε.

Θα προσπαθήσουμε να γίνει ότι καλύτερο πάνω σε νέες βάσεις. Πέρυσι δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Φέτος ήδη έχουμε κινήσεις με χορηγούς που θα δώσουν ένα σεβαστό ποσό.

Μιλάμε για διαφημίσεις στο ρουχισμό και το ποσό είναι αρκετά υψηλό. Επίσης θα δώσουμε τις ταμπέλες του γηπέδου σε μια εταιρία που θα τις πάρει συνολικά. Πέρυσι δε μπορέσαμε να πάρουμε ένα μεγάλο ποσό αφού είχαμε μπει… εμβόλιμα στο πρωτάθλημα. Χάθηκε ένα ποσό πάνω από 100.000 ευρώ.

Μη βιάζεστε για τον Κάπατζη, θα ακούσετε τις ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες.

Δε θα γίνουν τα ίδια με πέρυσι. Η εικόνα που έχω είναι ότι το κλίμα θα είναι εντελώς διαφορετικό. Αυτό το εισπράττω και μέσα από την ΕΠΑΕ.

Θα έρθει πρώτα ο προπονητής, θα δει ο κόσμος τις κινήσεις μας, θα δει τους στόχους μας που αρχικά δεν θα είναι υψηλοί αλλά στη συνέχει μπορεί να αλλάξουν και μετά θα βγάλουμε τα εισιτήρια διαρκείας.

Ο κ. Μαραντάς πιστεύω ότι θα μείνει στην ομάδα. Είναι πολύ καλός προπονητής και πάρα πολύ καλός φίλος. Θα είναι ο δεύτερος προπονητής του ΑΟΚ. Θα είναι συνεργάτης μου ως τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Θα είναι εισήγηση της διοίκησης. Ουσιαστικά θα είναι προπονητής.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Νέα συνοριακή διόδος

Επόμενο άρθρο

«Εις το φως της ημέρας» - Ένα θεατρικό «μπιζουδάκι» στην Παλιά Μουσική