Dark Mode Light Mode

Παιδικοί σταθμοί: Με ΕΣΠΑ αλλά χωρίς κοινωφελή εργασία

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε προχθές οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καβάλας ανακοινώνουν ότι αρχίζει η περίοδος εγγραφών για τη λειτουργία τους το Σεπτέμβριο, ενώ θα επαναληφθεί και φέτος πρόγραμμα φύλαξης παιδιών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Φέτος δεν υπάρχει το προσωπικό της κοινωφελούς εργασίας. Κατά συνέπεια αυτοί που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα φύλαξης των παιδιών το καλοκαίρι θα πρέπει να πληρώνουν 100 ευρώ το μήνα. Έχει γνωστοποιηθεί σε αυτούς το χρηματικό ποσό που θα πρέπει να πληρώνουν κι απ΄ ότι ο πρόεδρος του νομικού προσώπου «Αλληλεγγύη», Λεωνίδας Παππάς, αρκετοί γονείς συμφωνούν με τους όρους υλοποίησης του προγράμματος. Όσον αφορά το ΕΣΠΑ θα συνεχισθεί το δωρεάν πρόγραμμα μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, από το Σεπτέμβριο και μετά.

Ο Λεωνίδας Παππάς είπε στην εφημερίδα μας τα εξής:

 

«Οι εγγραφές για το νέο σχολικό έτος, τη νέα σχολική περίοδο, ξεκίνησαν. Είναι εγγραφές για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Αμέσως μόλις βγει η πρόσκληση για το πρόγραμμα της ΕΣΠΑ για τα δωρεάν τροφεία, θα βγάλουμε νέα ανακοίνωση και θα καλέσουμε τους γονείς να φέρουν εκ νέου αίτηση και δικαιολογητικά. Δηλαδή οι γονείς που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, όπως και πέρσι και δεν πλήρωναν καθόλου τροφεία, θα χρειαστεί να κάνουν και δεύτερη αίτηση. Εντός των ημερών μόλις βγει η πρόσκληση θα γίνει επίσημη ανακοίνωση.

Αυτό που αποφασίστηκε στο προχθεσινό διοικητικό συμβούλιο από το Δ.Σ. του νομικού προσώπου είναι το εξής: Ότι και φέτος θα συνεχιστεί το πρόγραμμα ημερήσιας φύλαξης και φροντίδας παιδιών δημοτικού σχολείου, 6 – 10 ετών. Είναι το πρόγραμμα που εφαρμόζει ο δήμος μας, τα δύο τελευταία χρόνια. Οι γονείς το αγκάλιασαν. Οι εργαζόμενοι γονείς που δεν έχουν παππού, γιαγιά και δε μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά, θέλουν αυτό το πρόγραμμα για να έχουν τη φροντίδα και την απασχόληση τη δημιουργική τα παιδιά τους, τους καλοκαιρινούς μήνες Απλά η διαφορετικότητα είναι ότι φέτος δεν έχουμε προσωπικό. Τι σημαίνει αυτό; Πέρσι είχαμε την κοινωφελή εργασία, είχαμε στη διάθεσή μας προσωπικό δωρεάν. Φέτος αναγκαστικά το κόστος πρόσληψης στο δίμηνο, για να απασχοληθούν τα παιδιά από 25 Ιουνίου και μετά θα το καλύψουν οι ίδιοι οι γονείς. Έχουνε γίνει διερευνητικές επαφές με τους γονείς, είναι πρόθυμοι, συμφωνούν στο ποσό. Η επιβάρυνση θα είναι περίπου στα 100 Ευρώ, για κάθε γονέα, για κάθε μήνα απασχόλησης του παιδιού. Εντός των ημερών βγαίνει η ανακοίνωση και γι΄ αυτό το πρόγραμμα στον τύπο. Θα καλούμε τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους ηλικίας 6 – 10 ετών, να τα κρατάμε, να κάνουν δήλωση συμμετοχής. Από 25 Ιουνίου ξεκινάμε αυτό το πρόγραμμα».

 

Εγγραφές/επανεγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Καβάλας

 

Το ΝΠΔΔ «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΒΑΛΑΣ» του ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς ότι για τη σχολική χρονιά 2013-2014 οι εγγραφές / επανεγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Καβάλας θα γίνονται από 03/06/2013 έως 30/06/2013 τις εργάσιμες μέρες και ώρες από τις 7πμ-15.00μμ.

Η Αίτηση και τα λοιπά σχετικά έντυπα διατίθενται στη διεύθυνση του Νομικού Προσώπου – Αρκαδίου 4 και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Δήμου http://www.kavala.gov.gr.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Δημοπρασίες – κυλικεία και άλλα…

Επόμενο άρθρο

Ο κόσμος αγκαλιάζει πλέον την Παιδόπολη - Η διοίκηση θα τιμήσει τους δωρητές του ιδρύματος