Dark Mode Light Mode

Παππάς – Κελαϊδάκης μιλούν για την αυτοδιαχείριση

Ο Βαγγέλης Παππάς και ο Μανόλης Κελαϊδάκης ταξιδεύουν άυριο στη μακρινή Χαλκίδα. Εκεί θα μιλήσουν σε εκδήλωση, θέμα της οποίας είναι η αυτοδιαχείριση. Ουσιαστικά θα μεταφέρουν την εμπειρία της Καβάλα Oil προκειμένου να υποστηρίξουν σκέψεις αυτοδιαχείρισης όλων όσων εργάζονται στην Εύβοια, σε ένα εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντων, το οποίο κλείνει.

Πρόκειται για πρόσκληση του εργατικού κέντρου Εύβοιας αλλά και του προέδρου προσωπικά της Ομοσπονδίας Χημικών Βιομηχανιών και Πετρελαίων, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας μετέχει ο Μανόλης Κελαϊδάκης.

Βασικός εισηγητής στη σημερινή συνάντηση θα είναι ο Β. Παππάς. Θ΄ αναφερθεί στην εμπειρία της Καβάλα Oil, στους σκληρούς αγώνες που έγιναν την εποχή που οι ξένοι επενδυτές εγκατέλειπαν τα πετρέλαια αδιαφορώντας για το μέλλον των εργαζομένων και στο μεγάλο χρονικό διάστημα που πέρασαν οι εργαζόμενοι στην Καβάλα Oil, χωρίς επενδυτή, χωρίς κανένα αφεντικό, παρόλα αυτά η παραγωγική διαδικασία συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο εργοστάσιο τσιμέντων Χαλκίδας, από την εταιρία La Farce, το εργατικό κέντρο προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των ενεργειών αυτοδιαχείρισης επιχείρησης από το σωματείο εργαζομένων Καβάλα Oil. Σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου, θα γίνει παρουσίαση των ενεργειών που έχουνε γίνει από το σωματείο των εργαζομένων στην Καβάλα Oil, με σκοπό την αυτοδιαχείριση της επιχείρησης. Καλούνται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κι όλοι όσοι έχουνε παρόμοιο ενδιαφέρον.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ποινική δίωξη κατά Καλλιοντζή- Μπαλίκα

Επόμενο άρθρο

Οι προβληματικές φορτοεκφορτώσεις της Βενιζέλου