Dark Mode Light Mode
Και το φανάρι κόκκινο στην Τενέδου
Παρέμβαση του Επιμελητηρίου για τα χρέη της Ενεργειακής και την επιδότηση 12%
Το νέο έργο καταστρέφει το προηγούμενο

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου για τα χρέη της Ενεργειακής και την επιδότηση 12%

Την προηγούμενη εβδομάδα ενημερώθηκε το Επιμελητήριο Καβάλας για τα χρέη της Ενεργειακής Αιγαίου προς την καβαλιώτικη αγορά, διαπιστώνοντας ότι σε τρεις τοπικές επιχειρήσεις οφείλεται ποσό που αγγίζει ή ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ μικρότερα ποσά οφείλονται και σε αρκετούς ακόμη ντόπιους επαγγελματίες. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άγγελος Τσατσούλης απέστειλε επιστολή στον υπεύθυνο της Ενεργειακής Αιγαίου Μαθιό Ρήγα, με την οποία ζήτησε ενημέρωση για τα χρέη προς τις καβαλιώτικες επιχειρήσεις, ζήτησε την πληρωμή των εργαζομένων κι επίσης ζήτησε ενημέρωση για την γενικότερη οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Η επιστολή στάλθηκε τη Δευτέρα και αυθημερόν επικοινώνησε ο κ. Ρήγας με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου. Έτσι ο Άγγελος Τσατσούλης είχε την ευκαιρία να διευκρινίσει ότι οι εσωτερικές διαμάχες της Ενεργειακής Αιγαίου και της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ είναι άγνωστο ως θέμα, ωστόσο θεωρείται απαράδεκτο να παραμένουν απλήρωτες οι τοπικές επιχειρήσεις. Ομοίως απαράδεκτο είναι και το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι των πετρελαίων. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, εστιαζόμενος στο επιχειρηματικό πρόβλημα που υφίσταται, ζήτησε την άμεση καταβολή των οφειλομένων αφού οι ντόπιοι προμηθευτές κινδυνεύουν με αφανισμό.

Ο Μαθιός Ρήγας επικαλέστηκε κάποιες χιλιάδες βαρελιών πετρελαίου που παραμένουν στην Καβάλα και δεν πωλούνται στα ΕΛΠΕ, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί και η αποπληρωμή των χρεών. Ο κ. Τσατσούλης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα αυτά αφορά την Ενεργειακή η οποία οφείλει να επιλύσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην καβαλιώτικη αγορά.

Αρκετές ημέρες πριν ξεσπάσει στην Καβάλα η κόντρα μεταξύ των δύο προαναφερόμενων εταιρειών και πριν κατηγορηθούν οι τέσσερις καβαλιώτες βουλευτές για τη θετική τους ψήφο στη βουλή, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου είχε εξαγγείλει την οργάνωση συσκέψεως με θέμα την επιδότηση του κόστους εργασίας 12%. Η αναγγελία είχε γίνει στη μηνιαία συνεδρίαση της διοικήσεως του Επιμελητηρίου, όταν ο κ. Τσατσούλης είχε διευκρινίσει ότι θα ζητούσε την παρουσία των τεσσάρων βουλευτών και δε θα επέτρεπε σε κανένα εκπρόσωπο των πολιτικών γραφείων να παραστεί αντ’ αυτών. Οι εξελίξεις στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ ανάγκασαν τους βουλευτές να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την παρουσία τους στην επιμελητηριακή σύσκεψη της ερχόμενης Παρασκευής.

Επ’ αυτού ο κ. Τσατσούλης παρατήρησε ότι η πόλη πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία της κι ότι υπάρχουν αρκετά ακόμη προβλήματα που ταλανίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις. «Το πιο εύκολο είναι να μετατραπούμε σε πόλη του τσαμπουκά. Εκείνο όμως που προέχει είναι να συνεννοηθούμε μεταξύ μας και βρούμε λύσεις προκειμένου να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις μας. Μάλιστα το θέμα της επιδότησης εργασίας αφορά και στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, η οποία εντασσόταν στο καθεστώς του 12%», εξήγησε ο Άγγελος Τσατσούλης.

Τα χρήματα που στάλθηκαν για την εξόφληση του Α’ εξαμήνου 2010 ήρθαν και εξαντλήθηκαν, χωρίς όμως να πληρωθούν όλες οι επιχειρήσεις την επιδότηση του 4% διότι τηρείται σειρά προτεραιότητας. Σύμφωνα με την πληροφόρηση του κ. Τσατσούλη τα υπόλοιπα χρήματα αναμένονται σύντομα.

Τέλος, το Επιμελητήριο έστειλε εκπρόσωπό του στη σύσκεψη του δήμου Παγγαίου κατά της λειτουργίας σταθμού διοδίων στη Μουσθένη. Μπορεί το Επιμελητήριο να τάσσεται κατά της ύπαρξης πολλών διοδίων αφού έτσι αυξάνεται το μεταφορικό κόστος, παρόλα αυτά κατανοεί ότι το αντίτιμο είναι απαραίτητο ώστε οι οδηγοί να κινούνται σε ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

 

Προηγούμενο άρθρο

Και το φανάρι κόκκινο στην Τενέδου

Επόμενο άρθρο

Το νέο έργο καταστρέφει το προηγούμενο