Dark Mode Light Mode

Παραίτηση – αποχώρηση Κώστα Ποδάρα

Ο Κώστας Ποδάρας ήταν μέχρι χθες μέλος του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Καβάλας, του συνδυασμού του Κώστα Σιμιτσή. Ήταν κοινό μυστικό ότι υποστήριζε τον υποψήφιο δήμαρχο Τέλη Παπάζογλου. Φαίνεται πως αυτό το τελευταίο έχει αλλάξει. Όπως επίσης έχει αλλάξει και το πρώτο. Δηλαδή ο Κώστας Ποδάρας δεν είναι ούτε μέλος του τοπικού συμβουλίου, ούτε ανήκει στη δημοτική παράταξη του Κωστή Σιμιτσή. Χθες έστειλε σχετική επιστολή παραίτησης προς τον Κωστή Σιμιτσή, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι έπαψε να υποστηρίζει τον κ. Παπάζογλου, ο οποίος φέρεται να συζητά να συμμετάσχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της κας Τσανάκα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Τ. Παπάζογλου παραβρέθηκε στην ομιλία της κας Τσανάκα, την περασμένη Παρασκευή. Όσο για τον Κώστα Ποδάρα όλα όσα τον αφορούν υπάρχουν στο κείμενο της επιστολής, που παρέδωσε χθε στο δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή. Το κείμενο αναφέρει τα ακόλουθα:

«Κύριε Δήμαρχε, δηλώνω ότι από σήμερα αποχωρώ από τη Δημοτική Παράταξη «Καβάλα – Φίλιπποι 2010 – Ανοιχτή Πόλη». Η λόγοι της αποχώρησής μου είναι καθαρά πολιτικοί, διότι:

1.Υπάρχει σταδιακή απομάκρυνση από τις αρχικές διατυπώσεις, αξίες και θέσεις του συνδυασμού μας, κάτι που οδήγησε στο να είμαστε ανακόλουθοι και ασυνεπείς απέναντι σε αυτούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

2.Η προσέγγιση της διοίκησης του Δήμου στην υλοποίηση των αποφάσεων δεν αρμόζει στην κρίσιμη εποχή που βιώνουμε αλλά σε παλαιοκομματικές πρακτικές. Θεωρώ δε ότι ο σημερινός τρόπος διοίκησης αυξάνει την έλλειψη δημοκρατίας και καταλήγει σε καθαρά δημαρχοκεντρική εξουσία.

3.Επίσης θεωρώ ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα στο Δήμο Καβάλας και με άλλη φιλοσοφία.

Ως εκ τούτων παρακαλώ να αποδεχθείτε και την παραίτησή μου από Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας, όπως προβλέπετε από το Νόμο 3852/2010 Κεφ. Β άρθρο 54, διότι θεωρώ έντιμο και ηθικό από μέρους μου να επιστρέψω την έδρα μου στο συνδυασμό με τον οποίο εκλέχθηκα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου, όλων των παρατάξεων, στο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας, όλα τα στελέχη του Δήμου με τα οποία συνεργάστηκα και όλους τους Δημότες που με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους για να τους εκπροσωπήσω στο Δήμο Καβάλας».

Με τιμή

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΔΑΡΑΣ

 

Προηγούμενο άρθρο

Στο πλευρό των εργαζομένων η ΔΕΑΥΚ - Διοικητική υποστήριξη στα ασφαλιστικά μέτρα

Επόμενο άρθρο

Καθυστέρηση πληρωμών και διαμαρτυρίες