• 3 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Παραίτηση Ι. Φιλόσογλου πριν ορκιστεί

 Παραίτηση Ι. Φιλόσογλου πριν ορκιστεί

Ο πρώην δήμαρχος Ελευθερούπολης και υποψήφιος δήμαρχος του μεγάλου Δήμου Παγγαίου, στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, Γιάννης Φιλόσογλου δήλωσε χθες γραπτώς την παραίτησή του από το δημοτικό συμβούλιο, που θ΄ αναλάβει καθήκοντα την 1η Σεπτέμβρη.
Ουσιαστικά αποποιήθηκε την εκλογή του, όπως προβλέπει ο σχετικός κώδικας.
Η προθεσμία για ανάλογες δηλώσεις αποποίησης της εκλογής λήγει αύριο 21 Αυγούστου.
Ο Γ. Φιλόσογλου πριν ορκιστεί αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο με μία σύντομα επιστολή, που όπως λέγεται έστειλε στο νέο δήμαρχο Φίλιππα Αναστασιάδη.
Αυτό άλλωστε προβλέπει ο κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων.
Λέγονται πολλά στην Ελευθερούπολη για την πρωτοβουλία του κ. Φιλόσογλου, ν΄ αποποιηθεί την εκλογή του, όπως για παράδειγμα ότι δε θα μπορούσε καν να ορκιστεί νέος δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, αφού στο πρόσωπό του υπάρχει κώλυμα λόγω πρόσφατων δικαστικών αποφάσεων, μία από τις οποίες λέγεται ότι του στέρησε προσωρινά τα πολιτικά του δικαιώματα.
Ο πρώτος αναπληρωματικός δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του, θα πάρει τη θέση του Γ. Φιλόσογλου στο Δημοτικό συμβούλιο, αλλά στην Ελευθερούπολη τα σενάρια προχωρούν περισσότερο. Αναφέρονται σε πρωτοβουλία συνένωσης της ομάδας του Γιάννη Φιλόσογλου με την ομάδα της πλειοψηφίας του Φίλιππα Αναστασιάδη. Ο κ. Φιλόσογλου που ρωτήθηκε σχετικά απάντησε ότι επικεφαλής της ομάδας του στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι πρόσωπο που τα μέλη της ομάδας θ΄ αποφασίσουν. Αν όμως κάποιος κάνει ακτινογραφία των δημοτικών συμβούλων του Γιάννη Φιλόσογλου στο νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου, θα διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι από τους εκλεγέντες έχουν καλές ή και άριστες σχέσεις με το Φίλιππα Αναστασιάδη, άρα ή θα ενωθούν οι δύο ομάδες, ή στην χειρότερη περίπτωση θα έχουν συνεργασία η οποία εικάζεται ότι κατ΄ αρχήν θα είναι στενή.
Ο Φ. Αναστασιάδης μάλλον περίμενε αυτή την εξέλιξη όπως και πολλοί άλλοι από τους παλιούς συνεργάτες του Γ. Φιλόσογλου. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου αλλά και ο νέος δήμαρχος Φίλιππας Αναστασιάδης θα ορκιστούν σε εκδήλωση που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Φ. Αναστασιάδης θα προτείνει για πρόεδρο του νέου δημοτικού συμβουλίου τον συνεργάτη του και δημοτικό σύμβουλο Κώστα Γάκη.

 

Διαβάστε επίσης