Dark Mode Light Mode

Παραιτούνται και οι δύο απ΄ τη διοίκηση του ΒΙΟΠΑ

Νωρίς χθες το πρωί έγινε γνωστό ότι τόσο ο Κωστής Σιμιτσής, όσο και ο Άγγελος Τσατσούλης πρόκειται να παραιτηθούν από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Βιοτεχνικό Πάρκο Α.Ε. Το μεσημέρι η πληροφορία επιβεβαιώθηκε πλήρως από το δημαρχείο. Η παραίτηση Σιμιτσή κατατέθηκε ήδη, για λόγους ευθιξίας. Για τους ίδιους λόγους αναμένονταν να παραιτηθεί από μέλος του διοικητικού συμβουλίου χθες το απόγευμα κι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άγγελος Τσατσούλης.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΒΙΟΠΑ Α.Ε. είναι πενταμελές με πρόεδρο τον οικονομολόγο Χρυσούπολης κ. Τσολάκη. Μετέχουν ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γ. Γερομάρκος και ο περιφερειακός σύμβουλος Θάσου, Κώστας Πατήρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κανείς άλλος εκπρόσωπος του Δήμου Καβάλας και του επιμελητηρίου δεν επιθυμεί ν΄ αντικαταστήσει το δήμαρχο και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου που παραιτήθηκαν.

Ανακύπτει δηλαδή θέμα συγκρότησης και λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου, αφού δύο θέσεις φαίνεται πως θα μείνουν κενές για πολύ καιρό ακόμη.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Πάρκου το 2011 και το 2012, στο μεταξύ παραιτήθηκε κι αντικαταστάθηκε από τον κ. Τσολάκη.

Όλοι όσοι συμπληρωματικά κατηγορούνται για την υπόθεση του Βιοτεχνικού Πάρκου, πήραν προθεσμία και θ΄ απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου. Ο δήμαρχος λόγω του ότι τη Δευτέρα θα βρίσκεται στη Νυρεμβέργη, πρόκειται να απολογηθεί στον ανακριτή Ηρακλή Μέτσικα την ερχόμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με ανθρώπους που διάβασαν το κατηγορητήριο, τη μηνυτήρια αναφορά και τις έως τώρα καταθέσεις, δικαιούνται να διαμαρτύρονται οι κύριοι Τσατσούλης και Σιμιτσής, όπως και οι κύριοι Τζώτζος και Αντωνιάδης, ότι ενεπλάκησαν άδικα σε μία υπόθεση, όπου άλλοι έπαιρναν αποφάσεις.

Το θέμα είναι ότι δε θα ξεμπλέξουν και τόσο εύκολα, αφού θεωρείται αδύνατο να εκδοθεί έστω απαλλακτικό βούλευμα μέχρι το τέλος του έτους.

Το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με τους ίδιους νομικούς κύκλους, είναι όλοι οι καινούριοι κατηγορούμενοι μαζί με τους αρχικούς δύο, το Θόδωρο Καλλιοντζή και τον Ανδρέα Μπαλίκα, να φτάσουν μαζί στο ακροατήριο, όπου θα κριθεί η υπόθεση κυρίως ως προς το σημείο της εξυγίανσης των εδαφών των οικοπέδων, καθώς οι υπόλοιπες υποθέσεις φαίνεται ότι δεν έχουν μεγάλη σημασία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Υποβαθμίζεται το αεροδρόμιο της Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Άρχισαν οι συνεδριάσεις στο ΤΕΙ