Dark Mode Light Mode

Παραμένει αρνητικό το ΓΕΩΤΕΕ για την όδευση του ΤΑΡ

Στο πλαίσιο διαβούλευσης με τοπικούς φορείς από  την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την τροποποίηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αγωγού ΤΑΡ, τροποποίηση που θ΄ απασχολήσει περιφερειακή επιτροπή και περιφερειακό συμβούλιο, δόθηκε στη δημοσιότητα η άποψη του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου. Παρά το ότι οι τροποποιήσεις της μελέτης αφορούν τη Ν. Καρβάλη και το Ποντολίβαδο και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ παραμένει αρνητικό. Τόσο γιατί δεν υπάρχουν αλλαγές στα Τενάγη των Φιλίππων, όσο και γιατί δεν υπάρχει αλλαγή στο σημείο που θα κατασκευαστεί ο σταθμός συμπίεσης στην περιοχή του Νομού Σερρών.

Το κείμενο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου που στέλνεται επισήμως στον περιφερειάρχη στην επιτροπή αγροτικής οικονομίας και περιβάλλοντος της περιφέρειας και στο περιφερειακό συμβούλιο, έχει ως εξής:

 

Σε συνέχεια της υπ. αρ. ΔΔ1028/12-3-2015 ανακοίνωσης της Περιφέρειας για την υποβολή απόψεων και ενστάσεων κάθε ενδιαφερόμενου επί του υπ. αρ. πρ. 146923/9-3-2015 φακέλου τροποποίησης του έργου: “Διαδρατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΑΦΑ) & Συνοδευτικές Εγκαταστάσεις (ΤΑΡ)” το Παράρτημά μας, έχοντας υπόψη το θεσμοθετημένο ρόλο του ως του συμβούλου της πολιτείας σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής και προστασίας περιβάλλοντος (Ν.1474/1984) στην Ανατολική Μακεδονία, μελέτησε την εν λόγω τροποποίηση και η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος μας ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

α) Να γνωμοδοτήσει αρνητικά επί αυτής της τροποποίησης και της νέας χάραξης του αγωγού. Η απόφαση μας αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι παρά τις όποιες τροποποιήσεις και βελτιώσεις στην περιοχή της Ν. Καρβάλης, του Ποντολίβαδου και αλλού και την χρησιμοποίηση σε μεγαλύτερο βαθμό κατά την όδευση του αγωγού των αγροτικών δρόμων – αλλαγές που είχαν ζητηθεί και από το παράρτημα μας – δεν έγιναν δεκτές όλες οι αλλαγές που ζητήθηκαν και αφορούσαν τη διέλευση του αγωγού από την γη υψηλής παραγωγικότητας και από τα Τενάγη Φιλίππων (στην ευρύτερη περιοχή των Κρηνίδων).

β) Να παραμείνει στην απόφαση της, όπως αυτή διατυπώθηκε αναλυτικά στο υπ. αρ. πρωτ. 843/27-9-2013 έγγραφο μας.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.

του ΓΕΩΤΕ.Ε.

Ανατολικής Μακεδονίας

Ζαφείρης Μυστακίδης

 

Προηγούμενο άρθρο

Ανακύκλωση γυαλιού - Οι πρώτοι κάδοι τοποθετήθηκαν χθες στο κέντρο της πόλης

Επόμενο άρθρο

Δήμαρχοι του Νομού σε επιτροπή για τα έργα του ΕΣΠΑ