Dark Mode Light Mode

Παρουσίαση εργασιών μαθητών γυμνασίων – λυκείων

Μαθητές και καθηγητές γυμνασίων και λυκείων της Καβάλας γέμισαν χθες την αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης. Παρουσιάστηκαν εργασίες που έγιναν όλη τη χρονιά, σε θέματα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και αγωγής υγείας. Η ευθύνη ανήκει στην αρμόδια καθηγήτρια Παναγιώτα Τσελεκτσίδου, Οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους. Ειδικότερα η κα Τσελεκτσίδου είπε στην εφημερίδα μας:

«Εδώ έχουμε τη χαρά και την τιμή να παρουσιάζουμε την εθελοντική δουλειά των εκπαιδευτικών, που στερούνται τον ελεύθερο χρόνο τους και επίσης την προαιρετική συμμετοχή μαθητών στα προγράμματα των σχολικών δραστηριοτήτων. Των Πολιτιστικών θεμάτων, Αγωγής – Υγειας, Περιβαλλοντικής αγωγής και εκπαίδευσης για την Αειφορία. Τα παιδιά συμμετέχουν σ΄ αυτές τις δραστηριότητες, χωρίς να βαθμολογούνται, χωρίς ν΄ αξιολογείται η επίδοσή τους. Το όφελος τους είναι ότι με βιωματικό τρόπο μαθαίνουν πράγματα που δεν τα διδάσκονται στην κλασική παιδεία, τα βιώνουν σε προγράμματα. ¨Ετσι η γνώση μένει ανεξίτηλη στη μνήμη τους και αναπτύσσονται μεταξύ τους και με τους εκπαιδευτικούς τους, δεσμοί λατρείας».

ΕΡ: Βρίσκονται εδώ μαθητές και καθηγητές από πόσα γυμνάσια και λύκεια;

ΑΠ: «Εδώ βρίσκονται περίπου μαθητές και καθηγητές από είκοσι σχολεία, γυμνάσια, λύκεια και ΕΠΑΛ, της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Είναι εκπαιδευτικοί και πυρηνικές ομάδες μαθητών, γιατί δε μπορούσαμε να μετακινήσουμε ολόκληρα σχολεία, γιατί το μάθημα συνεχίζεται στα σχολεία. Αυτή τη στιγμή κανένα τμήμα, λόγω του ότι βρίσκονται εδώ μαθητές, δε στερείται το μάθημά του. Ένα ή δύο μαθητές λείπουν από κάποιο τμήμα, γιατί συμμετέχουνε σ΄ αυτή τη δράση. Εδώ παρουσιάζονται προγράμματα που υλοποιούνται καθόλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου. Και επίσης παρουσιάζονται έργα που έχουνε γίνει από ανακυκλώσιμα υλικά, έργα τέχνης, που γίνονται σε μία δράση, στο πλαίσιο συνεργασίας με το ΚΠΕ Φιλίππων και το Δήμο Καβάλας. Επίσης παρουσιάζονται προγράμματα που γίνονται μέσα στις συμπράξεις αλληλεγγύης που έχουμε δημιουργήσει με τα σχολεία μεταξύ τους, στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, προσπαθήσαμε μαθητές που βρίσκονται κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες, για να μη νιώθουνε την περιθωριοποίηση μέσα στο σχολικό χώρο, για να είναι ενταγμένοι πλήρως όπως και οι άλλοι μαθητές, να κάνουνε δράσεις, που αυτές θα μπορούνε να είναι και σε επίπεδο ζητημάτων επιβίωσης, δηλαδή οι εκπαιδευτικοί ακόμη κι από την τσέπη τους έχουνε δημιουργήσει τράπεζες τροφίμων μακράς διάρκειας στα σχολεία και όχι μόνο, αλλά επίσης ανταλλάσσουν μεταξύ τους τα σχολεία, επισκέψεις και παρουσιάζει ο ένας στον άλλον θέματα και προγράμματα που μπορούν να τους βοηθήσουνε στο να έχουνε καλή ψυχολογία, στο να γεύονται ζητήματα πολιτισμού και ζητήματα αγωγής – υγείας και περιβαλλοντικής αγωγής, μέσα στο σχολικό χώρο».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ οι υποθέσεις στο ακροατήριο

Επόμενο άρθρο

Το Κέντρο «Νεάπολις» εκθέτει στο Εμπορικό Κέντρο