Dark Mode Light Mode

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κόπηκε η πίτα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς έκοψε την πίτα του το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας τηρώντας μια παράδοση δεκαετιών. Η εκδήλωση παρουσίασε αρκετές ιδιαιτερότητες. Ήταν για παράδειγμα η πρώτη εκδήλωση της νέας διοίκησης του ΚΤΕΛ, με καινούργιο πρόεδρο το νεοεκλεγμένο Παναγιώτη Τσεντεμεϊδη. Ήταν επίσης η πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια, που βρέθηκε στο ΚΤΕΛ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων – Νεαπόλεως – Θάσου κ. Προκόπιος. Ήταν παράλληλα και μία καλή ευκαιρία ώστε να σταλθεί μήνυμα προς τους 3 παρόντες βουλευτές. «Όχι άλλα μνημόνια, έχουμε λιώσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος κ. Τσεντεμεϊδης. Το φλουρί της πίτας βρέθηκε τελικά στο κομμάτι του Γιώργου Καλαντζή.

Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο ευχήθηκε στη διάρκεια της κοπής ο Παναγιώτης Τσεντεμεϊδης και προς τους βουλευτές υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για άλλα μνημόνια, αφού ο λαός έχει «λιώσει». Παίρνοντας το λόγο ο επί σειρά ετών πρόεδρος Χαράλαμπος Τουμανίδης, ευχήθηκε καλή δύναμη στο νέο προεδρείο, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη για την τιμή που επεφύλαξε στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ με την παρουσία του.

Τη χαρά και τη συγκίνησή του ομολόγησε ο Μητροπολίτης ευλογώντας τη βασιλόπιτα, τηρώντας τις πατρογονικές παραδόσεις που σχετίζονται με την πίστη και την πατρίδα. Θερμά ευχαρίστησε όμως και για την πρόσκληση που έλαβε ύστερα από την παρέλευση σαράντα ετών ο Σεβασμιότατος, γεγονός που στάθηκε η αφορμή επικοινωνίας του με έναν τοπικό φορέα ο οποίος και ασκεί σοβαρό λειτούργημα και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Προκόπιος κατέθεσε τη διαίσθησή του αλλά και την εσωτερική πληροφόρηση ότι οι συνθήκες θα βελτιωθούν και για τη χώρα αλλά και για την Καβάλα ειδικότερα. Σαφώς όμως και απαιτείται υπομονή και προσπάθεια, πίστη στο Θεό και στις προσδοκίες. «Να μη σβήσει η ελπίδα μας και να μείνει ζωντανή η προσδοκία μας ότι θα ξεπεραστούν τα εμπόδια και οι δυσκολίες. Παραμείνετε συνειδητά στον εργασιακό σας χώρο, συνεχίστε να εξυπηρετείτε τον λαό και είμαι βέβαιος ότι ο Θεός θα συνεχίσει να ευλογεί το έργο σας», ολοκλήρωσε τις ευχές του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Αλλάζει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Επόμενο άρθρο

Λειτούργησε η αντλία θερμότητας - Στο κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο