Dark Mode Light Mode

Παρουσιάστηκε η Evro FootBall της Καβάλας

Χθες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Ωκεανίας» έγινε η παρουσίαση της Ακαδημίας Evro Football . Ρro που δραστηριοποιείτε στην Καβάλα.
Στο πάνελ της παρουσίασης βρέθηκαν οι δυο εκπρόσωποι της Ακαδημίας Μανώλης Δέλλιος και Αλεξ Γκέρχαρτ καθώς και οι προπονητές Σάκης Τσιρονίδης και Νίκος Καραμπιμπέρης. Όλοι τους ανέπτυξαν τη φιλοσοφία της Ακαδημίας και τους στόχους που έχει. Αναλυτικά είπαν.

*Μανώλης Δέλλιος: « Προτιμήσαμε την Καβάλα, επειδή είμαι Καβαλιώτης»
Ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας στην Καβάλα, επειδή εγώ είμαι Καβαλιώτης. Είδα ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που ξέρουν μπάλα. Θα μπορούσαμε να τα προωθήσουμε πιο καλά. Μίλησα στην Ελβετία με τους εκπρόσωπους και αυτοί αποφάσισαν και μου δώσανε την εμπιστοσύνη να δημιουργήσω την Ακαδημία στην Καβάλα. Είχαμε μερικές φασαρίες στην αρχή. Όταν όμως πήγαμε 20 παιδιά στην Ελβετία και δείξανε αυτά ότι ξέρουν μπάλα, αφού κερδίσανε τη Βασιλεία, τη Βέρνη και όλες τις μικτές της περιοχής, όλοι όταν γυρίσαμε έμειναν με ανοιχτό το στόμα. Αναρωτήθηκαν που παίζουν αυτά τα παιδιά. Κοιτάξαμε με τον Αλεξ αυτά τα παιδιά και είπαμε να τα προσέξουμε.
Για αυτό ανοίξαμε την Ακαδημία, εδώ στην Καβάλα. Με τον Σάκη Τσιρονίδη βρήκαμε έναν πολύ καλό προπονητή.
Ο ΠΑΟΚ Καβάλας έχει τα παιδιά και με αυτά θα δουλέψουμε για να τα προωθήσουμε.
Υπάρχουν 22 ποδοσφαιριστές αλλά και 8 παιδιά που δοκιμάζονται. Στις 6 με 10 Νοεμβρίου, 6 παιδιά θα κατεβούν σε τουρνουά της Ελβετίας, για να σχηματίσουν μια μικτή με παιδιά δικά μας από την Ελβετία και την Πολωνία.
Αυτά τα 6 παιδιά, τα διαλέξαμε εγώ και ο Αλεξ.
Τα έσοδα της Ακαδημίας μας προέρχονται από πολλούς επαγγελματίες παίκτες που τους προωθούμε δια μέσω μιας εταιρίας. Τώρα έχουμε στη Φρανκφούρτη τον Περουβιανό Ζαμπράνο. Τον προωθήσαμε και έχουμε έσοδα από τη μεταγραφή. Έχουμε ποσοστά από τη μητρική εταιρία. Ετσι χρηματοδοτούμε τα ταξίδια και τους προπονητές. Βάζουμε το ποσοστό στην Ακαδημία μας. Ακόμη και το Νταβίντ Λουίζ. Πολλούς παίκτες.

*Σάκης Τσιρονίδης: « Δεν πληρώνει κανένα παιδί στην Ακαδημία μας»
Οι Ευρωπαίοι ψάχνουν παίκτες από τη Λατινική Αμερική αλλά και τη Νότια Ευρώπη, γιατί θεωρούν ότι έχουν ταλέντο στο παιχνίδι τους. Στην Ελλάδα λείπουν οι υποδομές. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά. Το δυστύχημα είναι ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής από 14 έως 18 χρονών, ασχολείται σε καθημερινή βάση στην εκπαίδευση, έχοντας πολλά φροντιστήρια, ξένες γλώσσες. Το κομμάτι ποδόσφαιρο… το θεωρούμε διάλλειμα.
Αυτή η Ακαδημία δημιουργήθηκε από τον κ. Δέλλιο και τον κ. Αλεξ μ` ένα σκεπτικό. Πολλά παιδιά που έχουν ταλέντο, 15-16-17 χρονών, να πάνε στην Ευρώπη, να αξιολογηθούν από έμπειρους και μεγάλους προπονητές, πάνω απ` όλα από τον κ. Αλεξ.
Μήπως και μπορέσουν και προωθηθούν σε μεγάλες ομάδες και βρουν ένα καλύτερο μέλλον.
Το ταλέντο εδώ χάνεται εύκολα. Έχουν έρθει πολλοί ξένοι στην Ελλάδα ενώ τα 2 τελευταία χρόνια, λόγω οικονομικής κρίσης παίζουν και κάποιοι Έλληνες.
Κανένα παιδί δεν πληρώνει σε αυτή την Ακαδημία. Τα έξοδα καλύπτονται από τους υπευθύνους. Τα ταξίδια είναι δωρεάν. Τα παλιό κόλπο με τους μάνατζερ, ακόμη ισχύει.
Παίρνουν χρήματα από τους γονείς και πάνε τα παιδιά σε ομάδες της Ιταλία η άλλης χώρας που είναι σε πολύ χαμηλές κατηγορίες. Τα χρήματα τα καρπώνεται ο ψεύτο μάνατζερ.
Εδώ δεν υπάρχει μανατζάρισμα. Εδώ υπάρχει ένα πλάνο. Όλα είναι πληρωμένα από την ομάδα. Ο γονιός δεν πληρώνει για το παιδί που εκπαιδεύεται.
Όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό, παίζουν με τις καλύτερες ομάδες. Βλέπουν άλλο ποδόσφαιρο. Ένα εξελιγμένο ποδόσφαιρο. Παίρνουν παραστάσεις από άλλες χώρες. Τον τρόπο ζωής που έχουν. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην οργάνωση.
Στην Ελλάδα είναι πόλεμος, στην Ευρώπη είναι παιχνίδι. Εκεί παίζουν, καλλιεργούν το άθλημα. Εμείς εδώ σκεφτόμαστε άλλα πράγματα.
Η ομάδα δημιουργήθηκε και λειτουργεί εδώ και 1, 5 χρόνο. Κάνει προπονήσεις στα γήπεδα
Goal of Five στα γήπεδα των Σφαγείων. Έχουμε καθημερινές προπονήσεις.
Επίσης γίνεται και μια προπόνηση στο γήπεδο του Κωτσάλου.
Δε συμμετέχουμε σε πρωτάθλημα. Ο στόχος είναι να κάνουμε δυνατά φιλικά με άλλες πόλεις. Με ομάδες ακόμη της περιοχής μας. Η πρώτη ομάδα τροφοδοτείτε από τον ΠΑΟΚ Καβάλας. Από εκεί αντλούμαι τα παιδιά. Οι δικοί μας παίκτες είναι από 15 έως 17 χρονών.

*Αλεξ Γκέρχαρτ: « Θέλουμε πραγματικά να βοηθήσουμε τα παιδιά»
Ήμουν 10 χρόνια υπεύθυνος στην Ελβετία για τους νέους. Τότε υπήρχαν 150.000 παίκτες. 8 χρόνια ήμουν υπεύθυνος στις Εθνικές ομάδες νέων. Ταξίδεψα ως υπεύθυνος της FIFA πάνω από 100 κράτη.
Ήμουν υπεύθυνος στην ομάδα Γιουνγκ Μπόις στους νέους, για ένα διάστημα.
Εκπαίδευσα πολλούς καλούς προπονητές όπως ο Λεβ, ο Χίτσφελντ, ο Κλίνσμαν, ο Κόλερ, ο Χόντγκσον κτλ. Είμαι υπερήφανος.
Πολλές φορές λένε ότι ένα παιδί που έρχεται σε μας, του κρατάμε το δελτίο. Με το νόμο της ΟΥΕΦΑ δε γίνεται αυτό. Μπορεί το παιδί να πάει όπου θέλει.
Δε χάνει κανένας σύλλογος λεφτά, όταν ένα παιδί γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής .
Στην Καβάλα εκτός από του ότι είναι μια ωραία πόλη για διακοπές, είδαμε αν υπάρχουν νέα παιδιά που παίζουν καλή μπάλα. Διαπιστώσαμε ότι έχει.
Δε δουλεύουμε μαζί οι σύλλογοι, ο ένας τσακώνεται με τον άλλον. Εμείς ήρθαμε εδώ για να είμαστε ανεξάρτητοι και να μπορούμε πραγματικά να βοηθήσουμε τα παιδιά.
Πήγα σε πολλές χώρες είδα τα καλά, είδα και τα άσχημα. Υπάρχουν πολλές εμπειρίες.
Τα είδα όλα. Πήγα σε όλους τους μεγάλους συλλόγους. Σε κρατικές ομοσπονδίες. Ήθελα να κάνω κάτι καινούριο που θα είχε όφελος στα παιδιά.
Είδα τόσες διαφορετικές προπονήσεις σε όλο τον κόσμο. Καθίσαμε και πήραμε τις καλύτερες ιδέες και τις βάλαμε σε ένα καινούριο σύστημα. Η δουλειά που κάνουμε, την κάνουμε σωστά. Πολλά από τα παιδιά της Ελλάδας, θα πετύχουν. Βοηθήσαμε να κατέβει ακόμη και ο Κασάμι στον Ολυμπιακό και τώρα παίζει στην Εθνική Ελβετίας.

Νίκος Καραμπιμπέρης: « Χαίρομαι που είμαι συνεργάτης τους»
Πριν ένα χρόνο γνώρισα τον κ. Δέλλιο και τον κ. Γκέρχαρτ. Καταθέσανε τη φιλοσοφία τους, για το τι θέλουν να κάνουν. Ποιο είναι το πλάνο τους και αν υπήρχε περίπτωση να συνεργαστούμε μαζί. Νομίζω ότι μέσα σε λίγα λεπτά και με τον τρόπο σκέψης που έχουν οι δυο τους, να ανοίξουνε μια πόρτα στους νέους ποδοσφαιριστές, στα ταλέντα προς το εξωτερικό, συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε.
Εγώ χαίρομαι που είμαι συνεργάτης με δυο ανθρώπους που έχουν πολλές γνώσεις και κακά τα ψέματα τα ταλέντα στο εξωτερικό, δεν μπορούμε να τα πάμε, ούτε εγώ, ούτε ο Σάκης Τσιρονίδης. Παίρνω πολλά από αυτούς και θα συνεχίσω να παίρνω.
Σαν Ακαδημία ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε να βγάλουμε ποδοσφαιριστές, να τους αναδείξουμε και να τους δώσουμε την ευκαιρία να πάνε προς τα έξω.
Μακάρι να δώσουμε τη δυνατότητα σε παιδιά της Ακαδημίας μας και όχι μόνο, να πάνε στο εξωτερικό. Να ανοίξουμε μια πόρτα μέσα από την Καβάλα, να έχουν μια επιλογή ακόμη, όλα αυτά τα παιδιά.
Τ. Π

Προηγούμενο άρθρο

Ευχαριστήριο για το 1ο Kavala Night City Run

Επόμενο άρθρο

Δεν έληξε ο συναγερμός της ευλογιάς - Επιστρατεύθηκαν εθελοντικά οι συνταξιούχοι κτηνίατροι