Dark Mode Light Mode

ΠΑΣΕΒΕ Καβάλας: Κλείστε τα μαγαζιά σας

Μπροστά στα καινούργια μέτρα ισοπέδωσης του λαού, προκειμένου να σωθούν τράπεζες και μεγαλοεπιχειρήσεις από την κρίση, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε Ομοσπονδία, Σωματεία και Εμπορικό Σύλλογο, έχασαν τη φωνή τους.

Οι «επαναστατικές» κορώνες της προηγούμενης απεργίας έγιναν γαργάρες και η αλήθεια προβάλει γυμνή όπως επανειλημμένα την έχουμε καταδείξει. Ακόμα και όταν υποχρεώνονται από τις εξελίξεις, την αγανάκτηση και την οργή που ξεχειλίζει στους συναδέλφους κάνουν ότι μπορούν για να τις στρέψουν σε ανώδυνους, ανούσιους δρόμους εκτόνωσης, μετατρέποντάς τες τελικά σε απογοήτευση και μιζέρια.

Αυτοί που ανήγγειλαν καταλήψεις διαρκείας και άλλες «δυναμικές κινητοποιήσεις» λούφαξαν μόλις η κυβέρνηση έστειλε μήνυμα μηδενικής ανοχής σε αντιδράσεις και σκίασε τον τόπο με απειλές περί χρεοκοπίας και πολιτικής αστάθειας.

Τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν θέλουν να συγκρουστούν με την πολιτική που από κοινού συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα προς όφελος τον μονοπωλίων. Δεν θέλουν να οργανώσουν και να καθοδηγήσουν ένα κίνημα που θα τους κόψει τη φόρα και θα βάλει πλώρη για τις μεγάλες ανατροπές και τη τελική νίκη προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Είναι συμφέρον λοιπόν των συναδέλφων να καταλάβουν με ποιους έχουν να κάνουν, να τους εγκαταλείψουν οριστικά, να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης, της Π.Α.Σ.ΕΒΕ.

Σίγουρα το δίκιο δεν κερδίζεται με μια απεργία και δυο κινητοποιήσεις. Σίγουρα όμως θα χαθούν όλα τα δικαιώματά μας, θα μείνουν ανεκπλήρωτες οι ποιο βασικές μας ανάγκες αν μείνουμε απαθείς, αν δεν αγωνιστούμε για ότι μας ανήκει. Σίγουρα θα πατώσουμε όλοι μαζί αν ο καθένας νομίζει ότι μόνος του θα βρει τη άκρη.

Η Γραμματεία Καβάλας της Π.Α.Σ.ΕΒΕ καλεί κάθε επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορο, αυτοκινητιστή να πάρει μέρος στην απεργία κλείνοντας το μαγαζί του και στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Τρίτη στις 11:00 το πρωί και την Τετάρτη στις 6:00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία.

Καβάλα 3/11/2012

 

Προηγούμενο άρθρο

Αναθεώρηση ΕΣΠΑ, 225 εκατ. ευρώ στην περιφέρεια

Επόμενο άρθρο

Αποχή δικηγόρων όλη τη βδομάδα