Dark Mode Light Mode

Πεζόδρομος τμήμα της Δοϊράνης

Έκλεισε από χθες το πρωί το τμήμα της οδού Δοϊράνης, από την Ομόνοια, έως την Καράνου. Ουσιαστικά πεζοδρομήθηκε με εξαίρεση τις ώρες 2.00 με 5.00 το μεσημέρι, που ο δρόμος θα είναι ανοικτός για την τροφοδοσία των καταστημάτων και νωρίς το πρωί μέχρι τις 9.00 που πάλι ο δρόμος θα είναι ανοικτός για τον ίδιο λόγο.

Απ΄ ότι φαίνεται η πλειοψηφία των καταστημάτων της οδού Δοϊράνης στο τμήμα που προαναφέραμε θεωρούν θετική την εξέλιξη, καθώς σκέφτονται ότι θ΄ αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα στο κομμάτι που θα λειτουργεί ως πεζόδρομος.

Τα έργα μετατροπής του δρόμου σε πεζόδρομο θα καθυστερήσουν τουλάχιστον έξι μήνες. Προγραμματίζονται ν΄ αρχίσουν αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές.

Μέχρι τότε ο δρόμος θα είναι πεζόδρομος, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές, μόνο με πτυσόμενα κολωνάκια που υπάρχουν στις δύο του πλευρές, προκειμένου τα κολωνάκια όταν δεν είναι βυθισμένα να εμποδίζουν την κίνηση των αυτοκινήτων στην ίδια περιοχή.

Ο συμπολίτης επαγγελματίας επί της οδού Καράνου πολύ κοντά στην οδό Δοϊράνης, κ. Μπάμπης Βορίδης εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη. Δική του προσφυγή απορρίφθηκε πρόσφατα από επιτροπή της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, όχι γιατί η επιτροπή μπήκε στην ουσία του ζητήματος, αλλά γιατί έκρινε ότι η ίδια είναι αναρμόδια.

Εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας εξηγούν ότι ακόμη κι αν οι επιχειρήσεις στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού Δοϊράνης, θέλουν να βγάλουν τραπεζοκαθίσματα στο δρόμο, πρέπει προηγουμένως ν΄ απευθυνθούν στις δημοτικές υπηρεσίες για να λάβουν τη σχετική άδεια.

 

Προηγούμενο άρθρο

48 δόσεις υπόσχεται ο Δήμος Παγγαίου

Επόμενο άρθρο

Νόμιμη η κεραία της Vodafone