Dark Mode Light Mode

Περί μη καταβολής μισθωμάτων

Ένα σύνολο θεμάτων σχετικών με τη μη καταβολή μισθωμάτων ενέκρινε το βράδυ της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας στη διάρκεια της συνεδριάσεώς του.

Το πρώτο θέμα αφορούσε στη μη καταβολή μισθωμάτων της εξάγωνης ξύλινης κατασκευής (κιόσκι) στην πλατεία Ελευθερίας και του αναψυκτηρίου – ουζερί – μπαρ στο Περιγιάλι, για το έτος 2012, κατόπιν σχετικών αιτήσεων του Ανδρέα Χτενά, εξαιτίας μη λειτουργίας των δύο επιχειρήσεών του, λόγω υπαιτιότητας νομιμότητας των ακινήτων. Το δεύτερο θέμα αφορούσε στη μη καταβολή μισθώματος του κυλικείου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Καλαμίτσας για τον μήνα Ιούλιο 2013, κατόπιν αιτήσεως της Αναστασίας Κατσαβούνη, εξαιτίας μη λειτουργίας του μίσθιου κυλικείου για 19 συνολικά ημέρες (από 2/7-20/7/13) λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, που επήλθε από τα συνεργεία του Δήμου που εργαζόταν στον περιβάλλοντα χώρο του Αθλητικού Κέντρου, με αποτέλεσμα την καταστροφή ευαλοίωτων προϊόντων, ζημίας ύψους 500 ευρώ.

Το τρίτο θέμα αφορούσε στη μη καταβολή μισθώματος του κυλικείου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Καλαμίτσας από τον μήνα Αύγουστο 2013 και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, κατόπιν αιτήσεως του Ιωάννη Κρυστάλλη, διότι λόγω της εκτέλεσης έργων ανάπλασης εμποδίστηκε η ομαλή πρόσβαση εμπορευμάτων και ατόμων στο μίσθιο κυλικείο. Το τέταρτο θέμα αφορούσε στη μη καταβολή μισθωμάτων του κυλικείου του κλειστού γυμναστηρίου Ποταμουδίων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2013, κατόπιν αιτήσεως της Μαρίας Κελαϊδίτου, διότι λόγω υπαιτιότητας του Δήμου Καβάλας το γυμναστήριο παρέμεινε κλειστό, όπως και το μίσθιο κυλικείο που στεγάζεται εντός του κτιρίου.

Επίσης στη διάρκεια της ίδιας συνεδριάσεως, το σώμα ενέκρινε τη λύση της μίσθωσης της δημοτικής έκτασης 20 τ.μ. που βρίσκεται στο δασύλλιο της Παναγούδας και τη διενέργεια φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση της εν λόγω έκτασης για τη λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με διάρκεια συμβατικής σχέσης τα πέντε (5) έτη.

Τέλος, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε και τη λύση εκμίσθωσης των γραφείων Ε1 και Ε2 του 2ου ορόφου του δημοτικού ακινήτου επί της οδού Ομονοίας 117, που είχαν μισθωθεί από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου βάσει υπογραμμένου συμφωνητικού διάρκειας πέντε (5) ετών, ήτοι από 1-11-2012 έως 31-10-2017. Ο ΟΠΑΔ ζήτησε τη μερική λύση της μίσθωσης των γραφείων επί της οδού Ομονοίας 117 από το δήμο Καβάλας, λόγω του γεγονότος ότι δεν του είναι πλέον απαραίτητα.

 

Προηγούμενο άρθρο

Πέντε άμεσες προκλήσεις για το successstory των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Επόμενο άρθρο

Την Κυριακή η εκδήλωση για τον Αθανασιάδη