Dark Mode Light Mode

Περί της κυρώσεως του σχεδίου Περιγιαλίου

 Την κατά 85% κύρωση της πράξης εφαρμογής του σχεδίου Περιγιαλίου ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, αναφέροντας τη διαδικασία που θα ακολουθήσει. Αντίδραση υπήρξε εκ μέρους του Στάθη Εριφυλλίδη, ο οποίος θέλησε να μάθει ποιες ενστάσεις έχουν απομείνει, παρατηρώντας ότι η μεταγραφή στο κτηματολόγιο δε δύναται να γίνει μεμονωμένα. Άρα το σχέδιο θα πρέπει να μεταγραφεί συνολικά, υποστήριξε ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ.   

Ο Θόδωρος Καλλιοντζής αναρωτήθηκε για ποιο λόγο θα πρέπει να συγκινηθεί η τοπική κοινωνία, όταν το θέμα παραμένει στο ίδιο σημείο εδώ κι οκτώ χρόνια. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης θύμισε τα λεγόμενα του κ. Σιμιτσή περί εκδόσεως της πρώτης οικοδομικής άδειας τον Απρίλιο του 2011, κάτι που φυσικά δεν ίσχυσε. Ζήτησε λοιπόν νέα δήλωση – πρόβλεψη του Δημάρχου για την ακριβή ημερομηνία εκδόσεως της πρώτης αδείας.

Εννέα ενστάσεις επί συνόλου ενενήντα έγιναν δεκτές, διευκρίνισε ο Δήμαρχος. Το πρόβλημα των ενστάσεων είναι όμως μικρό και δεν επιφέρει αλλαγές στο σχέδιο, άρα μπορεί να τακτοποιηθεί σε ατομική ειδοποίηση κι εσωτερική διαδικασία. Το χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή στο κτηματολόγιο προβλέπει την παρέλευση έξι μηνών.

Προηγούμενο άρθρο

Πλημμυρισμένα τα Τενάγη

Επόμενο άρθρο

Τα διόδια της Μουσθένης συζητήθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας