Dark Mode Light Mode

Περιμένοντας την κίνηση της Πρωτοχρονιάς

Περιμένοντας την κίνηση της Πρωτοχρονιάς

Η Καβάλα της τουριστικής κίνησης, η Καβάλα των πολλών επισκεπτών από τα Βαλκάνια, ήταν μια Καβάλα που μας έλειψε τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το τουριστικό ρεύμα υποχώρησε σε μεγάλο βαθμό.

Αυτό έγινε περισσότερο αντιληπτό τις ημέρες των Χριστουγέννων, όπου όλα τα ξενοδοχεία της πόλης ήταν άδεια. Αναφέρεται περίπτωση ξενοδοχείου που την περίοδο των Χριστουγέννων, είχε φιλοξενούμενους για λίγα μόνο δωμάτια, λιγότερα από δέκα.

Ήταν αναμενόμενη αυτή η εξέλιξη, ότι οι επισκέπτες της Καβάλας θα είναι λίγοι τα χριστούγεννα, κανείς όμως δεν περίμενε ότι θα είναι τόσο λίγοι.

Τα χριστούγεννα οι Έλληνες τα περνούνε οικογενειακά. Παλιά έκαναν μικρές εκδρομές. Τώρα με τη κρίση, οι εκδρομές περιορίστηκαν ή και εξαφανίστηκαν.

Οι πελάτες των ξενοδοχείων της Καβάλας φέτος τα Χριστούγεννα, δεν ήρθαν, καθώς οι Έλληνες προτίμησαν να τα περάσουν σπίτι τους.

Άλλο όμως θα είναι το σκηνικό στην Καβάλα, τις μέρες της πρωτοχρονιάς. Από χθες – πολύ περισσότερο σήμερα – αναμένονται να φτάσουν στα ξενοδοχεία της πόλης, επισκέπτες από τη Βουλγαρία, που θα περάσουν τις τελευταίες μέρες του 2013, τις πρώτες μέρες του 2014, στην πόλη μας. Οι βούλγαροι φαίνεται ότι εξασφαλίζουν ικανοποιητική πληρότητα σε όλα τα ξενοδοχεία της πόλης, ενώ τις ίδιες μέρες αναμένονται και κάποιοι λιγότεροι Ρουμάνοι.

Όλες αυτές τις ημέρες περνούν από την Καβάλα για μία σύντομη στάση και επίσκεψη στη χερσόνησο της Παναγίας, Τούρκοι που κάνουν τις εορταστικές τους διακοπές στη Βόρεια Ελλάδα.

Αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά αναμένεται να υποχωρήσει και πάλι η Τουριστική κίνηση, για να επανέλθει δριμύτερη μετά το Μάρτιο του 2014.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Κονάτε, θέμα ανθρωπιάς

Επόμενο άρθρο

«Το φωτόδεντρο και η ελπίδα… για μια δέκατη τέταρτη ομορφιά»