Dark Mode Light Mode

Περιορισμένη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης

Οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων του Νομού Καβάλας, βρίσκονται κανονικά στη διαδικασία αγοράς, μεταπώλησης του πετρελαίου θέρμανσης, στη νέα του τιμή, που για την περιοχή μας βρίσκεται κατά μέσο όρο στο 1 ευρώ και 35 λεπτά. Αυτή η διαδικασία άρχισε το περασμένο Σάββατο, συνεχίζεται για το νομό Καβάλας, χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον, από πλευράς των καταναλωτών.

Κάποιες πρώτες παραγγελίες υπάρχουν και αφορούν κυρίως μονοκατοικίες, αφού για τους διαμένοντες σε πολυκατοικία, η διαδικασία είναι περισσότερο περίπλοκη, στηρίζεται μάλιστα σε μία ιστοσελίδα, της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου οικονομικών, η οποία ουσιαστικά δεν άρχισε ακόμη να λειτουργεί.

Κανονικά δουλεύουν οι πρατηριούχοι σε όλους τους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με εξαίρεση την περιοχή της Ορεστιάδας, ο σύλλογος της οποίας απέχει από τη διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης, περιμένοντας νεότερα έως κι αύριο Τετάρτη.

Σε ερώτηση προς τον πρόεδρο του τοπικού σωματείου, τι άλλαξε και οι πρατηριούχοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας διέκοψαν άρον – άρον τις κινητοποιήσεις τους το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, ο Φώτης Πούλος μας απάντησε ότι «αιφνιδιαστικά εκείνη την ημέρα αποχώρησαν πρώτοι από τις κινητοποιήσεις οι μεταπωλητές, δημιουργώντας ρήγμα στο μέτωπο, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν ενιαίο».

 

Προηγούμενο άρθρο

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

Επόμενο άρθρο

Αποδίδονται 43 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους