Τον Σεπτέμβρη του 2013 ένα δυνατό μπουρίνι δημιούργησε ποικίλα προβλήματα στην πόλη της Καβάλας. Εκείνο το βράδυ ο δυνατός αέρας ξήλωσε τα προστατευτικά κάγκελα μπαλκονιού μονοκατοικίας στην συνοικία του Βύρωνα. Από τότε πέρασαν 7,5 μήνες. Η ζημιά στο μπαλκόνι δεν αποκαταστάθηκε. Το μπαλκόνι χωρίς κάγκελα είναι επικίνδυνο, γεγονός που ταλαιπωρεί όσους μένουν στο διαμέρισμα. Η ιστορία στις σημαντικές της λεπτομέρειες είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Η οικογένεια που νοικιάζει το διαμέρισμα ζήτησε την αποκατάσταση της ζημιάς από τον ιδιοκτήτη και δέχθηκε να κάνει υπομονή όλο το χειμώνα αλλά τώρα που ήρθε το καλοκαίρι ζητά το αυτονόητο. Να επανέλθουν τα κάγκελα στο μπαλκόνι ώστε αυτό να γίνει και πάλι λειτουργικό και χρήσιμο για το νοικοκυριό.
Η εφημερίδα μας αποφεύγει να δημοσιοποιήσει αναλυτικά την περιοχή που έγινε το περιστατικό και ποιους συμπολίτες μας αφορά. Στη προκειμένη περίπτωση αυτά δεν έχουν μεγάλη σημασία. Αντίθετα ενδιαφέρον έχει το πώς ζει μια οικογένεια σε ένα διαμέρισμα, στο μπαλκόνι του οποίου δεν υπάρχουν τα απαραίτητα προστατευτικά κάγκελα. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος δεν αποκαθιστά τη ζημιά επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα. Ακολουθεί δηλαδή μια τακτική που αποφεύγει την ουσία του προβλήματος που είναι η αποκατάσταση της ζημιάς με την τοποθέτηση νέου κάγκελου. Όποιος σοβαρός λόγος και να υπάρχει από την πλευρά της ιδιοκτησίας δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεράνω του ζητήματος της δημόσιας ασφάλειας. Αλήθεια είναι τόσο δύσκολο να αποκτήσει κάγκελα το συγκεκριμένο μπαλκόνι; Περίοικοι μας λένε ότι αρκετές φορές στη διάρκεια του προηγούμενου χειμώνα ο αέρας παρέσυρε την απλώστρα με τα ρούχα που βρίσκονταν στο απροστάτευτο μπαλκόνι, τα οποία «πέταξαν» είτε προς την αυλή της μονοκατοικίας είτε και προς τον παρακείμενο συνοικιακό δρόμο.
Ο ενοικιαστής προσπάθησε να πιέσει την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος δια της νομικής οδού. Δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Πρόσφατα ζήτησε βοήθεια και από την Εισαγγελία. Η σύσταση που έγινε μέσω της αστυνομίας δυστυχώς δεν είχε και πάλι αποτέλεσμα. Τι απομένει; Η δικαστική οδός. Πλην όμως όσοι διαμένουν στο διαμέρισμα δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από αυτό που είναι το λογικό. Το μπαλκόνι του διαμερίσματος τους να είναι ασφαλές. Ζητούν πολλά; Έτσι φαίνεται.