• 29 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Πλέον οι σύλλογοι θα πληρώνουν στον Δήμο

 Πλέον οι σύλλογοι θα πληρώνουν στον Δήμο

Νέα δεδομένα δημιουργούνται για τους πολιτιστικούς συνοικιακούς συλλόγους της Καβάλας, αφού όσοι δεν πλήρωναν χρήματα στο Δήμο, τώρα θα πρέπει να προετοιμαστούν για να πληρώνουν. Πρόκειται για απόφαση που πήρε στις 30 Σεπτέμβρη το διοικητικό συμβούλιο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής. Η απόφαση περιγράφεται ομόφωνη μετά από εισήγηση του προέδρου Νίκου Ξανθόπουλου. Κάθε συνοικιακός σύλλογος το χορευτικό συγκρότημα του οποίου κάνει πρόβες σε γυμναστήριο δημοτικού σχολείου ή αίθουσα δημοτικού σχολείου, θα πληρώνει στο δήμο Καβάλας, πέντε ευρώ την κάθε ώρα.
Τα χρήματα αυτά θα διατίθενται από το Δήμο Καβάλας για την καθαριότητα του χώρου και τα έξοδα από την λειτουργία των φώτων.
Ήδη οι συνοικιακοί σύλλογοι ενημερώνονται για την απόφαση, ορισμένοι αντιδρούν κάποιοι δεν ξαφνιάζονται, καθώς όπως λένε εδώ και καιρό πληρώνουν αυτό το ποσό, δηλαδή πέντε ευρώ την ώρα. Μας είπαν μάλιστα οι πρόεδροι ότι τα χρήματα στην ουσία δεν τα πληρώνει ο σύλλογος, αλλά μετατίθενται και επιβαρύνουν τα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής στις 30 Σεπτεμβρίου, απουσίαζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι μέλη της επιτροπής, Χρήστος Ποτόλιας και Χρήστος Τσοχαταρίδης, ενώ δεν παραβρέθηκε ούτε η κα Νίκη Θεοδοσίου.
Όλοι οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στην επιτροπή ενέκριναν την πρόταση του κ. Ν. Ξανθόπουλου.
Είναι συνηθισμένο, ειδικά για τους συνοικιακούς συλλόγους, γι΄ αυτούς που δεν έχουν άλλο χώρο και δε μπορούν να φιλοξενηθούν στον «Πυθαγόρα» να λειτουργούν τα χορευτικά τους συγκροτήματα σε αίθουσες σχολείων που τις περισσότερες φορές είναι τα σχολεία της συνοικίας και δη οι αίθουσες των γυμναστηρίων. Υπήρχαν περιπτώσεις όπου οι σύλλογοι πλήρωναν ήδη χρήματα στο Δήμο. Σε κάποιες όμως άλλες περιπτώσεις αυτά τα χρήματα θα πληρώνονται από τώρα βάσει της απόφασης της σχολικής επιτροπής.
Θυμίζουμε ότι σ΄ αυτή την κατηγορία των συλλόγων φέρονται να ανήκουν οι σύλλογοι: Αγίας Παρασκευής, Παναγίας, Κηπούπολης / Καλαμίτσας, Χωράφας, Ποταμουδίων, Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ ήδη δημιουργείται ένας καινούριος σύλλογος της συνοικίας του Αγίου Τρύφωνα.

Διαβάστε επίσης