Dark Mode Light Mode

Πλήθος εργολάβων για τη Μεγάλη Λέσχη

Από νωρίς χθες το πρωί ο δρόμος μπροστά από το δημαρχείο γέμισε από κόσμο. Περισσότεροι από 30 εργολάβοι δημοσίων έργων συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της Καβάλας για να συζητήσουν τη δημοπρασία δημοσίου έργου, που σε λίγη ώρα επρόκειτο να γίνει.

Μετά από πολλές διαβουλεύσεις οι εργολάβοι όπως προκύπτει ανεπίσημα πάντα, δε συμφώνησαν μεταξύ τους. Οι περισσότεροι από αυτούς προσήλθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου την προκαθορισμένη ώρα, καταθέτοντας προσφορά με μεγάλη έκπτωση οι περισσότεροι για το έργο ανακαίνισης της μεγάλης λέσχης. Ένα έργο που δημοπρατήθηκε χθες επαναληπτικά, καθώς η πρώτη διαδικασία ήταν άγονη.

Οι εργολάβοι συζητούσαν για αρκετή ώρα στην οδό Κύπρου μπροστά από δημαρχείο, στη συνέχεια κινήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Επειδή το έργο ήταν μεγάλο με προϋπολογισμό άνω των τριών εκατομμυρίων (3.000.000) ευρώ, επειδή οι ενδιαφερόμενοι ήταν εξίσου πολλοί, η επιτροπή που πραγματοποίησε το διαγωνισμό συνεδρίασε όχι στο συνηθισμένο χώρο της στην υπηρεσία τεχνικών έργων, αλλά στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Μετά από λίγη ώρα βγήκε πόρισμα, ένα πρώτο και ανεπίσημο φυσικά, αφού τη μεγαλύτερη έκπτωση φαίνεται να έχει δώσει εταιρία προερχόμενη από τη Λάρισα. Θ΄ ακολουθήσει η διαδικασία του ελέγχου των δικαιολογητικών.

Τόσο η πρώτη προσφορά με τη μεγαλύτερη έκπτωση, όσο και η δεύτερη – η οποία προέρχεται από τοπική εταιρία – είναι πάνω από το 40%. Το έργο έχει σχετικά μικρό χρόνο, ως προς την προθεσμία ολοκλήρωσης. Αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2013 – αν φυσικά δεν υπάρξουν καινούρια εμπόδια και θέματα.

Η διοίκηση του δήμου Καβάλας πιστεύει πολύ σ΄ αυτό το έργο, καθώς θ΄ αλλάξει την όψη κι εσωτερικά και εξωτερικά, ενός από τα ιστορικότερα κτήρια στην πόλη της Καβάλας.

Οι προσφορές που κατατέθηκαν χθες προέρχονταν κι από εταιρίες του νομού Καβάλας, αλλά κι από εταιρίες εκτός νομού. Το γεγονός οφείλεται στη μεγάλη κρίση που υπάρχει στον κλάδο τον κατασκευαστικό, ειδικότερα στα δημόσια έργα, η δημοπράτηση των οποίων πια έχει σχέση μόνο με το ΕΣΠΑ. Όπως άλλωστε και το συγκεκριμένο έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Απολογισμός και νέοι στόχοι

Επόμενο άρθρο

Τίποτα το ιδιαίτερο χθες για τη Β.Φ.Λ.