Dark Mode Light Mode
μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο
Πλημμυρισμένα υπόγεια, δρομοι και παράπονα …
Nisos Palio ...

Πλημμυρισμένα υπόγεια, δρομοι και παράπονα …

Σύμφωνα με την αποτίμηση των ζημιών τα ακραία καιρικά φαινόμενα το απόγευμα της Τρίτης με τις έντονες βροχοπτώσεις πλήξανε καταρχήν το Παληό και σε μικρότερο βαθμό την Ηρακλείτσα και την Πέραμο.

Στην Καβάλα οι ζημιές απο την έντοχη βροχόπτωση ήτανε λίγες ενώ το Παληό στην κυριολεξία μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας μετατράπηκε σε βραχονησίδα.

Σπίτια πλημμύρισαν (οχι μόνο υπόγεια) ενώ οι δρόμοι του Παληού και ο κεντρικός αλλα και οι κάθετοι άξονες για αρκετή ώρα ήτανε απροσπέλαστοι.

Τα πιο σοβαρά περιστατικά πλημμυρισμένων σπιτιών παρουσιάστηκαν απο την περιοχή Ακρωτήρι και μετά αφού ρέμα στο ύψος της Εγνατίας οδού κατέβασε πολύ νερό και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε κατοικίες.

Οι κάτοικοι του Παληού παραπονιούνται για καθυστερημένη επέμβαση της Π.Υ. που θα μπορούσε να είχε σώσει μέρος της περιουσίας τους αν ήτανε άμμεση.

Μέχρι αργά το βράδυ στον δρόμο του Παληού ήτανε και φούξ που καθαρίζανε τον κεντρικό δρόμο αλλα και πυροσβεστικά οχήματα που αντλούσανε νερά απο υπόγεια.

Σίγουρα τα φαινόμενα της Δευτέρας το απόγευμα ήτανε ακραία λόγω της ακραίας αδιαφορίας που δείχνουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή αφού σε όλα τα οργανωμένα κράτη τέτοια εποχή και λίγο πρίν ξεκινήσουν οι Φθινοπωρινές βροχές καθαρίζουν φρεάτια και ρέματα.

Στην Ελλάδα τίποτα απο όλα αυτά δεν γίνεται την ώρα που πρέπει να γίνουν.

Στην Ελλάδα αν και γνώρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε δεν κάνουμε τίποτα γιατί δεν φθάνει ο μηχανισμός της χώρας μέχρι εκεί και λόγω έλλειψης οργάνωσης αλλα και όρεξης για δουλειά.

Τα ρέματα και τα φρεάτια δεν καθαρίζονται με τα μάτια.

Θα πρέπει να στηθεί μια ολόκληρη επιχείρηση με οργάνωση και ανθρώπινο δυναμικό για να γίνει δουλειά.

Θα μου πείς αυτά δεν γινότανε προ κρίσης που παίρναμε αβέρτα τα δανεικά και τα σκορπούσαμε θα τα κάνουμε τώρα που δεν υπάρχει μία και έχουμε κάνει το σκατό παξιμάδι ;

Ο θεός να μας λυπηθεί να μην έχουμε παρόμοιες βροχοπτώσεις σε ένταση και διάρκεια γιατί στην Ελλάδα φρεάτιο δεν καθαρίζει.

Και δέκα φορές να πλημμυρίσουμε μυαλό δεν θα βάλουμε για να κάνουμε τις ενέργεις που πρέπει προκειμένου να προλάβουμε τις καταστροφές προκαλούνται απο φυσικά φαινόμενα.

Στην Ελλάδα είμαστε εκ των υστέρων και ποτέ εκ των προτέρων και αυτό το έχουμε πληρώσει και το πληρώνουμε ακριβά.

 

 

Πιο κοντά

στο Φθινόπωρο

Το άλλο που έφερε αυτή η έντοχη βροχόπτωση είναι το Φθινόπωρο πιο κοντά αφού και η θερμοκρασία έπεσε και η ψυχολογία άλλαξε.

Χθές το πρωί σκάσανε μύτη οι πρώτες ζακετούλες ενώ η καλτσούλα μπήκε κάτω απο το πέδιλο για να ζεστάνει λίγο την ατμόσφαιρα.

Δεν λέμε οτι ήρθε ο χειμώνας αλλα χτύπησε το πρώτο κουδουνάκι όπως στις θεατρικές παραστάσεις.

Στο τρίτο κουδούνι η παράσταση αρχίζει.

Το γράψαμε και το ξαναγράφουμε οτι ο φετεινός χειμώνας δεν θα έχει καμμία σχέση με τον περυσνό που ήτανε ήπιος και χλιαρός.

Πέρσυ αν θυμάστε Νοέμβρη μήνα και πίναμε καφέ σε τραπεζάκια έξω.

 

 

Με άλλο προπονητή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Διαψεύδει η διοίκηση του ΑΟΚ την αλλαγή προπονητή που όμως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αφού ο ΑΟΚ θα δώσει το πρώτο επίσημο αγώνα για το πρωτάβλημα της Β’ Εθνικής με άλλο προπονητή στον πάγκο του.

Ο Αλέκος ο Αλεξανδρής είναι ένας απο τους υποψήφιους για να αντικαταστήσει τον Φέρνερ ξυπνώντας μνήμες απο το πέτσινο πέναλτυ που είχε κερδίσει ώς παίκτης του Ολυμπιακού στο Εθινκό τότε Στάδιο πρίν απο καμμιά 15αριά χρόνια.

Τα χρόνια περάσανε ο Αλέκος σταμάτησε το ποδόσφαιρο, έγινε προπονητής και αν είναι καλός και μπορεί να βοηθήσει τον ΑΟΚ κανένα πρόβλημα.

Δεν ζούμε με αναμνήσεις και πάμε παρακάτω.

 

Κατεβάστε τα μπάνερ απο τις κολώνες

Το καλοκαίρι πέρασε και μαζί του περάσανε και οι ωραίες βραδιές που μας χαρίσανε μέσα απο τις live μεφανίσεις ένα σωρό καλλιτέχνες των οποίων όμως τα μπάνερ έχουν μείνει στις κολώνες για να μας θυμίζουν το καλοκαίρι που έφυγε.

Αναρρωτιέμαι γιατί η ευαισθησία και η όρεξη που υπάρχει όταν τοποθετούνται αυτά τα μπάνερ δεν υπάρχει και όταν περάσει η συναυλία και τα μπάνερ πρέπει να βγούνε.

Εκτός και αν περιμένουν την συναυλία του Νικολάκη του Βέρτη του χρόνου το καλοκαίρι.

 

Πρώτο το δελτίο με Μάρα και Νίκο

Χθές ξεκίνησε και το κεντρικό δελτίο του ΣΤΑΡ με Ζαχαρέα και Χατζηνικολάου να κάνουν πρεμιέρα και να έρχονται σε τηλεθέαση ΄δεύτεροι πίσω απο το ΜΕΓΚΑ με μικρή διαφορά.

Τρίτος ο ΑΝΤ1 που πρέπει να φρεσκάρει λίγο το δελτίο που εδώ και χ΄ρόνια είναι δεύτερη η ακόμα και τρίτη επιλογή.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Το υπόλοιπο της εβδομάδας θα κυλήσει χωρίς άλλες βροχές.

Τα επόμενα 24άωρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αν και πιστεύω οτι δύσκολα θα επαναληφθεί παρόμοια βροχόπτωση και σε ένταση και σε διάρκεια.

Καλημέρα σας ….

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Προηγούμενο άρθρο

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Επόμενο άρθρο

Nisos Palio ...