Dark Mode Light Mode

Πληρώθηκαν στο εργοστάσιο

Σύντομη και όχι ουσιαστική συνάντηση με το Γιάννη Τσάρα είχαν την περασμένη Παρασκευή στο εργοστάσιο της Ν. Καρβάλης εκπρόσωποι των εργαζομένων. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, η αναλυτική συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της εταιρίας να γίνει σε νέο ραντεβού αυτήν την εβδομάδα. Ο κ. Τσάρας είπε στους εκπροσώπους του σωματείου ότι θα βρίσκεται στο εργοστάσιο από αύριο Τρίτη.

Την Παρασκευή οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν την εκκαθάριση του Γενάρη. Έτσι η εταιρία του οφείλει μισθό ενός μήνα. Δηλαδή του Φεβρουαρίου. Η εταιρία φαίνεται να είναι συνεπής στη συμφωνία που έκανε με τη ΔΕΠΑ, την οποία και πληρώνει κανονικά. Κρίσιμο είναι το διάστημα αρχές Απριλίου, όταν και η εταιρία θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την πληρωμή της προς τη ΔΕΠΑ με ένα ποσό 20.000.000 ευρώ.

Η ΒΦΛ προσπαθεί να δείχνει συνεπής απέναντι στη ΔΕΠΑ γιατί αν πληρώσει αυτά τα χρήματα μέχρι τις 4 Απριλίου, τότε εξασφαλίζει ροή φυσικού αερίου μέχρι το Μάιο.

Οι εργαζόμενοι παρακολουθούν το θέμα από κοντά. Δεν είναι πάντως σίγουροι ότι θα τα καταφέρει η ΒΦΛ, ότι θα έχει ταμειακή ευχέρεια να πληρώνει και όσους εργάζονται στο εργοστάσιο και στη ΔΕΠΑ.

 

Προηγούμενο άρθρο

Επιμελητήριο προς Ενεργειακή: Πληρώστε την αγορά

Επόμενο άρθρο

Πρόταση Λάζαρου Βασιλειάδη λόγω διοδίων