Dark Mode Light Mode
Φάρσα για βόμβα στο δικαστήριο
Πληρώθηκε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Εντός του μηνός θα πληρωθεί το Αστικό & τα ταξί
Αύριο θα ακουστούν οι σειρήνες

Πληρώθηκε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Εντός του μηνός θα πληρωθεί το Αστικό & τα ταξί

Την Τρίτη εκδόθηκε η μία εκ των δύο επιταγών για μέρος των οφειλόμενων προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, προκειμένου να εκταμιευθούν κάποια από τα χρήματα των μαθητικών μετακινήσεων. Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γερομάκρος που επιβεβαίωσε την είδηση, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους μεταφορείς που εκτελούν τις μετακινήσεις, για την κατανόηση και την υπομονή που έχουν επιδείξει, αφού εκείνοι επί της ουσίας στηρίζουν τις μεταφορές των μαθητών όλων των βαθμίδων. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μέτοχοι του Υπεραστικού και του Αστικού ΚΤΕΛ, καθώς και οι ιδιοκτήτες ταξί, εντούτοις συνεχίζουν ευσυνείδητα να επιτελούν το κοινωνικό τους λειτούργημα. Αν και θα έπρεπε να είχαν εισπράξεις τις υπέρογκες οφειλές τους εδώ και πολύ καιρό, παρά το θολό τοπίο αναφορικά με την εξόφλησή τους, ωστόσο συνεχίζουν να μεταφέρουν τους μαθητές αποτρέποντας περαιτέρω αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας.

Κάποια πράγματα που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα, δυστυχώς εξαιτίας των δυσχερών συνθηκών που επικρατούν, καθίστανται πλέον δύσκολα ή ακόμη και ανέφικτα. Λίγα είναι τα χρήματα που έστειλε η κεντρική διοίκηση προς τις περιφέρειες έναντι των συνολικών οφειλών, ώστε αυτά να προωθηθούν στα ταμεία των μεταφορέων, τη στιγμή που ακόμη και η διαδικασία εκταμιεύσεως αποδεικνύεται θύμα της γραφειοκρατίας και του περίφημου Καλλικράτη. Η αντικατάσταση των παλαιότερων νομαρχιακών επιτροπών με τις νεότερες περιφερειακές και ο φόρτος εργασιών που υπάρχει, είναι η αιτία για τις εμφανιζόμενες δυσλειτουργίες. Σχετικές εισηγήσεις έχουν κατατεθεί στην Ένωση Περιφερειών ώστε να επέλθουν βελτιωτικές κινήσεις.

Είναι ενδεικτικό πως ασκήθηκαν τεράστιες πιέσεις προκειμένου η εκταμίευση των χρημάτων για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ να εξασφαλισθεί το δυνατόν νωρίτερα. Παρόμοια διαδικασία όμως θα πρέπει να ακολουθηθεί για το Αστικό ΚΤΕΛ και τα ταξί. Πάντως εντός του μηνός αναμένεται ότι θα καταβληθούν χρήματα για τους δύο προαναφερόμενους μεταφορείς, ενώ και μέσα στο Νοέμβρη αναμένονται επιπλέον χρήματα για τη β’ δόση.

 

Προηγούμενο άρθρο

Φάρσα για βόμβα στο δικαστήριο

Επόμενο άρθρο

Αύριο θα ακουστούν οι σειρήνες