Dark Mode Light Mode

Πλησιάζει η ώρα του νέου διοικητή του νοσοκομείου;

Στο νομοσχέδιο για την απόκτηση ιθαγένειας που ψηφίστηκε στην ολομέλεια της βουλής το βράδυ της Τετάρτης, ψηφίστηκε τροπολογία του υπουργείου υγείας με την οποία έχει το δικαίωμα ο υπουργός να καταργήσει τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας. Η διαδικασία δεν τελειώνει στη βουλή. Παρά το ότι η τροπολογία εγκρίθηκε πρέπει να δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Αμέσως μετά ο υπουργός θ΄ αποφασίσει ποιους και σε ποια νοσοκομεία θα παύσει κι όπως φαίνεται στη θέση τους θα διορίσει καινούρια πρόσωπα, χωρίς προηγούμενη διαδικασία και προκήρυξη.

Φημολογείται ωστόσο ότι κάποιοι από τους σημερινούς διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων μπορεί να παραμείνουν στη θέση τους. Το γεγονός της ψήφισης της τροπολογίας και της δυνατότητας που έχει ο υπουργός να παύσει διοικητές δημοσίων νοσοκομείων της χώρας, τροφοδότησε με νέα σενάρια, το σήριαλ του νέου διοικητή και του αναπληρωτή του στο νοσοκομείο Καβάλας.

Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας αποκλείουν το ενδεχόμενο – το κάνουν μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο – να εμφανισθεί ως διοικητής του νοσοκομείου ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάββας Εμινίδης. Παρόλα αυτά το όνομα του Σ. Εμινίδη συνεχίζει και ακούγεται επειδή διατηρεί καλή φιλική σχέση με τον υπουργό υγείας ο οποίος σε άλλες περιπτώσεις κατάφερε και επέβαλε τη δική του απόφαση, παρά τις αντιθέσεις που εκφράστηκαν από οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο φαίνεται να έχει πολύ λίγες πιθανότητες το σενάριο Εμινίδη. Παράλληλα ακούγεται και το όνομα του Γιώργου Λασκαρίδη, ο οποίος σήμερα είναι ο γενικός γραμματέας του ΤΕΙ Καβάλας. Πρόκειται για αόριστες πληροφορίες περί του κ. Γ. Λασκαρίδη, τις οποίες δεν επιβεβαιώνει ουδείς. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το τι θα κάνει με το νοσοκομείο Καβάλας το υπουργείο υγείας απόφαση που θα λάβει ο ίδιος ο υπουργός, στην περίπτωση που αλλάξει ο διοικητής αλλά και η αναπληρώτριά του, με ποια διαδικασία θα οριστούν τα καινούρια πρόσωπα. Λέγεται ότι οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας έστειλαν το μήνυμά τους στον κ. Κουρουπλή, του είπαν δηλαδή ότι εφόσον αλλάξει ο διοικητής και η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου Καβάλας, πρέπει και οι ίδιοι να ερωτηθούν για τους αντικαταστάτες τους.

Στο μεταξύ ο Χρήστος Κοπατσάρης ναι μεν παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Αθήνα, εκτιμά ωστόσο ότι μέχρι την τελευταία ημέρα που θα βρίσκεται στο νοσοκομείο θα πρέπει να κάνει με τον καλύτερο τρόπο τα καθήκοντά του. Δηλώνει στην εφημερίδα μας ότι έχει πρόθεση αν αντικατασταθεί να ενημερώσει και να βοηθήσει αυτούς που θα τον διαδεχθούν. Η δήλωση του κ. Κοπατσάρη αναφέρει τα ακόλουθα: «Προχθές ψηφίστηκε στο νόμο για την ιθαγένεια, τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό να παύει αζημίως για το δημόσιο τους διοικητές των νοσοκομείων και να διορίζει με δικιά του απόφαση και με τα κριτήρια που θα θέσει ασφαλώς ο ίδιος, χωρίς προηγούμενη προκήρυξη θέσεων και χωρίς προηγούμενη αξιολόγηση διοικητές και αναπληρωτές σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Αυτό που θάθελα να πω όσον αφορά για μας, τη διοίκηση του νοσοκομείου, ότι εμείς αυτή τη δύσκολη περίοδο συνεχίζουμε να λειτουργούμε, ν΄ ασκούμε αποφασιστικό ρόλο τον οποίο έχουμε, να δουλεύουμε νυχθημερόν,  έτσι ώστε να λύνουμε τα προβλήματα, να δίνουμε συνεχώς λύσεις, να λειτουργεί εκ του ασφαλούς το νοσοκομείο και να παρέχει τις υπηρεσίες υγείας της Καβάλας και των γύρω νομών. Να τονίσω πως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα πρόβλημα σε υλικά, φάρμακα, υγειονομικό υλικό. Το νοσοκομείο έχει επάρκεια υλικών για όλο το μήνα και αρχές Αυγούστου, έτσι ώστε όλα να γίνονται κανονικά. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί αυτή την περίοδο ο Νομός μας δέχεται πάρα πολλούς επισκέπτες και από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Έχει πάρα πολλά έκτακτα χειρουργεία. Κι ένα άλλο σημαντικό για μας είναι να μπορούμε να έχουμε τα υλικά ούτως ώστε να μπορούμε να κάνουμε αυτά τα χειρουργεία, να γίνονται κανονικά και πολίτες που έχουνε άμεση ανάγκη άμεσης φροντίδας να γίνονται χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Εμείς είμαστε εδώ μέχρι την τελευταία μέρα. Έχουμε ηθική υποχρέωση να δουλέψουμε και να παραδώσουμε τη σκυτάλη στον επόμενο ο οποίος θα παραλάβει τη διοίκηση του νοσοκομείου. Εμείς θέλουμε το έργο που αρχίσαμε να συνεχιστεί γιατί έχουμε κάνει κι έναν προγραμματισμό ο οποίος πάει για τα επόμενα δυο – τρία χρόνια, να συνεχισθεί κι από την εκάστοτε διοίκηση. Εμείς θα ήμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε και να τους ευχηθούμε να πετύχουν και με χαρά πάντως να βλέπουμε αυτά που έχουμε προγραμματίσει να συνεχίζονται και να εφαρμόζονται για τα επόμενα χρόνια».

Προηγούμενο άρθρο

Συνεδρίασε η επιτροπή, τη Δευτέρα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο

Επόμενο άρθρο

Λαφαζάνης: Διαπραγματευόμαστε και την όδευση