Dark Mode Light Mode

Ποδηλατοπορεία στη Θάσο

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2013» στο Δασύλλιο του Πρίνου. Η συμμετοχή και αυτή την χρονιά ήταν μεγάλη. Με την πρωτοβουλία της «Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου» να αναδείξει την σπουδαιότητα αυτής της εκδήλωσης, μετρήσαμε πάνω από 50 ποδηλάτες διαφόρων ηλικιών.

Η διαδρομή ήταν περίπου 14 χιλιόμετρα, ξεκινώντας από το Δασύλλιο του Πρίνου μέχρι την Σκάλα του Σωτήρος, με επιστροφή μέσα από τους ελαιώνες προς το Δασύλλιο, όπου και τερμάτισαν όλοι οι συμμετέχοντες. Μια πολύ όμορφη διαδρομή με τον καιρό να μας συνοδεύει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Στην Σκάλα του Σωτήρος, δηλαδή στα μισά της διαδρομής, οι ποδηλάτες είχαν την ευκαιρία να δροσιστούν με νερό, που χορηγήθηκε από τα μαγαζιά του Σωτήρος προς τον «Σύλλογο Απανταχού Σωτηριανών» ο οποίος με αυτόν τον τρόπο θέλησε να συμμετάσχει σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου. Στόχος της Περιβαλλοντικής Κίνησης ήταν να αναδείξει την ανάγκη για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, uπoδομές που δυστυχώς είναι ανύπαρκτες στο νησί μας ώστε να ενθαρρύνουμε τον κάθε Θάσιο να χρησιμοποιεί το ποδήλατο σαν μια εναλλακτική λύση, φιλική προς το περιβάλλον.

Η πορεία τελείωσε μετά από συνολικά 14 χιλιόμετρα στο Δασύλλιο του Πρίνου, όπου και εκεί μοιράστηκαν φιάλες νερού για να δροσιστούν οι συμμετέχοντες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την διαδρομή οργάνωσε ο κύριος Βασίλης Κανατσούλης, Πρόεδρος του Συλλόγου «Μεγάλο Καζαβίτι», επίσης υποστηριχτής αυτής της πρωτοβουλίας μαζί με το Δ.Σ. της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου.

Την εκδήλωση για δεύτερη συνεχή χρονιά κάλυψε το Θασόραμα που στηρίζει αδιάκοπα τον αγώνα της Περιβαλλοντικής Κίνησης για ένα καλύτερο αύριο του νησιού μας.

Την προσπάθεια αυτή στήριξαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μεγάλο Καζαβίτι» και ο Πολιστικός Σύλλογος «Απανταχού Σωτηριανών», η Περιβαλλοντική Κίνηση, οι Θάσιοι αθλητές του thassos-mtb, το Αστυνομικό τμήμα Θάσου και χορηγοί που πρόσφεραν νερά στους ποδηλάτες .Αρτοποιείο Αφοι Πολυζώτου (Σκάλα Σωτήρος) Super Market Latsouris (Σκάλα Ραχώνι) Il Blue (Café Bar) (Σκάλα Σωτήρος) Supermarket Dimitris ( Σκάλα Σωτήρος) (Πηγή Thasorama)

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Για το «Ελληνικό Πρωινό» - Πρώτη συνάντηση ξενοδόχων και παραγωγών

Επόμενο άρθρο

Αποχαιρέτα την… πόλη που χάνεις