Dark Mode Light Mode
Το ORIENT QUEEN φέρνει Κυπρίους στην Καβάλα
Ποιος ευθύνεται που υπάλληλος της Παιδόπολης πήγε στο Νοσοκομείο με κρίση άγχους;
Ο ΟΑΕΕ έχει θράσος

Ποιος ευθύνεται που υπάλληλος της Παιδόπολης πήγε στο Νοσοκομείο με κρίση άγχους;

Η ΝΕ ΚΚΕ Καβάλας κατήγγειλε την πρόεδρο της Παιδόπολης Μαρίνα Φιλιππίδου. Την θεωρεί υπεύθυνη που υπάλληλος της Παιδόπολης πήγε στο Νοσοκομείο μετά από πιέσεις που δέχθηκε. Η Μαρίνα Φιλιππίδου απαντά ότι η υπάλληλος πιέστηκε από το Υπουργείο.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ Καβάλας: Η Τ.Ε. Καβάλας του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά της προέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού (Παιδόπολη). Η κ. Πρόεδρος – και στέλεχος της ΝΔ – αντί με ευχαρίστηση να δεχτεί την πρωτοβουλία του ΚΚΕ και των βουλευτών του να καταθέσουν ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας αναφορικά με τα προβλήματα στη λειτουργία της Παιδόπολης, κατέφυγε στη μέθοδο των πιέσεων απέναντι σε εργαζόμενη του ιδρύματος με κατάληξη η εργαζόμενη να χρειαστεί μεταφορά στο νοσοκομείο.Ο ρόλος και η θέση της κ. Προέδρου δεν είναι να συγκαλύπτει τις κυβερνητικές ευθύνες για την πλήρη απαξίωση των δομών Πρόνοιας, που τόσο αναγκαίες είναι, ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Ούτε φυσικά να καταφεύγει σε απειλές και πιέσεις απέναντι στους εργαζόμενους για να πληροφορηθεί «πώς οι κομμουνιστές τα έμαθαν όλα αυτά».

Αυτή η στάση υποδηλώνει πρόθεση συγκάλυψης της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση και στόχο έχει να περάσουν οι δομές Πρόνοιας σε χέρια ιδιωτών, να απαλλαγεί το κράτος από το κόστος λειτουργίας τους, να λειτουργούν στο εξής με όρους ανταποδοτικότητας, σε μια περίοδο μάλιστα που χειμάζεται το εισόδημα των φτωχών λαϊκών οικογενειών.

Αν η κ. Πρόεδρος ήθελε, δεν είχε παρά να απευθυνθεί στο ΚΚΕ για να την πληροφορήσουμε για τις «πηγές» της πληροφόρησής μας αναφορικά με στοιχεία που άλλωστε είναι γνωστά στο Υπουργείο και βρίσκονται στο φως της δημοσιότητας.

Ακόμα περισσότερο θα έπρεπε να συνταχθεί με την προσπάθεια να πιεστεί η κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα άμεσα και πιεστικά προβλήματα που απειλούν την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος και οδηγούν στην εντατικοποίηση της εργασίας των ελάχιστων εργαζομένων. Αυτό το σκοπό είχε άλλωστε η κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ.Το περιστατικό και η συμπεριφορά της κ. Προέδρου δεν είναι ούτε τυχαία ούτε μεμονωμένη. Είναι ενδεικτική για το πως εννοούν οι κυβερνώντες την εφαρμογή των περιβόητων «διαρθρωτικών τομών και μεταρρυθμίσεων» στις δομές Πρόνοιας, στην Υγεία και την Παιδεία, γενικότερα στο Δημόσιο. Με λίγα λόγια τα προβλήματα να διογκώνονται, οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις να δίνουν και να παίρνουν και την ίδια ώρα οι προϊστάμενες αρχές να επιβάλλουν με το «μαστίγιο» σιγή ιχθύος, να μην κουνιέται φύλλο.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ο λαός που έχει ανάγκη από κοινωνικές υπηρεσίες και δομές πρόνοιας δωρεάν και υψηλού επιπέδου, πρέπει με τον αγώνα τους να βάλουν φρένο στη βάρβαρη επίθεση και να καταδικάσουν παράλληλα κάθε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος φόβου, τρομοκρατίας και αυταρχισμού.Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τη δουλειά του όσο κι αν κάποιοι ενοχλούνται και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια. Και τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και πριν από όλα τη δράση για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, όλου του λαού. Καβάλα 1/8/13 ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η απάντηση της Μαρίνας Φιλιππίδου: Επειδή έχω ήδη ενημερωθεί για το δημοσίευμα του ΚΚΕ επιβάλλεται να καταγραφεί η δική μου άποψη και θέση μιας και τα στελέχη του ΚΚΕ με καταδίκασαν και αποφάσισαν να στείλουν το δημοσίευμα προτού καν με ακούσουν (ήρθαν στο γραφείο μου σήμερα και μου είπαν ότι θα το στείλουν στα ΜΜΕ).Όταν την Τρίτη 30/7 διάβασα στις εφημερίδες πως δύο βουλευτές του ΚΚΕ έκαναν ερώτηση στη Βουλή για την Παιδόπολη Καβάλας ενοχλήθηκα, διότι αφενός δεν είχα καμία ενημέρωση από αυτούς για να επιβεβαιώσω κατά πόσο είναι αληθή και αφετέρου απόρησα από πού είχαν πάρει αυτά τα στοιχεία. Εγώ όπως και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ ρωτήσαμε τη συγκεκριμένη υπάλληλο που είναι η μοναδική του λογιστηρίου που γνωρίζει αυτά τα στοιχεία αν εκείνη έδωσε κάποια στοιχεία στους Βουλευτές. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της παραδέχθηκε αρχικά ότι τους έδωσε ένα στοιχείο αλλά στη συνέχεια τα αρνήθηκε. Την επομένη στο ΔΣ την ρώτησαν όλα τα μέλη κι όχι μόνο εγώ ως πρόεδρος, αν τα έδωσε εκείνη γιατί κανείς δεν γνώριζε τίποτε. Τα αρνήθηκε. Το θέμα έληξε και συνεχίστηκε η συνεδρίαση. Στο τέλος της συνεδρίασης επειδή η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι και γραμματέας του ΔΣ της ζήτησα μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013 που λήγει η θητεία μας να γράψει τα πρακτικά για να τα υπογράψουμε, διότι από το Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα δεν έχουμε υπογράψει κανένα πρακτικό συνεδριάσεων. Την ώρα εκείνη μας απάντησε πως δεν μπορεί να το κάνει γιατί δεν προλαβαίνει, διότι ήδη το Υπουργείο της ζητάει οικονομικά στοιχεία και μάλιστα με έγγραφο επίσημο της ανέφεραν ότι πρέπει να τα αποστείλει εμπρόθεσμα αλλιώς θα έχει πειθαρχικές και διοικητικές διώξεις. Μας είπε ότι πήρε τηλέφωνο στο αρμόδιο Υπουργείο, τους είπε ότι όντως είναι εκπρόθεσμη και από το Υπουργείο της ζήτησαν το όνομά της. Πάνω σε αυτό και σε συνδυασμό με τα πρακτικά που της ζήτησα, έβαλε τα κλάματα. Επανέλαβε ότι δεν προλαβαίνει. Γι’ αυτό έπαθε κρίση άγχους και ξεκίνησε αρχικά να πάει στο νοσοκομείο με δικό της αυτοκίνητο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης από τους γιατρούς, ήμασταν μαζί της εγώ και υπάλληλος του Κέντρου. Μετά από δύο ώρες οι γιατροί μας είπαν ότι είναι καλά και μπορεί να φύγει, χωρίς να της δώσουν καμία οδηγία. Επίμονα τότε εκείνη ζητούσε αναρρωτική άδεια με έγγραφο πηγαίνοντας από γιατρό σε γιατρό. Ενώ της είχαμε πει ότι μπορεί να καθίσει δύο μέρες, ήθελε να έχει και εγγράφως την αναρρωτική, και την πήρε.Η κρίση άγχους που έπαθε είναι γιατί πιέστηκε από το Υπουργείο για τα στοιχεία που έπρεπε να καταθέσει και ήταν εκπρόθεσμη. Εγώ το μόνο που ζήτησα και έβαλε τα κλάματα ήταν τα πρακτικά του ΔΣ.

Ψευδώς αναφέρουν ότι την πίεσα και την απείλησα. Είναι άνανδρο εκ μέρους τους να εκμεταλλεύονται αυτή την κρίση άγχους από την πίεση της δουλειάς της, εις βάρος μου. Καλό είναι να ρωτηθούν όλα τα μέλη του ΔΣ καθώς και του προσωπικού της Παιδόπολης κατά πόσο εγώ ως πρόεδρος, πιέζω και απειλώ τους υπαλλήλους του Κέντρου του οποίου μάλιστα φέρω και την ευθύνη λειτουργίας.Και παρ’ όλο που και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ ρώτησαν για τα στοιχεία που εμπεριείχε η ερώτηση των Βουλευτών, ωστόσο καταφέρονται εναντίον μου γιατί ως μέλος της ΝΔ στόχος τους είναι η πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.Σας βεβαιώνω πως δεν είχα κανένα πρόβλημα με την ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ. Επιθυμούσα να έχω όμως ενημέρωση, Για τα προβλήματα που αναφέρονται στην ερώτηση έχω καταθέσει κι εγώ υπομνήματα και επιστολές στο Υπουργείο. Κι αν ήθελαν να βοηθήσω μπορούσαν απλά να μου το ζητήσουν. Τουλάχιστον θα τους έλεγα ότι η ερώτηση έπρεπε να υποβληθεί στον Υπουργό Εργασίας κι όχι στον Υπουργό Υγείας.Όμως οι προσβολές και οι ύβρεις της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ προς το πρόσωπό μου δεν έχουν προηγούμενο. Τους καλώ να εξετάσουν σε βάθος την πραγματική διάσταση των γεγονότων και όσων συμβαίνουν στην Παιδόπολη. Ο ρόλος στη θέση της προέδρου, δεν είναι να καλύπτω συνεχώς τις αδυναμίες των υπαλλήλων που επί μήνες αγνοούν τις υποχρεώσεις τους. Η πολιτική κάλυψη που ζήτησε η συγκεκριμένη υπάλληλος από το ΚΚΕ δεν με αφορά. Θίγει την ίδια. Μου δίνει όμως την ευκαιρία να γνωστοποιήσω τις εσκεμμένες προθέσεις της ή την αδυναμία της να ανταπεξέλθει στις ανάγκες εργασίας της. Αν ζητούσε τη βοήθεια της προέδρου και των μελών του ΔΣ σαφώς και θα την είχε. Με υπεκφυγές όμως εδώ και μήνες, για τη μη τήρηση των πρακτικών αλλά και για τις οικονομικές εκθέσεις που όφειλε η ίδια να συντάξει προκειμένου να τις αποστείλει στο Υπουργείο, φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο που λειτουργεί αυτοβούλως και με κατευθύνσεις που δε συνάδουν με τη φιλοσοφία του Ιδρύματος στο οποίο προΐσταμαι αυτό το διάστημα.

Η σχέση του εργαζόμενου με τον πολιτικό προϊστάμενο διέπεται από κάποιες αρχές που πρέπει να γίνονται σεβαστές για την απαιτούμενη εργασιακή ειρήνη και την αγαστή εν τέλει συνεργασία, προς όφελος όλων.Αναφορικά με τις πολιτικές κορώνες «περί συγκάλυψης της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση και επικαλείται η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ μέσω του σημερινού Δελτίου Τύπου στα ΜΜΕ το μόνο που έχω να δηλώσω είναι: « Η στάση μου όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχει δείξει πως μπορώ να συνεργάζομαι με όλους και να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις για την καλύτερη διαμονή των παιδιών στο Κέντρο μας».

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Το ORIENT QUEEN φέρνει Κυπρίους στην Καβάλα

Επόμενο άρθρο

Ο ΟΑΕΕ έχει θράσος