Dark Mode Light Mode
Κινδυνεύει και το ΙΚΑ Θάσου;
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ «ΝΕΑΠΟΛΙΣ»
Μάλλον θα γίνει η συνάντηση στον Ερασιτέχνη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ «ΝΕΑΠΟΛΙΣ»

Το ωδείο «Νεάπολις», ως πάντα δραστήριο και ενεργό κύτταρο πολιτισμού της πόλης της Καβάλας, έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Την προσεχή Παρασκευή, στις 6 Δεκεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας (ΔΕΠΟΣ), θα πραγματοποιηθεί συναυλία από μαθητές του μοντέρνου τμήματος ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας, καθώς και εμφάνιση από μαθητές του τμήματος φωνητικής και μοντέρνου πιάνου. Υπεύθυνοι καθηγητές είναι οι Ευριπίδης Ταρασίδης και Χριστίνα Λουκίδου αντίστοιχα. Οι μαθητές, που συμμετέχουν είναι οι: Απόστολος Δότσιος, Μιχάλης Κάργας, Αλέξανδρος Καραβάς, Σταυρούλα Τσιατάκη, Παναγιώτης Αβδιμιώτης, Ράλλης Τσολακίδης, Χάρης Τσουράπας, Γούναρη Ελένη, Ιωάννα Σαββίδου, Φωτεινή Τσέτογλου, Ζοζεφίνα Φωτιάδου, Παναγιώτα Ράφτη, Παναγιώτης Μαργαρίτης, Μαργιάννα Ριζοπούλου, Ιωάννα Καντιφούδη, Μαρία Λαμπρινού, Υρώ Ζερβούδη. Τα παιδιά θα παίξουν με κιθάρες και ηλεκτρικό πιάνο μελωδίες από το ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο καθώς θα ακουστούν τραγούδια και με τη συνοδεία ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας (ΔΕΠΟΣ) θα εμφανιστεί η κλασική ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Κεραμίδη και θα παρουσιάσει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα. Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν είναι στα βιολιά: Σβετλάνα Μανούκη, Ζέφη Σανοζίδου, Μαρία Κελαιδάκη, Ευθυμία Δεληγιάννη, Μανώλης Βαρδάκης, Θωμάς Χίζαρης, Νικολέτα Δόμβρου, Κων/νος Κενανίδης, Αναστασία Νεοχωρλή, Γιώργος Βουρτζούμης, Μένια Κεσκεσιάδου, Χριστίνα Μπογιάρη, ενώ στα φλάουτα: Δήμητρα Καρακατσάνη και Στέλιος Καλαïτζής. Στο πιάνο θα συνοδεύσει η καθηγήτρια Αλίνα Αναστασιάδη.

Παράλληλα το ωδείο «Νεάπολις» θα δώσει το παρόν και στον πετυχημένο θεσμό της «Ονειρούπολης» της γειτονικής μας πόλης, της Δράμας. Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου το απόγευμα, στην κεντρική σκηνή θα εμφανιστούν τα μοντέρνα σχήματα των μαθητών του ωδείου «Νεάπολις» που συμμετέχουν στη Music Modern Academy.

Τέλος, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, και ώρα 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Ωδείου Δράμας ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ωδείου «Νεάπολις», Δρ. Κων/νος Χίζαρης, θα πραγματοποιήσει μια διάλεξη-παρουσίαση με θέμα: « Ο Leo Brouwer και το πανανθρώπινο στη μουσική- Η ζωή, το έργο και η μουσική του για σόλο κιθάρα». Στη παρουσίαση αυτή θα συμμετέχουν καθηγητές κιθάρας από την ευρύτερη περιφέρεια Καβάλας-Δράμας-Ξάνθης-Κομοτηνής, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν αντιπροσωπευτικά έργα του συνθέτη. Κατά αλφαβητική σειρά, θα συμμετάσχουν οι: Αναστάσιος Δέλιος, Αντώνης Μιτζής, Κώστας Πανδής, Αλέξης Παρισσίδης, Δημήτρης Σβυντρίδης, Γιώργος Τσερκέζης και Κώστας Χίζαρης.

Η είσοδος σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Κινδυνεύει και το ΙΚΑ Θάσου;

Επόμενο άρθρο

Μάλλον θα γίνει η συνάντηση στον Ερασιτέχνη