Dark Mode Light Mode

Πορεία με όραμα: Η διακήρυξη και οι πρώτοι υποψήφιοι

Την πρώτη του προεκλογική εκδήλωση πραγματοποίησε χθες το πρωί στην Χρυσούπολη ο υποψήφιος δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος επικεφαλής του συνδυασμού «Πορεία με όραμα». Όπως εξήγησε εκπρόκειτο για εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν 80 περίπου υποψήφιοι του συνδυασμού του, αλλά διαβάστηκε ταυτόχρονα και η διακήρυξη το βασικό κείμενο με το οποίο ο συνδυασμός κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές του Μαίου.

Ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει κι άλλη εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του συνδυασμού, οι προτάσεις πολύ ρεαλιστικές και πολύ συγκεκριμένες.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Μιλτιάδης Πασαλίδης, πρώην δήμαρχος Χρυσούπολης, ο Γρηγόρης Τριανταφυλλίδης πρώην δήμαρχος Κεραμωτής, ο Αδάμ Κοσμίδης πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, ο Τάσος Τσολάκης πρόεδρος του Βιοτεχνικού Πάρκου Α.Ε., ο Γιάννης Πασσαλίδης εκπρόσωπος των αγροτών του Νέστου.

Μεταξύ αυτών που ανακοινώθηκαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, είναι ο Θανάσης Μπιρμπίλης, εργαζόμενος στην Πρόνοια του Δήμου Καβάλας, ο Θανάσης Μαχμουκιώτης εργαζόμενος στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ο Χρύσανθος Σταυρόπουλος πρώην νομαρχιακός σύμβουλος, και ο πρώην δήμαρχος Ορεινού Γιάννης Τσακαλίδης.

«Για λόγους τακτικής τους υπόλοιπους υποψηφίους μου θα τους ανακοινώσουμε αργότερα», είπε ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Η διακήρυξη που διάβασε στην εκδήλωση η οποία έγινε στο Ξενοδοχείο «Ειρήνη» όπου βρισκόταν πολύς κόσμος, είναι η ακόλουθη:

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Του συνδυασμού «ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» του Δήμου Νέστου

Του υποψηφίου Δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες

Ο συνδυασμός μας που, ήδη, αριθμεί τριάμιση χρόνια προέκυψε από την ανείπωτη αγωνία μας για το μέλλον του τόπου μας, από την αδήριτη ανάγκη να δραστηριοποιηθούμε και συνάμα να αγωνισθούμε σκληρά και μεθοδικά για την πραγμάτωση του κοινού οράματος όλων μας, δηλαδή των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου, των ανθρώπων της δημιουργίας, των γραμμάτων, των τεχνών, των μεγαλύτερων ηλικιών, των νέων μας, που το συγκεκριμένο όραμά μας αποσκοπεί σε ένα καλύτερο μέλλον για μας, αφού και το δικαιούμαστε και το αξίζουμε.

Αυτό το όραμα υπήρξε και η αφόρμηση για τη σύσταση του συνδυασμού μας στον οποίο μετέχουν συνδημότες μας που προέρχονται από όλη την πολιτική και κοινωνική διαστρωμάτωση, μιας και απευθυνθήκαμε σε όλες τις παραγωγικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας. Άλλωστε για μας σημασία είχαν και έχουν οι κοινές μας διεκδικήσεις, στις οποίες δεσπόζουσα θέση κατέχει ο διακαής πόθος μας για αλλαγή πορείας του Δήμου μας, οι προγραμματικές μας αρχές που θα υλοποιηθούν από ανθρώπους που επιθυμούν διακαώς να συνεισφέρουν τις υπηρεσίες τους προς όφελος του τόπου και των παιδιών μας.

Οι επερχόμενες εκλογές του Μάη του 2014 για την τοπική αυτοδιοίκηση θα διεξαχθούν σε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο, συγκριτικά με τις προηγούμενες, αφού από τη μία σχεδόν τα 2/3 των συμπολιτών μας έχουν περιπέσει στα όρια της φτώχειας και από την άλλη κινδυνεύει να διαρραγεί η κοινωνική μας συνοχή. Και αυτό γιατί έχουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση αποδυναμωμένη από πόρους και από αρμοδιότητες, ένα Δήμο που βρίσκεται στα όρια της χρεωκοπίας παρά τη σφοδρή αντιπολίτευση που ασκήσαμε αυτά τα τρεισήμισι χρόνια…

Γνωρίζουμε δε πολύ καλά, ως αντιπολίτευση ότι από το Δήμο μας εκλείπει ένα πρόγραμμα για δυναμική ανάπτυξη του τόπου και την εξασφάλιση για ποιότητα ζωής στους συμπολίτες μας, ότι απ’ αυτόν απουσιάζουν οι νεωτεριστικές ιδέες, ο σχεδιασμός με αξιολογημένους στόχους καθώς και η μέθοδος για την πραγμάτωσή τους. Απεναντίας στον Δήμο μας επικρατεί η αδράνεια, η αδιαφάνεια, η αναξιοκρατία, η αλλαζονεία, η αδυναμία αξιοποίησης ευκαιριών και προγραμμάτων, η ανικανότητα στην ανταπόκριση των προσδοκιών των συμπολιτών μας, στις επιταγές της εποχής μας… Και αυτό γιατί η Δημοτική μας αρχή «θαμπωμένη» από την πρόσκαιρη λάμψη της δόξας, λησμόνησε την αφετηρία εκκίνησής της…

Εν τούτοις εμείς είμαστε πολύ υπερήφανοι, γι’ αυτό και αδυνατούμε να συμβιβαστούμε με την τρέχουσα κατάσταση, με την ανεργία που μαστίζει τα παιδιά μας και που τα καταδικάζει στην απραγία και την αδράνεια, με την ανεργία που αντιμετωπίζεται, δυστυχώς (!) με ρουσφέτια, με τις πελατειακές σχέσεις του παρόντος Δήμου. Μια ανεργία που μπορούμε να πατάξουμε με ανάπτυξη και επενδύσεις, για την αντιμετώπιση της οποίας μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τις «μηχανές» της οικονομίας, της κοινωνίας, ώστε να προκύψουν νέες θέσεις εργασίας για να απαρτίζεται ο Δήμος μας από περήφανους ανθρώπους και όχι ανθρώπους που έχουν περιέλθει στην απόγνωση, στην απελπισία.

Γιατί κύριο μέλημα της Δημοτικής αρχής οφείλει να είναι ο αγώνας για την επίλυση όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν όλους μας, όπως: η ανεργία, η υγεία, η παιδεία, το περιβάλλον, η αλληλεγγύη, ο ρατσισμός, η ειρήνη… (Βέβαια για όλα τα προβλήματα υπάρχουν προτάσεις και λύσεις, τις οποίες θα οραματιστούν και θα υλοποιήσουν όλοι οι φορείς και συνδημότες με τους οποίους θα πορευτούμε μαζί).

Γιατί δεν επιθυμούμε πλέον μια κουρασμένη Δημοτική αρχή που αδιαφόρησε ακόμη και να ορίσει τον «Συμπολίτη του δημότη» παρότι ο νόμος του Καλλικράτη το προέβλεπε κάτι που πιστεύουμε ακράδαντα ότι απέφυγε ΣΚΟΠΙΜΑ, γιατί ενώ κώφευε στα προβλήματα των πολιτών, απεναντίας επιδιδόταν ανερυθρίαστα στο διαχωρισμό των συμπολιτών μας σε προνομιούχους και μη.

Γιατί εν κατακλείδι δεν επιθυμούμε μια ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ δημοτική αρχή που παρέλαβε ένα Δήμο και θα παραδώσει μια Κοινότητα.

Εμείς πιστεύουμε στη δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην ανάδειξη του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Τοπικών Συμβουλίων και άλλων μορφών συμμετοχής των δημοτών, με κύτταρο τη γειτονιά, τα ομοειδή ενδιαφέροντα.

Εμείς πιστεύουμε σε μια τοπική αυτοδιοίκηση που στοχεύει στην κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη που θα είναι αρωγός στις ανάγκες των παιδιών, των νέων, των ηλικιωμένων, των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, που θα επιλύει τα προβλήματα μεταναστών και παλιννοστούντων, που θα επιδιώκει τη συμμετοχή, τη στήριξη και τη συνεργασία όλων των πολιτών που έχουν κοινούς στόχους, κοινό όραμα, που αγωνιούν για τον τόπο μας και προσδοκούν σε ένα καλύτερο αύριο.

Γι’ αυτό και περισσότερο από ποτέ, αφού έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων του Δήμου μας «εκ των έσω» λόγω της συμμετοχής μας ως αντιπολίτευση σε αυτόν, φρονούμε πως είναι επιτακτική ανάγκη, αν βέβαια επιθυμούμε να περισώσουμε ότι έχει απομείνει από το «ΚΑΘΕΣΤΩΣ» που μας διοικεί επί δύο συνεχείς θητείες, να αλλάξουμε πορεία για μια νέα αρχή ελπίδας, αισιοδοξίας, για όλους μας, ώστε να ατενίζουμε το μέλλον με σιγουριά.

Έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε δεσμευόμαστε ότι θα υλοποιήσουμε στο ακέραιο το πρόγραμμά μας και ιδιαίτερα ότι το πρώτο εξάμηνο της θητείας μας θα έχουμε βάλει σε τροχιά και θα επιληφθούμε το σχέδιο με βάση τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά της ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ της περιοχής, στηριζόμενοι στη μοναδικότητα των χαρακτηριστικών της και στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα.

Υποσχόμαστε ότι θα δημιουργήσουμε ένα σύστημα οργάνωσης και προβολής αυτής της ταυτότητας με κύριο στόχο να την προωθούμε, εισπράττοντας όλοι μας την προστιθέμενη αξία.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέστου

Βαγγέλης Τσομπανόπουλος

 

Προηγούμενο άρθρο

ΑΟΚ- Απόλλων Καλαμαριάς 0-3: Το τελευταίο εντός έδρας μαρτύριο

Επόμενο άρθρο

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Αθλητισμός είναι προτεραιότητα μας»