Dark Mode Light Mode

Ποτόλιας – Ζαχαριάδης στο ΚΕΘΕΑ

Συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 28/3/2014 ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Χρήστος Ποτόλιας και ο δημοτικός συμβούλους με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμος Ζαχαριάδης με τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ Καβάλας.

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε με τους εργαζόμενους κυριάρχησε το ζήτημα των ελλείψεων σε προσωπικό που είναι μεγάλες, σημείωσαν μάλιστα ότι η τελευταία πρόσληψη έγινε το 2008. Υπάρχουν μάλιστα αποχωρήσεις εργαζομένων χωρίς αυτές να αναπληρώνονται με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία, ώστε να καλυφθούν τα περιστατικά που δυστυχώς είναι πολλά. Υπάρχουν παραρτήματα σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, όπου οι εργαζόμενοι της Καβάλας πηγαίνουν πολλές φορές σε αυτά για να καλύψουν περιστατικά με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στην ανταπόκριση της δουλειά της Καβάλας. Δυστυχώς η ζήτηση είναι μεγάλη, δεν υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν με το συγκεκριμένο δυναμικό, αλλά δεν διώχνουν κανέναν. Αναφέρθηκαν στην συνεργασία με την τωρινή Διοίκηση του Δήμου Καβάλας ότι είναι σχετικά καλή, αλλά πολύ πίσω από τις ανάγκες που υπάρχουν. Ο Δήμος Καβάλας έχει μια ανώτερη υποδομή αλλά δεν αξιοποιείται προς το συμφέρον αυτών των ανθρώπων και όχι μόνο. Παράδειγμα υπάρχει ένα μεγάλο κολυμβητήριο που θα μπορούσε ο κόσμος αυτός να αθληθεί, αλλά δυστυχώς η είσοδος δεν είναι δωρεάν. Δεν αξιοποιείται η πρόληψη στα σχολεία, όπως είπαν η εικόνα είναι τραγική ως προς την χρήση των ουσιών. Αναφέρθηκαν στο ότι υπάρχει υποτίμηση για την επανένταξη των ανθρώπων αυτών. Ο Δήμος βρίσκει την λύση να δίνει βοήθεια σε κάποιους από αυτούς στα 5μηνα, όταν αυτά έχουν ημερομηνία λήξης. Οι μειώσεις των μισθών των εργαζόμενων της τάξης των 35%, κυριάρχησε στη συζήτηση, όπως και η μείωση των παροχών στα κονδύλια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναπτύξουν καμία δραστηριότητα

Στις παρεμβάσεις τους ο υποψήφιος δήμαρχος με το ΚΚΕ, Χρ. Ποτόλιας και ο δημοτικός συμβούλους με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμος Ζαχαριάδης τόνισαν την ανάγκη ότι ο Δήμος Καβάλας πρέπει να ενεργοποιήσει τις δικές του δομές, να αξιοποιηθούν προς το συμφέρον αυτών των ανθρώπων, να δημιουργηθούν αθλητικά κέντρα και πάρκα, να δοθεί βαρύτητα στην ανάδειξη του πολιτισμού.

Αναφέρθηκαν στην ανάγκη για σοβαρή ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ και των θεραπευτικών κοινοτήτων και τόνισαν ότι «Η πολιτική διαχείρισης της βλάβης πηγαίνει μαζί με την υπονόμευση της πρόληψης, γιατί όταν διαφημίζεις τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και το διαχωρισμό των ναρκωτικών την υπονομεύεις ανοιχτά.

Εξέφρασαν, επίσης, τη δεδομένη και αυτονόητη στήριξη της Λαίκης Συσπείρωσης στα αιτήματα των εργαζομένων του υποστελεχωμένου ΚΕΘΕΑ για προσλήψεις, που θα παίρνουν υπόψη τα αυξημένα στάνταρ που απαιτούνται, και τη στήριξη του εισοδήματός τους αναγνωρίζοντας τον αυξημένο κοινωνικό ρόλο της εργασίας τους.

Τέλος τους κάλεσαν σε ενιαία συντονισμένη πάλη των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμπόρευση με το ΚΚΕ για ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης και τους κάλεσαν να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις εκλογές.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ελπίδες παραμονής του ΑΟΚ στην Football League - Δηλώσεις Τσάκα

Επόμενο άρθρο

Επίσκεψη στο ΠΕΔΥ και στο Νοσοκομείο