Dark Mode Light Mode

«Πράσινο» φως στον ΟΛΚ για τα κατάλοιπα

Δύο μέρες στην Αθήνα ήταν ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Χρήστος Ηλιάδης. Βρέθηκε στην πρωτεύουσα για όλα τα θέματα του Οργανισμού, την Πέμπτη και την Παρασκευή της εβδομάδας που μας πέρασε. Στις 30 Οκτώβρη συμμετείχε στη συνεδρίαση της διοίκησης της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος. Ταυτόχρονα είχε επισκέψεις και συναντήσεις και στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας αλλά και στο ΤΑΪΠΕΔ.

Εμμέσως πλην σαφώς προκύπτει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου καλύπτει τους χειρισμούς του Οργανισμού στα θέματα παραλαβής και διαχείρισης κατάλοιπων πλοίων. Δηλαδή το υπουργείο θεωρεί ότι η διοίκηση του οργανισμού χειρίστηκε σωστά την όλη υπόθεση. Θυμίζουμε ότι υπάρχουν διαφωνίες στην Καβάλα για το νέο τιμολόγιο για την παραλαβή και τη διαχείριση καταλοίπων. Το υπουργείο υποστηρίζει από την πλευρά του ότι ο οργανισμός δεν έκανε τίποτα διαφορετικό, τίποτα άλλο από αυτά που γίνονται τούτη την περίοδο σε όλα τα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος όπου συμμετέχει ο Χρήστος Ηλιάδης, μετά τη συνεδρίαση του στις 30 Οκτωβρίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Με τα θέματα της Πρότασης Κανονισμού της Ε.Ε. για την ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά λιμενικών υπηρεσιών και τις θέσεις που θα υποστηριχθούν στη Γενική Συνέλευση της ΕSPO (Οργανισμός Λιμένων Ευρώπης), ασχολήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΙΜΕ (Ένωση Λιμένων Ελλάδας) κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, η οποία διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΟΛΠ Α.Ε.

Με βάση τα κείμενα της Επιτροπής Διακυβέρνησης Λιμένων (Port Governance Committee) της ESPO για όλα τα σημαντικά θέματα του υπό ψήφιση νέου Κανονισμού (τιμολόγηση, κρατικές ενισχύσεις, βυθοκόρηση, πλοήγηση, συμβάσεις παραχώρησης, περιορισμοί πρόσβασης στην αγορά, λιμενικά τέλη κ.ά.) και μετά από την τεκμηριωμένη εισήγηση του ειδικού συνεργάτη της Γενικής Γραμματείας ΛΛΠΝΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κρίτωνα Βαλλερά, το Δ.Σ. διαπίστωσε σύγκλιση απόψεων των θέσεων της λιμενικής βιομηχανίας με τις προωθούμενες εθνικές θέσεις, τις οποίες και θα στηρίξει η ΕΛΙΜΕ στη Γενική Συνέλευση της ESPO την επόμενη εβδομάδα (3 και 4.11.2014).

Το Δ.Σ. της ΕΛΙΜΕ αποφάσισε επίσης την ανασύνθεση της εκπροσώπησής της στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «ΕΞΑΝΤΑΣ», καθώς και τη συγκρότηση δύο επιτροπών εκ των μελών του: (α) Επιτροπή για τις σχέσεις Λιμένων και τοπικής Αυτοδιοίκησης και (β) Επιτροπή Λειτουργικών θεμάτων Λιμένων.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ειρηνοδικείο: Η γραμματεία λειτουργεί ως τις 1.00 μ.μ. λόγω έλλειψης προσωπικού

Επόμενο άρθρο

Άρχισαν οι ακινησίες και τα προβλήματα