Dark Mode Light Mode

Προβολή φωτογραφιών στην πρόσοψη του «Γαλαξία»

Μια διαφορετική εκδήλωση, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Καβάλας, οργανώνει ο Φωτογραφικός Όμιλος. Πρόκειται να προβάλει φωτογραφίες από την πόλη της Καβάλας, φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πρόσφατα από τα μέλη του, όχι όμως ως συνήθως, αλλά στην πρόσοψη του ξενοδοχείου «Γαλαξίας».

Η προβολή θα γίνει με ειδικό εξοπλισμό από το μπαλκόνι του Καφέ Μπαρ «Μετά τις δέκα» . Απέναντι από το μπαλκόνι βρίσκεται μία ενιαία μεγάλη επιφάνεια, της πρόσοψης του ξενοδοχείου, όπου θα προβάλλονται μεγάλες οι φωτογραφίες.

Θα μπορεί κάποιος να τις βλέπει όχι μόνο από το μπαλκόνι της καφετερίας «Μετά τις δέκα», αλλά ακόμη κι όταν περπατά στην οδό Βενιζέλου, ή βρίσκεται στην περιοχή της κεντρικής πλατείας.

Ο Πρόεδρος του Φωτογραφικού Ομίλου Μάκης Μακρής, είπε τα εξής:

 

«Στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων για την απελευθέρωση της Καβάλας, σκεφθήκαμε να κάνουμε κάτι το διαφορετικό, πιο πρωτότυπο, πιο εντυπωσιακό και σκεφθήκαμε την προβολή φωτογραφιών σε έναν δημόσιο χώρο, σ΄ ένα δημόσιο κτήριο. Μετά από κάποιες συζητήσεις και μετά από κάποιες διαβουλεύσεις, αποφασίσαμε να προβάλουμε στην πρόσοψη του ξενοδοχείου «Γαλαξία», από το Καφέ Μπαρ Ρέστωραν «Μετά τις δέκα», με το οποίο έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν. Έτσι ο κόσμος θα μπορεί ο κόσμος που ανεβαίνει επάνω στο Καφέ Μπαρ να βλέπει να προβάλλονται οι φωτογραφίες, πάρα πολύ όμορφα, αλλά κι ο διερχόμενος κόσμος από κάτω μπορεί να σταθεί για λίγα λεπτά και να χαζέψει τις φωτογραφίες που θα προβάλλονται απέναντι στον τοίχο του «Γαλαξία».

ΕΡ: Τεχνικά πως θα γίνει αυτό;

ΑΠ: «Η προβολή θα είναι σε μορφή σλάιτς σόου, μέσω προτζέκτορα δηλαδή, ο οποίος θα στηθεί στο μπαλκόνι του Καφέ μπαρ, Είναι γύρω στις 180 φωτογραφίες, όλες μέσα από την Καβάλα. Προσπαθήσαμε ν΄ αποτυπώσουμε με τη ματιά του κάθε φωτογράφου από τα μέλη του ομίλου, ο καθένας με τη δική του ματιά βλέπει τις ομορφιές της πόλεις, οι οποίες πολλές. Πολιτιστικά μνημεία, κτήρια, αλλά και στιγμιότυπα μέσα από τη ζωή, την καθημερινότητα της πόλης. Αυτές οι φωτογραφίες θα «παίζουν» σε σλάιτς σόου, ενώ η προβολή τους θα κρατάει γύρω στο 25λεπτο και συνέχεια θα επαναλαμβάνεται».

 

Προηγούμενο άρθρο

Ο Γ. Καλαντζής απαντά στο προεκλογικό ερώτημα Κλειτσιώτης ή Αντωνιάδης;

Επόμενο άρθρο

Βραβεύθηκε η εθελοντική προσφορά τους - Αγαπούν το περιβάλλον και το αποδεικνύουν