Dark Mode Light Mode

Προεκλογική ικανοποίηση – Η Δήμητρα Τσανάκα δε βιάζεται να ανακοινώσει ονόματα

Σε βαθιά νερά έχει βουτήξει η υποψήφια δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα κι όμως κολυμπά μια χαρά. Για την προετοιμασία του ψηφοδελτίου της ο λόγος που της αποδεικνύει το βαθμό δυσκολίας στην κατάρτιση ενός συνδυασμού, γεγονός που απαιτεί τη μέγιστη προσοχή ώστε να αποτραπεί η διασάλευση των λεπτών ισορροπιών. Εκείνο που διαπιστώνει η κ. Τσανάκα στο πλαίσιο των επαφών της είναι η γενικευμένη απαξίωση των νεαρών ανθρώπων για το πολιτικό σύστημα. Πως θα σχεδιάσουμε την αυριανή Καβάλα όπου θα ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας, εάν δε μας βοηθήσουν οι νέοι άνθρωποι, αναρωτείται η υποψήφια δήμαρχος.

Ο κ. Τσανάκα εξασφάλισε τη συμμετοχή του Ηλία Καλανταρίδη στο συνδυασμό της, χαρακτηρίζοντάς τον βασικό πυλώνα κι εξαιρετικό συνεργάτη. Πρόκειται για ένα δημοτικό σύμβουλο ενεργό, απόλυτα ενημερωμένο και μαχητικό προς όφελος του τόπου του. Επιπλέον, δεν είναι αγκυλωμένος λόγω κομματικών θέσεων κι εκφράζει ελεύθερα την άποψή του. Αυτό το «μοντέλο» επιθυμεί η υποψήφια δήμαρχος και για το σύνολο των δημοτικών συμβούλων.

Το τμήμα του ψηφοδελτίου που αφορά στη δημοτική ενότητα Φιλίππων έχει ήδη συμπληρωθεί, μας αποκάλυψε η κ. Τσανάκα κι απλά γίνεται μια επαλήθευση των συμφωνημένων. Εξαιρετική είναι η ανταπόκριση που γνωρίζει η υποψήφια δήμαρχος στο δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Καρβάλης, τόπο που θεωρεί «στρατηγικό» για το συνδυασμό του συνυποψηφίου της Βαγγέλη Παππά, όπως οι Φίλιπποι είναι «στρατηγικό» σημείο για το συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου. Φυσικά θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και το γεγονός ότι οι άλλοι συνδυασμοί προηγήθηκαν χρονικά εκείνου της Δήμητρας Τσανάκα σε επίπεδο προετοιμασίας.

Διόλου δε βιάζεται να διοργανώσει την προεκλογική της εκδήλωση η κ. Τσανάκα, γνωρίζοντας πως η οποιαδήποτε στελεχιακή «διαρροή» θα οδηγηθεί σε κάποιο από τα λοιπά ψηφοδέλτια. Τα πρόσωπα και όχι τα ηχηρά ονόματα των συνδυασμών είναι το στοιχείο που προέχει κατά την άποψή της. Το δε ιδιωτικό ιατρείο της το χαρακτηρίζει ως το καλύτερο «πολιτικό γραφείο» της. Η απεργία που επικρατεί στο ΕΟΠΥΥ την εξυπηρετεί στην υλοποίηση των επαφών της.

Σχολιάζοντας την πορεία του Δημάρχου Κωστή Σιμιτσή, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου κρίνει πως έχει εγκλωβιστεί μεταξύ των συνεργατών του που όμως δεν είναι σε θέση να υλοποιήσουν σημαντικό έργο. Επιτυχία καταγράφεται μόνο σε επίπεδο εξασφάλισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, χωρίς κι αυτά να είναι ότι το καλύτερο.

 

Για το παλιό νοσοκομείο

 

Για το ζήτημα του χειρισμού από το Δήμο Καβάλας της υπόθεσης της αξιοποίησης του παλιού Νοσοκομείου Καβάλας, η υποψήφια Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα έκανε την πιο κάτω δήλωση:

 

«Λόγω της κλασσικής απραξίας του σημερινού Δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, άλλο ένα ζήτημα που είχε βαλτώσει, είναι αυτό της αξιοποίησης του παλιού (κάτω) Νοσοκομείου, ζήτημα που έπρεπε να είχε επιλύσει πολύ πριν γίνει η μεταφορά του, στο κτίριο του Αγίου Σίλα, πριν πέντε ολόκληρα χρόνια.

Αποδεικνύεται, ότι ο Δήμαρχος, ποτέ δεν νοιάστηκε για τα κτίρια αυτά και αδιαφόρησε ως ιδιοκτήτης τους και επέτρεψε να υποβαθμιστεί μια ολόκληρη γειτονιά από το χάλι στο οποίο περιήλθε το παλιό Νοσοκομείο. Αρνήθηκε, όταν του το προτείναμε στο δημοτικό συμβούλιο, να συμμετέχει ο Δήμος στα έξοδα φύλαξης για να αποφευχθεί η σημερινή ερείπωση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Κανονικά, ο Δήμαρχος Καβάλας, εφ’ όσον πίστευε ότι θα πετύχει η διεκδίκηση του 20% που ανήκει στο δημόσιο, από την επομένη της μετεγκατάστασης, θα έπρεπε να αναλάβει την φροντίδα των παλιών κτιρίων και τη φύλαξή τους, ακόμη και την προσωρινή χρήση τους. Έτσι θα έκανε, όπως προαναφέρθηκε, ένας σοβαρός Δήμος, που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει την διεκδίκηση αυτή, για την οποία γίνεται τώρα συζήτηση, πολύ πριν γίνει η μεταφορά του Νοσοκομείου, να έχει πετύχει να γίνει ιδιοκτήτης των κτιρίων στο 100% και να έχει σαφή σχεδιασμό και χρηματοδότηση για την αξιοποίησή τους, κτίρια τα οποία εγκαταλείφθηκαν και καταληστεύθηκαν. Ο Δήμαρχος είχε ξεχάσει τελείως το ζήτημα αυτό και το πρόσφατο επίπλαστο ενδιαφέρον του, υπήρξε λόγω της προβολής του θέματος από τα μέσα ενημέρωσης της Καβάλας.

Εφ’ όσον οι δημότες της Καβάλας, μας αναθέσουν τη διοίκηση του Δήμου στις επόμενες εκλογές, από την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων μας, με παραστάσεις μας στο Υπουργείο, θα διεκδικήσουμε να περιέλθει στους καβαλιώτες και το 20% στους οποίους ανήκει, και η αξιοποίησή του θα γίνει άμεσα, προς το συμφέρον του Δήμου, με τον τρόπο που θα μας υποδειχθεί από ειδικούς».

 

=

 

Προηγούμενο άρθρο

Μιχάλης Ιορδανίδης στους 93, 7: « Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας»

Επόμενο άρθρο

Εκεί συνεχίζονται οι προσπάθειες για συγκρότηση ψηφοδελτίου - Υποψήφιοι του ΚΚΕ εκτός από το Δήμο Νέστου