Dark Mode Light Mode
Ψέκασαν στην Κεραμωτή
Προετοιμάζουν τις επόμενες μαθητικές μετακινήσεις
Η ΕΑΚΠ και το πλωτό που ζητά ο ΟΛΚ

Προετοιμάζουν τις επόμενες μαθητικές μετακινήσεις

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε στο νομό Καβάλας, η διανομή των πρώτων σχολικών βιβλίων στα δημοτικά σχολεία, ενόψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου 2013 – 2014.

Τα βιβλία δεν ήρθαν όλα, ήρθαν όμως το περισσότερα. Πριν τον αγιασμό του Σεπτέμβρη η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, θα παραλάβει και τα υπόλοιπα βιβλία που με τον ίδιο τρόπο θα μοιράσει σε κάθε δημοτικό σχολείο.

Αυτή την περίοδο η πρωτοβάθμια εκπαίδευση Καβάλας προετοιμάζεται και για την δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από το Σεπτέμβριο και μετά. Η δωρεάν μετακίνηση των μαθητών των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων δε φαίνεται ότι θα αφορά το αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, που δεν έκανε δωρεάν μετακινήσεις, την προηγούμενη σχολική περίοδο, 2012 – 2013.

Το θέμα παραμένει ανοιχτό για να κριθεί όταν θα έρθει η ώρα της έναρξης των μαθημάτων.

Κατά κάποιο τρόπο τα στοιχεία που συγκεντρώνουν αυτήν την περίοδο οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, αφορούν μαθητικές μετακινήσεις που γίνονται δωρεάν μόνο με λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Το έγγραφο που έστειλε η πρωτοβάθμια εκπαίδευση Καβάλας σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Νομού, αναφέρει τα ακόλουθα:

 

Προκειμένου να καταστεί δυνατή η συλλογή των απαραίτητων στοιχείων για τον προγραμματισμό της μεταφοράς μαθητών από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες – Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων (Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων) της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Καβάλας, όπου κατά το σχολικό έτος 2013-2014 (επόμενο) θα φοιτήσουν μαθητές οι οποίοι δικαιούνται δωρεάν μεταφοράς, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της προαναφερόμενης Κ.Υ.Α., να συμπληρώσουν και να αποστείλουν στη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Καβάλας (με e-mail) τον συνημμένο (αρχείο EXCEL) «ΠΙΝΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014» το συντομότερο δυνατό και μέχρι την Παρασκευή 28-6-2013. Για τυχόν αλλαγές που θα προκύψουν με την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους οι Διευθυντές/ντριες – Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων να αποστείλουν άμεσα συμπληρωματικό Πίνακα όμοιο με τον οποίο καλούνται να συμπληρώσουν τώρα. Οι Διευθυντές/ντριες – Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων όπου δεν θα φοιτήσουν το επόμενο σχολικό έτος μεταφερόμενοι μαθητές να απαντήσουν αρνητικά.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ψέκασαν στην Κεραμωτή

Επόμενο άρθρο

Η ΕΑΚΠ και το πλωτό που ζητά ο ΟΛΚ