Dark Mode Light Mode
Γιορτή για τα παιδιά στη Νέα Ηρακλίτσα
Προηγείται κατά παράδοση – Η κοπή της βασιλόπιτας του Υπεραστικού ΚΤΕΛ
Μετατέθηκαν οι αυξήσεις των διοδίων

Προηγείται κατά παράδοση – Η κοπή της βασιλόπιτας του Υπεραστικού ΚΤΕΛ

Παραδοσιακά μια από τις πρώτες κοπές βασιλόπιτας του νέου έτους ήταν και παραμένει εκείνη του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας την οποία τιμούν με την παρουσία τους οι τοπικές αρχές. Το έθιμο φυσικά τηρήθηκε και φέτος με τον πρόεδρο Παναγιώτη Τσαντεμεϊδη να ευχαριστεί τους παραβρισκόμενους και να εύχεται σε όλους υγεία, ευτυχία και αγάπη. Ευκαιρίας δοθείσης ο πρόεδρος ζήτησε γόνιμο διάλογο με το δήμο Καβάλας προκειμένου να επιλυθούν οι δυσκολίες διέλευσης και ομαλής κυκλοφορίας των οχημάτων. Αίτημα που έγινε άμεσα αποδεκτό.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Προκόπιος που κλήθηκε να ευλογήσει τη βασιλόπιτα, επεσήμανε ότι πολλά λόγια δε χρειάζονται, αλλά αναγκαίες είναι οι καθαρές και ειλικρινείς ευχές. Ευχές προερχόμενες από καρδιάς, όχι από συνήθεια, ή κατά συνθήκη. Ευχές που θα προσλαμβάνουν και τη μορφή προσευχής, πραγματικής ικεσίας ώστε να πιάσουν τόπο. Συνεπής στον εαυτό του οφείλει να είναι εκείνος που δέχεται τις ευχές και τις ανταποδίδει, προκειμένου να συμβάλει στην πραγμάτωση τους. Πλούσια ευλογία και χάρη του Θεού ευχήθηκε ο Μητροπολίτης έτσι ώστε ο νέος χρόνος να αποδειχθεί δημιουργικός και ειρηνικός ψυχικά, να είναι καρποφόρος. Τα λάθη του παρελθόντος να μείνουν πίσω και καθένας να συμβάλει προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εξάλειψης των αρνητικών κι έλευσης των προσδοκώμενων. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης αναγνώρισε το κοινωνικό έργο που επιτελεί το Υπεραστικό ΚΤΕΛ εξυπηρετώντας το κοινό. Το καλύτερο ευχήθηκε για την κοινωνία ο Μητροπολίτης θυμίζοντας όμως ότι η επίτευξή του βασίζεται στους ανθρώπους.

Την ευαρέσκειά του για την αγαστή συνεργασία με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, που ευχαρίστησε τη διοίκηση και τους μετόχους σημειώνοντας ότι οι περσινές πρωτοχρονιάτικες ευχές προφανώς έπιασαν τόπο. Ο κ. Γρανάς ευχαρίστησε την επιχείρηση για την προσφορά των υπηρεσιών της και για την άμεση επίλυση όσων προβλημάτων ανέκυψαν εντός του 2013. Πολλά κι επιτυχημένα χιλιόμετρα για τη νέα χρονιά ευχήθηκε ο κ. Γρανάς, ασφαλείς διαδρομές και υγεία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής διευκρίνισε ότι οι τοπικές αρχές δεν παραβρίσκονται παραδοσιακά στην κοπή της συγκεκριμένης βασιλόπιτας από συνήθεια, αλλά επειδή επιθυμούν να ανταποδώσουν την προσφορά της επιχειρήσεως προς το κοινωνικό σύνολο. Ο δήμαρχος στάθηκε στην ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και στην ανανέωση του στόλου, στην επιμόρφωση των εργαζομένων και στην επέκταση των δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο και την Κωνσταντινούπολη.

Ευχές για ανέφελα ταξίδια διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της βουλής Γιώργος Καλαντζής, ευχές για καλύτερη πορεία κι επιτυχημένα αποτελέσματα της επιχειρήσεως εντός του 2014, καθώς και για τη στήριξη των εργαζομένων εκ μέρους της πολιτείας. Υγεία για κάθε μέτοχο χωριστά και συνολικά για την επιχείρηση ευχήθηκε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Γιώργος Γερομάρκος, εκφράζοντας και την πεποίθησή του ότι η τοπική κοινωνία αναγνωρίζει το έργο που προσφέρει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ανταποδίδοντας τη στήριξη. Ο κ. Γερομάρκος ενθάρρυνε τη διοίκηση στην ανάληψη πρωτοβουλιών αφού με τις μέχρι σήμερα κινήσεις οι μέτοχοι απέδειξαν ότι προηγούνται από πολλούς άλλους επιχειρηματίες, βοηθώντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Γιορτή για τα παιδιά στη Νέα Ηρακλίτσα

Επόμενο άρθρο

Μετατέθηκαν οι αυξήσεις των διοδίων