Dark Mode Light Mode
Σπυρόπουλος ανάμεσα σε Δράμα και Καβάλα
Προμήθεια των ΕΛΤΑ για τη ΔΕΥΑΠ – Άδειασε από υπαλλήλους το δημαρχείο της Νέας Περάμου
Όλοι αθώοι για την πλαζ «Σαλιάρα»

Προμήθεια των ΕΛΤΑ για τη ΔΕΥΑΠ – Άδειασε από υπαλλήλους το δημαρχείο της Νέας Περάμου

Στο δημοτικό κατάστημα της Νέας Περάμου προσήλθε την Τετάρτη ο πολίτης και κάτοικος του δημοτικού διαμερίσματος Γιάννης Κανίογλου, προκειμένου να εξοφλήσει το τιμολόγιο της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης – αποχέτευσης Παγγαίου, όπως ακριβώς συνήθιζε να πράττει επί σειρά ετών. Στο κτήριο όπου στεγαζόταν το δημαρχείο του πρώην δήμου Ελευθερών και λειτουργούσαν οργανωμένα ορισμένες υπηρεσίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών βρέθηκε λοιπόν ο κ. Κανίογλου. Θέλησε να πληρώσει το λογαριασμό του, αυτό όμως δε στάθηκε εφικτό αφού για την πραγματοποίηση της συναλλαγής τον παρέπεμψαν στο υποκατάστημα ΕΛΤΑ της Νέας Περάμου. Ο πολίτης ακολούθησε τις οδηγίες που του δόθηκαν και ανακάλυψε ότι η εξόφληση του λογαριασμού του από τα ΕΛΤΑ επιβαρύνθηκε με προμήθεια 1,20 ευρώ.
Η επίσκεψη του Γιάννη Κανίογλου στο δημοτικό κατάστημα του αποκάλυψε κάποιες επιπλέον πληροφορίες, όπως για παράδειγμα ότι στο κτήριο εργαζόταν μόνο ένας υπάλληλος του ΚΕΠ. Το υπόλοιπο προσωπικό είχε μεταφερθεί στην Ελευθερούπολη προκειμένου να καλύψει τα κενά του δήμου. Τον προβληματισμό του μας κατέθεσε ο κάτοικος της Νέας Περάμου για το γεγονός αποψίλωσης των υπηρεσιών που στο παρελθόν εξυπηρετούσαν τον κόσμο της περιοχής. Αναρωτήθηκε για ποιο λόγο θα πρέπει οι δημότες να πληρώνουν τα έξοδα της μετακινήσεώς τους στην Ελευθερούπολη προκειμένου να τακτοποιήσουν τους λογαριασμούς τους. Αναρωτήθηκε επίσης για ποιο λόγο θα πρέπει οι δημότες όλων των χωριών της δημοτικής ενότητας Ελευθερών να επιβαρύνονται με το ποσό της προμήθειας των ΕΛΤΑ λόγω αποψίλωσης των δημοτικών υπηρεσιών της Νέας Περάμου.
Ο κ. Κανίογλου κατανοεί ότι η ανάληψη οικονομικών συναλλαγών μέσω των ΕΛΤΑ υπόκειται στους όρους των υπογεγραμμένων συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες, όπως για παράδειγμα εκείνες της κινητής τηλεφωνίας. Δεν κατανοεί όμως για ποιο λόγο θα πρέπει να επιβαρύνονται με προμήθεια οι πολίτες για την εξόφληση λογαριασμών του δημοσίου. Οι αρμόδιοι οφείλουν να βρουν μια εναλλακτική λύση για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων κατοίκων της δημοτικής ενότητας Ελευθερών που σε τίποτε δε φταίνε να χρεώνονται με τις προμήθειες των συμβάσεων.
Άγνωστο είναι επίσης το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στους κατοίκους της περιοχής από την αποψίλωση των δημοτικών υπηρεσιών, αφού ο κόσμος προφανώς για την εξυπηρέτησή του θα εξαναγκάζεται να επισκέπτεται το δημαρχείο Ελευθερουπόλεως. Ο Γιάννης Κανίογλου μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ζήτησε τη μεσολάβηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Πάρη Γρηγοριάδη, προκειμένου να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των δημοτών και να μην ταλαιπωρούνται για τις συναλλαγές τους.

Η απάντηση του αντιδημάρχου

Σε συνέχεια της διαμαρτυρίας του δημότη Νέας Περάμου, Γιάννη Κανίογλου, για τον τρόπο που δεν λειτουργούν οι δημοτικές υπηρεσίες στο παλιό δημαρχείο της Νέας Περάμου, επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Πάρη Γρηγοριάδη. Ο κ. Γρηγοριάδης αναγνώρισε το πρόβλημα, είπε δηλαδή ότι πραγματικά εδώ και 15 περίπου ημέρες έπαψε να λειτουργεί η ταμιακή υπηρεσία στο πρώην δημαρχείο της Ν. Περάμου. Αυτό είπε θα συνεχισθεί για συγκεκριμένο μικρό – όπως εκτιμά – χρονικό διάστημα, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.
Ο κ. Π. Γρηγοριάδης σημείωσε ότι οι λογαριασμοί νερού που πλέον δεν μπορούν να πληρώνονται στο παλιό δημαρχείο της Ν. Περάμου, μπορούν να πληρώνονται από τους δημότες της περιοχής και στις τράπεζες που βρίσκονται στη Ν. Πέραμο. Όπως εξήγησε πρόκειται για κάτι που θα διαρκέσει λίγες ακόμη ημέρες, προκειμένου στη συνέχεια να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς, δηλαδή οι πληρωμές νερού να μπορούν να γίνονται και στις υπηρεσίες του Δήμου Παγγαίου, που θα επανέλθουν και θα λειτουργούν κανονικά στο παλιό δημαρχείο της Νέας Περάμου.

 

Προηγούμενο άρθρο

Σπυρόπουλος ανάμεσα σε Δράμα και Καβάλα

Επόμενο άρθρο

Όλοι αθώοι για την πλαζ «Σαλιάρα»