Dark Mode Light Mode

Προς συμφωνία για τις εκδηλώσεις

Περίπου τριάντα λεπτά διήρκεσε χθες στο δημαρχείο η νέα συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων, τοπικών παραγόντων, που συζήτησαν για τις εκδηλώσεις στην Καβάλα, την περίοδο των χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.

Το σύντομο της διαδικασίας αποδεικνύει ότι ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές υπάρχει η καλή συνεργασία και συνεννόηση. Χθες πάρθηκαν οι περισσότερες από τις πλέον σημαντικές αποφάσεις.

Στη σύσκεψη που έγινε παρουσία του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Αρχέλαος Γρανάς, Κώστας Παπακοσμάς, οι αντιδήμαρχοι Τάσος Σμυρλόγλου, Θεοδώρα Βαβαλέσκου και Χριστόδουλος Μιχαλάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Στέλιος Σχοινάκης, ο Θόδωρςο Μακαρίτης ως εκπρόσωπος της αγοράς και του Εμπορικού Συλλόγου, ο Παναγιώτης Αρσονιάδης ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών και ο πρόεδρος της συντεχνίας αρτοποιών κ. Θωμάς Χατζούλης.

Στη συνάντηση δόθηκαν διευκρινίσεις για τα σχέδια που έχουν κατά νουν οι εκπρόσωποι του Δήμου, εκδηλώσεις κι άλλα γεγονότα στην κεντρική πλατεία, όπως επίσης και την ειδικότερη πρόταση του εμπορικού συλλόγου η χριστουγεννιάτικη αγορά να λειτουργήσει με βάση τους τοπικούς συλλόγους αλλά και τα τοπικά σωματεία.

Μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν υπήρξε άμεσα εξέλιξη υπό την έννοια ότι δέχθηκαν ν΄ αναλάβουν τη λειτουργία ενός τέτοιου εορταστικού σπιτιού στην πλατεία και οι Ζαχαροπλάστες και οι Αρτοποιοί. Συμφωνήθηκε ότι η λειτουργία καθενός τέτοιου σπιτιού θα γίνεται μόνο ορισμένες ημέρες κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, κυρίως τις παραμονές των εορτών, με στόχο αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες να μοιράζουν δώρα προς τους παρευρισκόμενους στις εκδηλώσεις πολίτες.

Ένα ακόμη σπιτάκι θα λειτουργήσουν οι βιβλιοπώλες. Ένα σπιτάκι θ΄ αναλάβει να λειτουργήσει ο εμπορικός σύλλογος. Υπάρχει το ενδεχόμενο δύο επιχειρήσεις παιχνιδιών ν αναλάβουν τη λειτουργία ενός ακόμη σπιτιού.

Δύο ή το πολύ τρία σπίτια από τη χριστουγεννιάτικη αγορά θα νοικιαστούν σε ιδιώτες.

Το σκεπτικό είναι πολύ συγκεκριμένο. Συνεδράζονται όλοι προκειμένου κυρίως στην πλατεία αλλά και στους πεζόδρομους να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα πολλών εκδηλώσεων όπου όμως θα υπάρχει ο συντονισμός, η συνεργασία με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, που θα έχει το γενικό πρόσταγμα.

Για παράδειγμα η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ προβλέπει και προτείνει εκδηλώσεις με DJ, θεατρικά δρώμενα, ανάμειξη στις εκδηλώσεις των σχολείων, αλλά και των συλλόγων που θα κληθούν οργανωμένα να πραγματοποιήσουν τα χριστουγεννιάτικά τους παζάρια, όσο γίνεται πιο συχνά στην περιοχή της πλατείας κι όχι στους πεζόδρομους.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων – οι οποίες θα είναι πολλές και διάφορες – αναμένεται αφού επεξεργαστεί η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, να δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα θα υπάρξουν νέες τεχνικής φύσεως συνεννοήσεις, με τον εμπορικό σύλλογο, την ομοσπονδία επαγγελματιών, τους αρτοποιούς, τους βιβλιοπώλες, τους ζαχαροπλάστες κ.λ.π.

Στη σύσκεψη χθες οι δύο αντιπεριφερειάρχες Κώστας Παπακοσμάς, Αρχέλαος Γρανάς, δήλωσαν ξεκάθαρα ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα υποστηρίξει οικονομικά τέσσερις από τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην πλατεία Ελευθερίας. Το ποιες θα είναι αυτές θα συναποφασισθεί ανάμεσα στους δύο αντιπεριφερειάρχες και τους επικεφαλής της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ.

Όταν ολοκληρώθηκε η σύσκεψη όλοι είχανε συμφωνήσει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, συμφωνία που φαίνεται ότι είναι οριστική. Άρα φέτος οι εκδηλώσεις που γίνονται στην πλατεία την περίοδο των εορτών δε θα δημιουργήσουν τριβές κι άλλα προβλήματα, όπως έγινε κατ΄ επανάληψη τα προηγούμενα χρόνια, αντίθετα θα ενώσουν τους τοπικούς φορείς προς το συμφέρον και της αγοράς αλλά και των καταναλωτών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Έρχονται 150.000 βούλγαροι λόγω εορτών!

Επόμενο άρθρο

Παπακωνσταντίνου: « Ανέξοδες ηλιθιότητες αυτοί που σκέπτονται την Α2»