Dark Mode Light Mode

Προσδοκούν νέο δασικό χάρτη oι κάτοικοι της συνοικίας του Προφήτη Ηλία

Κάτοχοι δημοσίων κτημάτων από τον Προφήτη Ηλία συζήτησαν την Τρίτη με τον αντιδήμαρχο τεχνικών Θόδωρο Μουριάδη το τι πρέπει να γίνει στο εξής με το δασικό χάρτη. Αποκαλύπτεται ότι αυτός που αποσύρθηκε είχε χαρακτηρισμένες ως δασικές τις περιοχές του Πουλίδειου Γηροκομείου και του Σανατόριου. Οι κάτοχοι δημοσίων κτημάτων πέραν της συναντήσεώς τους με τον αντιδήμαρχο τεχνικών, ήρθαν σε επαφή και με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμανατίδου-Πασχαλίδου, η οποία την περασμένη εβδομάδα είχε υπερασπιστεί εντός βουλής το δασικό χάρτη που τελικά ανακλήθηκε.

Η Φανή Λουλούδη, κάτοχος δημοσίου κτήματος και εκπρόσωπος κατοίκων του Προφήτη Ηλία, αρχικά επικοινώνησε με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Ηλία Ιωαννίδη κι εξέφρασε την απορία της σχετικά με τον άσχημο τρόπο που χρησιμοποίησε η κ. Αμανατίδου, αναφερόμενη στην υπόθεση της Καβάλας. Ο κ. Ιωαννίδης της μετέφερε τη φιλοσοφία του κόμματος για την υπεράσπιση των δασικών εκτάσεων. Η κ. Λουλούδη όμως του υπενθύμισε ότι η συγκεκριμένη συνοικία δεν είναι δάσος αλλά μία πυκνοκατοικημένη γειτονιά.

Άμεσα ο Ηλίας Ιωαννίδης τηλεφώνησε στην κ. Αμανατίδου και της εξήγησε λεπτομερώς την υπόθεση, έτσι η βουλευτής από την πλευρά της διευκρίνισε ότι δεν γνώριζε τίποτε για τον οικισμό και την ύπαρξη κατοικιών, αφού πίστευε ότι αναφερόταν σε ένα δάσος. Μπορεί η παρεξήγηση να αποκαταστάθηκε, ωστόσο παράξενο φάνηκε στην κάτοχο δημοσίου κτήματος το γεγονός ότι η βουλευτής πριν τοποθετηθεί επί του θέματος στη βουλή δεν απευθύνθηκε στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας περαιτέρω πληροφορίες. Κατόπιν των όσων μεσολάβησαν η κ. Λουλούδη εκτιμά ότι οι κάτοικοι κέρδισαν πλέον και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ομοίως στήριξη εξασφάλισαν οι κάτοικοι μετά τη συνάντηση της Τρίτης και από τον αντιδήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη, αφού οι προσπάθειες θα είναι συντονισμένες προκειμένου να αποφευχθεί νέα καθυστέρηση και να προωθηθεί η υπόθεση στο κτηματολόγιο. Εκείνο που ζητούν οι κάτοικοι είναι η ανάρτηση ενός νέου χάρτη, όπου θα καταγράφονται οι πραγματικές συνθήκες και οι ακριβείς δασικές εκτάσεις όπως και η συνοικία του Προφήτη Ηλία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των κατόχων δημοσίων κτημάτων είναι η περιβόητη δασική γραμμή που προκαλεί δυσκολίες δεκαετίες ολόκληρες στους κατοίκους.

 

Προηγούμενο άρθρο

Οι πρώτες μειώσεις τιμών σε καφετέριες – σνακ μπαρ

Επόμενο άρθρο

Εμφανής η απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας