Dark Mode Light Mode

Προσλήψεις καθαριστριών κι η αξιολόγηση τέλειωσε!

Δύο ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις εξέδωσε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η διοίκηση του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η πρώτη ανακοίνωση απευθύνεται στους προέδρους των σχολικών επιτροπών του Δήμου Καβάλας, τονίζει την ανάγκη πρόσληψης καθαριστριών καθώς όπως σημειώνεται στο κείμενο απέμειναν ελάχιστες στα σχολεία της Καβάλας με αποτέλεσμα ν΄ ανακύπτουν καθημερινά προβλήματα.

Ο σύλλογος με την ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι οι καθαρίστριες επιβάλλεται να βρίσκονται στα σχολεία και τις πρωϊνές ώρες όσο αυτά λειτουργούν.

Η δεύτερη ανακοίνωση του συλλόγου έχει σχέση με τη διαδικασία της αξιολόγησης όπως προωθούνταν από την προηγούμενη κυβέρνηση, από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου παιδείας.

Όλα αυτά τέλειωσαν τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, ζητώντας από τα μέλη του να μην παρακολουθήσουν άλλες διαδικασίες που οργανώνονται στο νομό και έχουν το ίδιο θέμα. Οι ανακοινώσεις έχουνε ως εξής:

 

*Αξιότιμοι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, τα τελευταία χρόνια η  καθαριότητα των περισσότερων σχολείων στο Νομό μας γίνεται με προσωπικό το οποίο  έχει συνάψει σύμβαση έργου. Δε  γίνονται πλέον προλήψεις μόνιμου προσωπικού  και οι λίγες μόνιμες καθαρίστριες που  απέμειναν είναι κοντά στην συνταξιοδότηση.

Στις καθαρίστριες ανατίθεται η καθαριότητα των σχολείων ανά αίθουσα δίχως να υπολογίζονται σε αρκετές περιπτώσεις τα γυμναστήρια, τα γραφεία, οι τουαλέτες, οι διάδρομοι, οι αυλές, οι αίθουσες των  ολοήμερων τμημάτων κλπ., με αποτέλεσμα οι χώροι που καλούνται να καθαρίσουν να είναι πολλαπλάσιοι σε τ.μ. από αυτούς  που αναγράφονται στη σύμβαση.

Αναλαμβάνουν εργασία από την ώρα που τελειώνουν τα μαθήματα με αποτέλεσμα ιδίως οι τουαλέτες έπειτα από το πρώτο διάλειμμα να είναι σε άσχημη κατάσταση. Ακόμη σε περιπτώσεις που κάποιο παιδί κάνει εμετό,  γεγονός πολύ συχνό  το χειμώνα, δεν υπάρχει κάποιος να καθαρίσει. Το πρωί οι αυλές των σχολείων, ιδίως αυτών που το απόγευμα χρησιμοποιούνται, βρίσκονται  σε άσχημη κατάσταση.

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε: Προσλήψεις μονίμων καθαριστριών, οι οποίες θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο  και κατά τις ώρες λειτουργίας του. Έως ότου προσληφθούν μόνιμοι καθαριστές, στις συμβάσεις έργου των καθαριστών να τους ανατίθενται όλοι οι χώροι του σχολείου και όχι μόνο οι αίθουσες, προκειμένου να πληρώνονται ανάλογα με το έργο που επιτελούν. Να προβλέπεται η παρουσία των καθαριστριών που έχει συνάψει σύμβαση έργου και κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου. Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη, τη μη μετακίνηση των σχολικών καθαριστριών σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου, το χρονικό διάστημα που λειτουργούν τα σχολεία.

*Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,το Υπουργείο Παιδείας έβαλε τέλος στις διαδικασίες αυτής της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, καθώς στη συνάντηση με την ομοσπονδία μας, ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε για την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της. Στο έγγραφο της Δ.Ο.Ε. μετά και τη συνάντηση με το υπουργό αναφέρονται τα εξής: Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε για την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης – χειραγώγησης (θα αποτυπωθεί στο αναμενόμενο πολυνομοσχέδιο) όχι όμως των νομοθετημάτων στο σύνολό τους και σε ό, τι αφορά άλλα ζητήματα (π.χ. δεν ικανοποιείται το αίτημα για ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη, κάτι που θα συνέβαινε με τη συνολική κατάργηση του Ν. 4024). Η συζήτηση για την αξιολόγηση – αποτίμηση μετατίθεται για επόμενο χρονικό στάδιο. Μέχρι τότε δεσμεύτηκε στην παροχή σαφών εντολών για το ότι δε θα υπάρχει καμία αξιολογική διαδικασία (αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση).

Παρακαλούμε τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης αλλά και αυτοαξιολόγησης με το πρόσχημα ότι τρέχουν οι ημερομηνίες. Επιπρόσθετα καλούμε όσους από τους συναδέλφους που από εδώ και στο εξής θα πιεστούν από κάποιους εραστές της συγκεκριμένης αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης, να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη του Δ.Σ.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ενημέρωση για τα Τενάγη - Σύσταση διαχειριστικού φορέα & συντονισμός όλων

Επόμενο άρθρο

Συνεδρίαση ΝΟΔΕ με πολλές απουσίες