Dark Mode Light Mode

Προσλήψεις στο δήμο Θάσου – Γλίτωσε τις απολύσεις λόγω νησιωτικού χαρακτήρα

Ο δήμος Θάσου, χαρακτηρισμένος από τον προηγούμενο Ιανουάριο ως νησιωτικός, φαίνεται ότι γλιτώνει από αρκετά βάσανα που αντιμετωπίζουν πολλοί ΟΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα. Το πλεονέκτημα που απολαμβάνει ο νησιωτικός δήμος Θάσου είναι ότι όχι μόνο δεν πλήττεται από το κύμα των απολύσεων, αλλά αντιθέτως προχώρησε σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού την περασμένη άνοιξη. Πρόκειται για επιτυχόντες των καταλόγων του ΑΣΕΠ, άξια στελέχη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που θα σώσουν τον δήμο Θάσου από την ταλαιπωρία της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του.

Χθες το νησί υποδέχθηκε τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη προκειμένου να επιδώσει στη δημοτική αρχή τις αποφάσεις ένταξης δύο σημαντικότατων έργων για τη Θάσο, σε χρηματοδοτικά προγράμματα της περιφέρειας ΑΜΘ. Πρόκειται το έργο του βιολογικού καθαρισμού Καλλιράχης που θα καλύψει τις ανάγκες διαχείρισης λυμάτων στο δυτικό τμήμα του νησιού, καθώς και για το γενικό πολεοδομικό σχέδιο που σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κώστα Χατζηεμμανουήλ είναι ο σημαντικός αναπτυξιακός μοχλός του νησιού για την επόμενη εκατονταετία.

Ο σταθμός βιολογικού καθαρισμού θα δεχθεί τα λύματα των δημοτικών διαμερισμάτων Καλλιράχης και Σωτήρος, ενώ εντός του καλοκαιριού επίκειται η επανένταξη του βιολογικού καθαρισμού Πρίνου στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Στη δημοπρασία του βιολογικού καθαρισμού Μαριών έχει προχωρήσει η διοίκηση Χατζηεμμανουήλ, επομένως στην ολοκλήρωση οδεύει το κεφάλαιο διαχείρισης των υγρών και στερεών αποβλήτων.

Η κατασκευή και ολοκλήρωση των έργων δεν είναι εύκολη διαδικασία αφού πέραν των σταθμών βιολογικού καθαρισμού απαιτείται και η κατασκευή εσωτερικών δικτύων για την πλήρη κάλυψη όλων των οικισμών του νησιού.

Αναφορικά με το γενικό πολεοδομικό σχέδιο, έχει ήδη πραγματοποιηθεί η πρώτη διαβούλευση με τους πολίτες και τους φορείς του νησιού, έχουν δοθεί οι βασικές κατευθύνσεις έστω και σε αδρές γραμμές για τα σημεία λειτουργίας των βιοτεχνικών πάρκων, για τις περιοχές τουριστικής ανάπτυξης, για την ισχύ των όρων δόμησης. Στην μελετητική ομάδα συμμετείχαν ο κ. Πεταμίδης και ο κ. Λαλένης που έχουν ίδια αντίληψη για τις ανάγκες του νησιού.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Αντιδήμαρχος χωρίς αντικείμενο - Την παραίτηση σκέπτεται ο Σάββας Εμφιετζής

Επόμενο άρθρο

Ο Κατρακυλάκης επιστρέφει στον ΑΟΚ;