Dark Mode Light Mode

Προσοχή SMS παγίδα

Βρισκόμαστε σε μία πολύ πονηρή περίοδο, όπου η οικονομική κρίση είναι επιπλέον κίνητρο για τους επιτήδειους, προκειμένου με ιδιαίτερα τεχνάσματα να εξασφαλίσουν εύκολα χρήματα.

Το έχουμε καταλάβει από καιρό ότι πλέον θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, σε πολλές από τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Το περιστατικό που θα περιγράψουμε αμέσως τώρα, είναι πολύ πρόσφατο και είναι παγίδα για ανυποψίαστους πολίτες, που ξαφνικά δέχονται μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο. Το μήνυμα αυτό δημιουργεί την εικόνα μιας κατάστασης η οποία είναι ξένη προς αυτόν που το παραλαμβάνει. Τάχα μια κοπέλα βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Μόλις έχει διακόψει το δεσμό της κι από λάθος στέλνει το μήνυμα σε παραλήπτη που δεν έχει καμιά σχέση με αυτήν, ούτε καν τη γνωρίζει. Αυτό είναι το δόλωμα για να τσιμπήσει ο παραλήπτης του μηνύματος, να απαντήσει στο μήνυμα με χρέωση ιδιαίτερα μεγάλη, ιδιαίτερα υψηλή.

Το μήνυμα αυτό, μέρος του οποίου δημοσιεύουμε στη σχετική φωτογραφία, στάλθηκε μαζικά σε κατόχους κινητών τηλεφώνων και στην Καβάλα.

Πολλοί που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο με κάρτα επιχείρησαν ν΄ απαντήσουν τσιμπώντας το δόλωμα. Γρήγορα όμως είδαν την κάρτα τους να εξαφανίζεται, διότι η χρέωση στο απαντητικό μήνυμα είναι μεγάλη. Άλλοι σκέφτηκαν πιο πονηρά. Είδαν το μήνυμα από το οποίο εστάλη το μήνυμα και το κάλεσαν, αποφεύγοντας την αποστολή απαντητικού μηνύματος. Τότε τους απάντησε τηλεφωνητής!!!

Τέτοια τεχνάσματα διάφοροι επιτήδειοι χρησιμοποιούν ένα σωρό. Πρέπει να είμαστε πάρα πολλοί προσεκτικοί. Ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά που καμιά φορά από περιέργεια δίνουν συνέχεια, σε μία επικοινωνία που υποτίθεται προέρχεται από λάθος. Στην πραγματικότητα είναι το δόλωμα, η παγίδα, μέσα στην οποία όποιος πέσει σίγουρα θα βγει χαμένος.

 

Προηγούμενο άρθρο

Εγκαινιάσθηκε το Ναυτικό Μουσείο

Επόμενο άρθρο

Συζητήθηκαν θέματα λαϊκών αγορών