Dark Mode Light Mode

Προσωρινή διαταγή ειρηνοδίκη για την «Αγία Μαρίνα»

Εκτονώνεται κι ομαλοποιείται όπως φαίνεται στο ίδρυμα «Αγία Μαρίνα», το οποίο σήμερα επαναλειτούργησε. Ρόλο παίζει η έκδοση προσωρινής διαταγής από τον ειρηνοδίκη Καβάλας, με την οποία το σωματείο προσωρινά θα διοικείται από πενταμελή διοίκηση με συγκεκριμένα καθήκοντα.  Με βάση αυτήν την ίδια προσωρινή διαταγή, μετέχουν η εργαζόμενη Βασιλική Μάρου, η απολυμένη Σοφία Κοπανίδου, ο συνταξιούχος πρώην εργαζόμενους, Αφεντούλης Τσουλής, ο Σταύρος Βικτωρίου και ο Σταύρος Πεταλωτής. Παρά το ότι αυτό το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, έχει συγκεκριμένα καθήκοντα μόνο, έχει το δικαίωμα να συγκροτηθεί σε σώμα. Θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να επαναλειτουργήσει το ίδρυμα, με τις ίδιες υπηρεσίες. Δηλαδή σίτιση, εκπαίδευση, ψυχολογική υποστήριξη. Η προσωρινή διοίκηση που ορίζει ο ειρηνοδίκης δε μπορεί να κάνει το παραμικρό για άλλα θέματα του ιδρύματος, όπως για παράδειγμα το εργασιακό καθεστώς.

Αυτή την εξέλιξη φαίνεται ότι αποδέχεται η παραιτηθείσα διοίκηση.

Η κυρία Γιαννίση, είπε χθες στην εφημερίδα μας, ότι τα κλειδιά του κτηρίου τα έχει παραδώσει από την περασμένη Παρασκευή στον ειρηνοδίκη. Σύμφωνα με την κυρία Γιαννίση πρόσβαση στο κτήριο το νέο διοικητικό συμβούλιο, είχε από χθες.

21 Οκτωβρίου θα συζητηθεί στο πρωτοδικείο Καβάλας αίτηση για διορισμό προσωρινού διοικητικού συμβουλίου. Μέχρι το τέλος Οκτώβρη θα εκδοθεί η απόφαση και θα υπάρξει κανονικό διοικητικό συμβούλιο, που θα οδηγήσει το σωματείο σε εκλογές.

Χθες οι φιλοξενούμενοι στο ίδρυμα πήγαν εκδρομή στη Νέα Καρβάλη. Σήμερα πάντως φαίνεται ότι όλα στο ίδρυμα θα είναι καλύτερα και τα παιδιά θα εκμεταλλευτούν στις κτηριακές του εγκαταστάσεις.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Είχε και τέτοια το φιλικό με την Πέρνη ...

Επόμενο άρθρο

Στόχος η αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ