Τη διαφωνία του με ορισμένες περιπτώσεις που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και κυρίως την προσωπική του άποψη για δύο σημαντικά ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας διατύπωσε το πρωί της Παρασκευής από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Κωστής Σιμιτσής.
Αναφορικά με τον παιδικό σταθμό της Παιδόπολης, ο πρώην δήμαρχος υπενθύμισε τις σφοδρές διαμαρτυρίες των γονέων που είχαν ξεσπάσει επί δημαρχίας Εριφυλλίδη όταν είχε πρωτο-αρχίσει η λειτουργία του. Ο κ. Σιμιτσής υπενθύμισε επίσης ότι η δική του διοίκησή είχε καταστρώσει κτηριολογικό σχεδιασμό σύμφωνα με τον οποίον θα έπρεπε να λειτουργήσουν μεγάλοι μεν αλλά λιγότεροι αριθμητικά παιδικοί σταθμοί σε μεγάλες περιοχές της πόλης, ώστε να εξασφαλίζεται «οικονομία κλίμακος».
Ο παιδικός σταθμός της οδού Λυσιμάχου είναι μεγάλος και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες περίπου 150 νηπίων, ενώ και ο παιδικός σταθμός της Νεαπόλεως είναι μεγάλος και μπορεί να καλύψει δύο δομές. Ο κ. Σιμιτσής επομένως πρότεινε τη συγκέντρωση των νηπίων σε λιγότερες μεν αλλά μεγαλύτερες δομές. Κατά την άποψή του θα πρέπει να μεταφερθεί ο περιορισμένης δυναμικότητας 3ος παιδικός σταθμός της Παιδόπολης σε άλλο κτήριο και ειδικότερα στην καινούργια δομή της Νεαπόλεως. Το ίδιο πρότεινε να δρομολογηθεί και με τον παιδικό σταθμό της οδού Τσολάκη, τα νήπια του οποίου θα πρέπει να φιλοξενούνται στο κτήριο του Προφήτη Ηλία. Αναφορικά δε με την κατασκευή ενός νέου και μεγάλου παιδικού σταθμού στο Περιγιάλι, ο πρώην δήμαρχος αποφάνθηκε ότι μάλλον πρόκειται για πεταμένα λεφτά. Γι’ αυτό και είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του για το έργο στον πρώην περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη.
Αναφορικά με τα ανταλλάγματα που θα πρέπει να ζητήσει ο δήμος ως αποζημίωση από τον ΟΛΚ, ο Κωστής Σιμιτσής υπογράμμισε πως οτιδήποτε βρίσκεται στη χερσαία ζώνη του κεντρικού λιμανιού ανήκει γενικότερα στο ελληνικό δημόσιο και όχι ειδικότερα στον οργανισμό λιμένος. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σιμιτσή: «Ο δήμος θα πρέπει να “ορμήσει” και να πιέσει τον ΟΛΚ προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα. Συνδυαστικά και μέσω της πιέσεως μπορεί να εξασφαλισθεί πέραν των χρημάτων και η παραχώρηση κάποιου ακινήτου.
Ένα ακίνητο που μπορεί να παραχωρήσει το ελληνικό δημόσιο στο δήμο είναι το παλιό δικαστικό μέγαρο. Ατελέσφορη θα είναι η αναζήτηση κάποιου άλλου κτηρίου στην παραλιακή ζώνη και δυστυχώς η δήμαρχος χάνει το χρόνο της, διότι ο ΟΛΚ δεν έχει τη δυνατότητα παραχώρησης. Η μέγιστη πάντως πίεση που οφείλει να ασκήσει η δημοτική αρχή αφορά στην ολοκλήρωση των έργων του λιμανιού Φίλιππος Β’».