Dark Mode Light Mode

Πρόταση Μποσμπότη στο Δήμαρχο Παγγαίου

Τώρα που ο Χειμώνας είναι δύσκολος και το πετρέλαιο θέρμανσης πανάκριβο, δημοτικοί σύμβουλοι σε όλη την Ελλάδα, πιέζουν τους Δήμους ν΄ αναλάβουν πρωτοβουλίες για τα σπίτια που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα κι αντιμετωπίζουν προβλήματα που έχουν σχέση με τη θέρμανση.

Για το ηλεκτρικό ρεύμα αναλαμβάνονται δημοτικές πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η πρόταση του δημοτικού συμβούλου Παγγαίου, δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, Χρήστου Μποσμπότη. Η πρόταση – επιστολή, απευθύνεται στο δήμαρχο Παγγαίου Βασίλη Ξουλόγη, η οποία αναφέρει τα εξής:

 

ΔΕΗ και αποκατάσταση ρεύματος : Ας πάρει ο Δήμος την υπόθεση στα χέρια του.

Το νομικό πλαίσιο υπάρχει: N. 3463/2006 αρ. 202 “Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, καθώς και για την αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης επιτρέπεται να χορηγούνται στους οικονομικά αδύνατους κατοίκους και πολύτεκνους είδη διαβιώσεως ή περιθάλψεως, κυρίως ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής, με απόφαση του δημοτικού και κοινοτικού συμβουλίου. Με τους ίδιους όρους επιτρέπεται να χορηγούνται χρηματικά βοηθήματα.” Ας ενισχυθεί ο κωδικός 6733 που έχει σχέση με την Καταβολή χρηματικών βοηθημάτων σε άπορους δημότες ( αυτή την στιγμή έχει μόνο 5000€) και μέσα απο αυτό τον λογαριασμό ας προχωρήσει ο Δήμος σε πληρωμή ληξιπροθεσμων λογαριασμών της ΔΕΗ . Πιστεύω οτι μια τέτοια πρόταση θα θα εχει την ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου. Δήμαρχε προχώρα!!!

 

Προηγούμενο άρθρο

Λαϊκή αγορά: Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών

Επόμενο άρθρο

Το Επιμελητήριο ξεκαθαρίζει το «μυστήριο» με το Public