Dark Mode Light Mode

Πρώτες παρεμβάσεις στην πυλωτή του Διοικητηρίου

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας προσπαθεί με αργές αλλά σταθερές κινήσεις, να επαναφέρει την πυλωτή από την πλευρά της οδού Ερυθρού Σταυρού στην προηγούμενή της κατάσταση. Όλοι θυμούνται τι έγινε πριν από ένα περίπου μήνα. Άγνωστοι προκάλεσαν εμπρηστική ενέργεια στο σημείο με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρές ζημιές.

Στο μεταξύ τα αυτοκίνητα που υπέστησαν τις ζημιές αποσύρθηκαν, τρία στον αριθμό, οδηγήθηκαν για περαιτέρω έλεγχο και επισκευή όπου είναι αυτό εφικτό στο συνεργείο. Η πυλωτή καθαρίστηκε και από χθες άρχισε περαιτέρω παρέμβαση όσον αφορά τους σοβάδες που και αυτοί υπέστησαν ζημιές.

Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας είναι να καθαρίσει πλήρως ο χώρος για να ξαναγίνει λειτουργικός αφού τόσο καιρό η πίσω είσοδος του Διοικητηρίου είναι εκτός λειτουργίας.

Ταυτόχρονα η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση συνεχίζει και βρίσκεται σε συνεννόηση με το δημόσιο για το ποιος θα πληρώσει τα χρήματα από τις ζημιές εκείνης της εμπρηστικής ενέργειας.

Αφού καθαριστεί η πυλωτή, θα χρησιμοποιηθεί πάλι για τον ίδιο λόγο δηλαδή ως χώρος στάθμευσης υπηρεσιακών αυτοκινήτων, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά τα μέτρα ασφαλείας θα είναι περισσότερο εντατικά, τα κάγκελα που υπάρχουν από την βορεινή πλευρά του κτηρίου θα κλειδώνουν τις νυχτερινές ώρες. Οι υπόλοιπες και σοβαρότερες ζημιές στον πρώτο όροφο του κτηρίου θα αντιμετωπιστούν μόνο όταν η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας πάρει το πράσινο φως από το δημόσιο ότι θα πληρώσει αυτό τις δαπάνες.

Στο Διοικητήριο εκτιμούν ότι το δημόσιο στο τέλος θα αναλάβει το κόστος των ζημιών κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να γίνει ιδιαίτερα γρήγορα. Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων και εγκρίσεων από το Κράτος η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας προσπαθεί να επαναφέρει την πυλωτή στην προηγούμενή της κατάσταση για να εξυπηρετούνται τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι πολίτες που πολλοί από αυτούς μπαίνουν στο Διοικητήριο από την βορεινή πλευρά του κτηρίου.

 

Προηγούμενο άρθρο

Καταργείται η μπάντα της Μεραρχίας;

Επόμενο άρθρο

Υπογράφηκε η τοποθέτηση Κοπατσάρη στο Γ.Ν.Κ.