Dark Mode Light Mode

Πρώτη προεκλογική εκδήλωση της Δ. Τσανάκα

Η πρώτη προεκλογική δραστηριότητα της Δήμητρας Τσανάκα προετοιμάζεται για να γίνει στην Καβάλα το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής. Θα είναι εκδήλωση όπου θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά της, εκδήλωση που προετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί στον ημιώροφο του ξενοδοχείου Γαλαξίας.

Η γιατρός και δημοτική σύμβουλος Δήμητρα Τσανάκα δουλεύει κάθε μέρα σε προεκλογικούς ρυθμούς, έχει νοικιάσει γραφείο που θα χρησιμοποιήσει ως εκλογικό και όπως ισχυρίζεται μιλώντας στην εφημερίδα μας, έχει σχεδόν έτοιμο το ψηφοδέλτιό της. Όπως ακούγεται τη Δήμητρα Τσανάκα στηρίζουν ο Λάζαρος Τσαλταμπασίδης χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιό της, ο πρώην διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παναγιώτης Λυκούδης, η Μαρία Κλωνάρη που ήταν υποψήφια και με τον Θόδωρο Καλλιοντζή, ενώ στο ψηφοδέλτιό της θα υπάρχουν εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ακόμη και της Αριστεράς όπως λέει χαρακτηριστικά η γιατρός. Ακούγεται επίσης και το όνομα του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ξενοφώντα Κροκίδη την πόρτα του οποίου πάντως χτύπησαν και άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι.

Η κ. Τσανάκα πάντως είναι συγκεκριμένη, ειλικρινής και ξεκάθαρη σχετικά με τις προθέσεις της, όπως θα καταλάβει ο αναγνώστης διαβάζοντας κυρίως τις απαντήσεις στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Χθες την συναντήσαμε στο ιατρείο της σε ένα διάλειμμα των επισκέψεων που είχε όσον αφορά τους ασθενείς της. Με ευχαρίστηση μας μίλησε για τα προεκλογικά της θέματα που όπως φαίνεται είναι ξεκάθαρα στο μυαλό της.

Η συνέντευξη είναι η εξής:

Ερ.: Θα θέλαμε να μας πείτε για τα προεκλογικά σας νέα.

Απ.: Ένα είναι το νέο, ένα και καλό. Παρασκευή 8:30 το βράδυ στον ημιώροφο του ξενοδοχείου Γαλαξίας, παρουσιάζω την δική μου υποψηφιότητα, τη δική μου πρόταση για το Δήμο Καβάλας. Δεν ξέρω αν θα παρουσιάσω και τα πρώτα ονόματα. Θα το σκεφτώ. Μπορεί ναι, μπορεί όχι.

Ερ.: Υπάρχουν τέτοια ονόματα;

Απ.: Βεβαίως υπάρχουν. Το μεγαλύτερο μέρος από το ψηφοδέλτιο είναι έτοιμο. Αλλά ξέρετε πως γίνεται σ’ αυτές τις καταστάσεις πρέπει να είναι κανείς πάρα πολύ προσεκτικός για να μην δημιουργούνται προβλήματα και παρεξηγήσεις.

Ερ.: Δύο ερωτήσεις μόνο. Τι λέει ο κόσμος, τι εισπράττετε.

Απ.: Εισπράττω το «τράβα Δήμητρη μπροστά και μεις μαζί σου». Έχουν εμπιστοσύνη. Ο κόσμος μου έχει εμπιστοσύνη. Έχω δοκιμαστεί πάρα πολλά χρόνια μέσα στην κοινωνία της Καβάλας και σε μια συγκυρία που κανένας δεν εμπιστεύεται πια κανέναν ο κόσμος με εμπιστεύεται.

Ερ.: Επίσης τι σχέση θα έχει η υποψηφιότητά σας με τη Νέα Δημοκρατία;

Απ.: Εγώ είμαι μέλος της Ν.Δ. Μην ξεχνάτε ότι πριν από 3-4 χρόνια κατέβηκα και για βουλευτής και σε δύσκολες φάσεις της Ν.Δ. Πήρα το σταυρό της Νέας Δημοκρατίας κι έφυγα μπροστά, σε εποχές που κανένας δεν ήθελε να πάει να γίνει βουλευτής. Οι Καβαλιώτες αυτά δεν τα ξεχνούν. Δεν παύω να είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας καλοδεχούμενη η στήριξη της Ν.Δ. Δεν είμαι χαζή να την απορρίψω διότι εγώ δεν πάω για ένα ποσοστό για ένα ποσοστό της τάξης του 10-15% εγώ πάω για το Δήμο Καβάλας και θα ήθελα στήριξη. Καλοδεχούμενη και καλώς να ορίσει.

 

Προηγούμενο άρθρο

Πρωταθλήτρια στο σκάκι την οποία δέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επόμενο άρθρο

Μιχάλης Ιορδανίδης στους 93, 7: « Είναι μια πρόκληση, που δεν τη φοβάμαι»