• 29 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Σε απομόνωση όλο το χωριό – Παραμένει το πρόβλημα των μαθητών στις Μαριές

 Σε απομόνωση όλο το χωριό –  Παραμένει το πρόβλημα των μαθητών στις Μαριές

Διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και παρόλα αυτά το πρόβλημα των μετακινήσεων για τους μαθητές των Μαριών Θάσου παραμένει άλυτο, αφού το καθημερινό δρομολόγιο για το σχολείο το υλοποιούν οι γονείς με τα δικά τους οχήματα. Έστω κι αν έρχονται στιγμές που ο οικογενειακός προϋπολογισμός δεν επαρκεί για την κάλυψη των καυσίμων. Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις μαθητών που αναγκάστηκαν να περπατήσουν με τα πόδια τη χιλιομετρική απόσταση από τα Λιμενάρια έως τις Μαριές. Ο επαρχιακός δρόμος παραμένει προβληματικός μετά την κακοκαιρία του Αυγούστου, ενώ οι εμπλεκόμενοι φορείς ακόμη δεν έχουν βρει λύση για τις μαθητικές μετακινήσεις.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου» Νίκος Χρυσάφης αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, όταν οι αρμόδιοι ένιψαν τας χείρας τους και χρέωσαν την ευθύνη στη διοίκηση του δήμου. Ωστόσο, η παράταξη επιμένει στη λογική της διεκδίκησης μιας λύσης, όχι μόνο υπέρ των μαθητών αλλά και όλων των κατοίκων του χωριού, το οποίο παραμένει αποκλεισμένο εν έτη 2014 αφού δεν εκτελούνται δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Γεγονός που προκαλεί τεράστιες δυσκολίες και στους ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού οι οποίοι πρέπει να μετακινούνται είτε προς τα κέντρα υγείας, είτε προς τις τράπεζες για την εκταμίευση των συντάξεων. Προβληματική είναι δηλαδή η οδική σύνδεση ενός νησιού που επιδιώκει να χαρακτηρίζεται ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Ο Νίκος Χρυσάφης στηλίτευσε τη στάση που τηρούν οι αρμόδιοι, μετατρέποντας σε μπαλάκι του πινγκ πονγκ τις ευθύνες αποκατάστασης της ζημιάς. Οι πιέσεις για την τάχιστη αποκατάσταση του δρόμου θα πρέπει να ενταθούν, ομοίως θα πρέπει να αυξηθεί και η δυναμική αντίδραση των κατοίκων του χωριού. Φαίνεται ότι στο εξής θα πρέπει γενικότερα να ενταθούν οι αγώνες για την επίτευξη ορισμένων στόχων που στο παρελθόν θεωρούνταν αυτονόητοι.

 

Διαβάστε επίσης