Dark Mode Light Mode

Σε καλό δρόμο το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα»

Ο Σταύρος Πεταλωτής και το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» βρίσκονται σ΄αυτό τους τελευταίους τρεις μήνες. Περιμένουν την έκτακτη γενική συνέλευση και την εκλογή κανονικού διοικητικού συμβουλίου, κάτι που όπως φαίνεται θα γίνει αμέσως μετά τις γιορτές. Ταυτόχρονα εντοπίζουν τα καθημερινά προβλήματα του ιδρύματος, βελτιώνουν την καθημερινή του λειτουργία, προσπαθώντας να βρούνε λύσεις, στα γνωστά δύο αγκάθια. Τη ρύθμιση του χρέους στο ΙΚΑ, πληρώνοντας αρκετά χρήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα, την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων προς τους εργαζόμενους. Προς αυτούς η διοίκηση του ιδρύματος έκανε πρόταση να τους πληρώσει αμέσως εφόσον δεχθούν περικοπές από 33 έως και 50%.

Οι μεγαλύτερες περικοπές σε ότι το ίδρυμα τους οφείλει αφορούν εργαζόμενους που στο μεταξύ έχουνε συνταξιοδοτηθεί. Ο Σταύρος Πεταλωτής είναι αισιόδοξος. Θεωρεί ότι με τη βοήθεια των πολιτών, την ενίσχυση από το κρατικό λαχείο και την τακτική επιχορήγηση μέσω της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα πράγματα μπορούνε να πάρουνε το δρόμο τους. Πολλά στηρίζονται στα κουπόνια που μοιράζονται παντού σε τοπικό επίπεδο για την ενίσχυση του ιδρύματος, που όπως λέει ο Σταύρος Πεταλωτής, αυτά τα κουπόνια βοηθούν πολύ το ίδρυμα την τρέχουσα περίοδο. Ο Στ. Πεταλωτής είπε στην εφημερίδα μας, τα εξής: «Στην Αγία Μαρίνα, όντως έχουμε τρεις μήνες. Έχουμε μία σωστή τάξη. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι αυτό του ΙΚΑ. Σ΄ αυτό το διάστημα δώσαμε ένα ποσό γύρω στα 19.000 ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους ελπίζουμε να δώσουμε άλλα 35.000 ευρώ, δηλαδή γύρω στα 55.000 ευρώ. Πιστεύω ότι σε δύο χρόνια θα μηδενίσουμε το χρέος στο ΙΚΑ. Φυσικά όλ΄ αυτά βγαίνουνε από τη μεγάλη περικοπή των δαπανών γιατί κάποτε μόνο η μισθοδοσία ήταν κάπου τρακόσια χιλιάρικα και τώρα είναι 120.000 ευρώ».

ΕΡ: Το άλλο μεγάλο θέμα είναι με τους απλήρωτους μισθούς;

ΑΠ: «Τα παιδιά εάν δεχθούνε, ορισμένοι δεχθήκαν γύρω στο 50% μείωση, ορισμένοι στο σκέφτονται… εάν δεχθούν θα πληρωθούν αυτά και θα εξοφληθούν, δηλαδή από 140.000 ευρώ εάν πληρωθούν 70.000 ευρώ, θα πάρουν όλοι τα λεφτά τους μέχρι τις εκλογές που βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου, δηλαδή μέσα σε έξι μήνες, αλλά εμείς επειδή έχουμε τις τριάντα μέρες από το νόμο μήπως κάνει κάποιος προσφυγή, πρέπει να καθυστερήσουμε λίγο και να πάμε σε εκλογές στο πρώτο 10ήμερο, 15θημερο του Ιανουαρίου, όχι δηλαδή το 15θήμερο του Μαϊου που λέει κανονικά η απόφαση. Μας ενδιαφέρει να γίνει μία γρήγορη, σωστή και χρηστή διοίκηση, για να προχωρήσει το ίδρυμα, γιατί το ίδρυμα μπορεί να υποσχεθεί πολλά στην καβαλιώτισσα και τον καβαλιώτη. Έχει τις δυνατότητες».

ΕΡ: Αυτά τα λεφτά που πληρώθηκαν στο ΙΚΑ και θα πληρωθούν στους εργαζόμενους, από πού προέρχονται;

ΑΠ: «Αυτά είναι από το κρατικό λαχείο. Τα έχουμε εξασφαλίσει μέσω του κ. Παναγιωτόπουλου και τον ευχαριστώ δημόσια, τα 20.000 ευρώ και τα υπόλοιπα είναι από την κρατική επιχορήγηση η οποία έρχεται κάθε χρόνο έως 60.000 ευρώ, φέτος ήταν λίγο περικομμένη. Έχει γίνει μία μείωση της δαπάνης όπως σε όλο τον κόσμο, αλλά ελπίζουμε ότι του χρόνου που θα πιέσουμε περισσότερο, να πάμε πάλι στα 60.000 ευρώ».

ΕΡ: Έσοδα υπάρχουν από δωρεές το ίδρυμα;

ΑΠ: «Πολύ λίγα, γιατί κι ο κόσμος δεν έχει περιθώρια…»

ΕΡ: Έχετε κι ένα λαχείο που το διακινείται;

ΑΠ: «Έχουμε ένα λαχείο, ένα κουπόνι, που τιμάται το ένα μισό ευρώ. Αυτό μας κρατάει αυτό το διάστημα κι ότι μπορώ να κάνω εγώ».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Βρήκε κάτι ο έλεγχος στο νοσοκομείο;

Επόμενο άρθρο

Ήρεμη και διαφορετική ψηφοφορία