Dark Mode Light Mode
Ραντεβού στον Δημοτικό Κήπο
Σε προεκλογικούς ρυθμούς η Συμπαράταξη Πολιτών συνεχίζει τις επαφές της
Το μεσημέρι της Δευτέρας - Αγροτικό συλλαλητήριο στο Δημοτικό Κήπο

Σε προεκλογικούς ρυθμούς η Συμπαράταξη Πολιτών συνεχίζει τις επαφές της

Με την τελευταία προεκλογική της ανακοίνωση η Συμπαράταξη Πολιτών είχε καλέσει τους πολίτες να διατυπώσουν τις προτάσεις τους ενόσω η παράταξη διαμορφώνει το πρόγραμμά της. Σήμερα λήγει η προθεσμία της υποβολής των προτάσεων και όπως μας ενημέρωσε ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Άρης Βέρρος, μεγάλη ήταν η ανταπόκριση που σημειώθηκε εκ μέρους των δημοτών.

Παράλληλα, η παράταξη συνεχίζει τον κύκλο των επαφών της με φορείς και συλλόγους. Την Πέμπτη για παράδειγμα επαφή πραγματοποιήθηκε με το φιλοζωικό σωματείο ΑΙΣΩΠΟΣ, ενώ προ λίγων ημερών ανάλογη επαφή πραγματοποιήθηκε με το νομαρχιακό σύλλογο ΑμΕΑ Καβάλας. Μέσω των συναντήσεων, τόσο οι οργανωμένοι φορείς όσο και τα μεμονωμένα πρόσωπα καταθέτουν απόψεις αναφορικά με το ορθό μοντέλο διοικήσεως του δήμου Καβάλας.

Η Συμπαράταξη Πολιτών επιδιώκει να περάσει το μήνυμα της συμμετοχής των δημοτών στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου και στη διαμόρφωση του προγράμματος. Γεγονός σημαντικό, αφού η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας αποκεντρωμένος δημοκρατικός θεσμός που επιδιώκει τη λαϊκή συμμετοχή.

Η δημοτική ομάδα μέσω της τριετούς συμμετοχής της στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ανέδειξε κατά τον κ. Βέρρο τα όποια προβλήματα υπάρχουν στο δήμο Καβάλας. Όπως για παράδειγμα τις διεκδικήσεις της πόλης αναφορικά με τα στρατόπεδα, το κτήριο του παλιού νοσοκομείου, την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου, την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής.

Ο Άρης Βέρρος παρατηρεί ότι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την προσωπική πορεία έκαστου υποψηφίου προκειμένου να επιλέξουν με σύνεση τον καλύτερο για τον δημαρχιακό θώκο. Σε επίπεδο κατάρτισης του ψηφοδελτίου, από τις εκλογές του 2010 υπάρχει μια σημαντική «παρακαταθήκη» ανθρώπινου δυναμικού, ενώ η προσπάθεια επικεντρώνεται στη συμφωνία με νέα πρόσωπα τα οποία δεν έτυχε στο παρελθόν να ασχοληθούν με τα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε ο Άρης Βέρρος στην ενημερωτική εκπομπή της ΠΡΩΙΝΗΣ, ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν υπερψήφισε την εισήγηση της διοικήσεως του δήμου για τη σύναψη δανειακής συμβάσεως με σκοπό να υλοποιηθούν έργα οδοποιίας, ειδικά από τη στιγμή που η λήψη του δανείου θα υπογραφεί από την επόμενη διοίκηση. Ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών επιχειρηματολόγησε, επισημαίνοντας ότι η διοίκηση Σιμιτσή επί επταετία στο τιμόνι του δήμου δε διέθεσε το ανάλογο κατ’ έτος ποσό, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα οδοποιίας. Αντιθέτως, ο δήμαρχος επέτρεψε να συντελεστεί η καταστροφή του υφιστάμενου οδικού δικτύου και εξαιτίας των έργων που εκτελέστηκαν για τα κοινωνικά δίκτυα ΔΕΗ και ΟΤΕ. Οι εργασίες αποκατάστασης δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, κάτι που διαπιστώθηκε βολικά τρεις μόλις μήνες προ των εκλογών.

Ο Άρης Βέρρος αναρωτήθηκε ποιο θα είναι το μέλλον των δήμων, όταν εξαναγκάζονται να δανειοδοτούνται για έργα καθημερινότητας, ή όταν ανέχονται την περικοπή των συνταγματικά κατοχυρωμένων πόρων τους σε ποσοστό 60% χωρίς να αντιδρούν. Κοντολογίς, για απλά έργα καθημερινότητας η διοίκηση φτάνει στο σημείο να υποθηκεύσει το μέλλον των δημοτών. Ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών κατηγόρησε το Δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή ότι δε διεκδικεί όλα όσα η κεντρική διοίκηση οφείλει να καταβάλει.

 

=

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ραντεβού στον Δημοτικό Κήπο

Επόμενο άρθρο

Το μεσημέρι της Δευτέρας - Αγροτικό συλλαλητήριο στο Δημοτικό Κήπο