Dark Mode Light Mode

Σπάσιμο αγωγού και διαρροή – Προβλήματα υδροδότησης στη ΔΕΠΟΣ

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας επανήλθαν στη συνοικία της ΔΕΠΟΣ τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, προκειμένου να εργαστούν επί του κεντρικού αγωγού ύδρευσης και της βλάβης η οποία παρουσιάστηκε το Σάββατο. Ταυτόχρονα θα διορθώνονταν τα σοβαρά προβλήματα στο οδόστρωμα της οδού Ευξείνου Πόντου, εξαιτίας των οποίων παρέμεινε κλειστό ένα μεγάλο τμήμα του ίδιου δρόμου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Χρήστος Τσοχαταρίδης μας εξήγησε ότι περίπου στις 3:00 το μεσημέρι του Σαββάτου ειδοποιήθηκε η υπηρεσία για τη διαρροή και το σπάσιμο του αγωγού στην περιοχή ΔΕΠΟΣ και συγκεκριμένα επί της οδού Ευξείνου Πόντου. Η ζημιά αφορούσε στον κεντρικό αγωγό που είχε σπάσει με αποτέλεσμα το νερό κάτω από το οδόστρωμα να κυλά και να χύνεται στο ύψος της εκκλησίας της Αγίας Φωτεινής.

Τα συνεργεία παρενέβησαν περίπου στις 4:00 διακόπτοντας την υδροδότηση της ΔΕΠΟΣ η δε αποκατάσταση της βλάβης ολοκληρώθηκε στις 11:00 το βράδυ του Σαββάτου, οπότε κι αποκαταστάθηκε η παροχή του νερού. Το σπάσιμο του αγωγού επεκτείνονταν σε μήκος περίπου 3,5 μέτρων, ευρισκόταν μάλιστα πλησίον των δικτύων ΔΕΗ και ΟΤΕ, γι’ αυτό και διήρκησε τόσο η αποκατάσταση της βλάβης. Επιπλέον, η υπόγεια διαρροή ήταν η αιτία της καθίζησης που υπέστη το οδόστρωμα, γεγονός επικίνδυνο για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Σε άμεση σύσκεψη του κ. Τσοχαταρίδη, του τεχνικού διευθυντή της ΔΕΥΑΚ κ. Λογκάρη και του υπευθύνου της τεχνική υπηρεσίας του δήμου Καβάλας αποφασίστηκε να κλείσει η οδική αρτηρία της οδού Ευξείνου Πόντου. Αυτό επετεύχθη και με τη συνδρομή της αστυνομίας από τις 9:00 το βράδυ της Κυριακής έως το πρωί της Δευτέρας. Πολλές και διάφορες μπορεί να ήταν οι αιτίες για το σπάσιμο του αγωγού και μάλιστα ενός σχετικά πρόσφατου δικτύου ηλικίας 25 ετών.

Με επιστολή του στην ΠΡΩΙΝΗ ο Χρυσόστομος Κοσμίδης, κάτοικος Παναγίας, διαμαρτυρήθηκε για την υπερπίεση του νερού στα σημεία συνδέσεως των κατοικιών με το νέο δίκτυο ύδρευσης. Σύμφωνα με την εξήγηση του κ. Τσοχαταρίδη, η αυξημένη πίεση είναι φυσιολογική κι οφείλεται στην καλύτερη κυκλοφορία του νερού στο νέο δίκτυο. Όταν ολοκληρωθούν οι συνδέσεις τότε θα μελετηθεί περαιτέρω το θέμα, προκειμένου να διευκρινιστεί εάν θα χρειαστεί η τοποθέτηση μειωτήρων για την περιοχή της Παναγίας.

 

Προηγούμενο άρθρο

Χωρίς προσωπικό ΕΛ.ΑΣ. & Δημοτική Αστυνομία

Επόμενο άρθρο

ΕΡΑ Καβάλας: Δουλεύουν με καρτοτηλέφωνο!