Dark Mode Light Mode

Σπεύστε στους παιδικούς σταθμούς – Λήγει η προθεσμία αιτήσεων για τα δωρεάν τροφεία

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερόμενων γυναικών για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε επιδοτούμενες θέσεις παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και η προθεσμία λήγει σήμερα το μεσημέρι. Περίπου 300 αιτήσεις είχαν ήδη κατατεθεί έως τη Δευτέρα ωστόσο στη συνέχεια η κίνηση μειώθηκε. Το πλήθος των αιτήσεων προσεγγίζει τα αναμενόμενα, μας εξήγησε ο πρόεδρος του δημοτικού νομικού προσώπου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Λεωνίδας Παππάς. Πέρσι τα ευεργετήματα του προγράμματος δωρεάν τροφείων χρησιμοποίησαν 500 οικογένειες και ο κ. Παππάς δεν αποκλείει και ο φετινός αριθμός να φτάσει στο ίδιο επίπεδο, αφού οι Έλληνες συνήθως αποδεικνύονται άνθρωποι της τελευταίας στιγμής.

Οι ενδιαφερόμενες μητέρες θα πρέπει να σπεύσουν και αν καταθέσουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να εκμεταλλευθούν τη μοναδική ευκαιρία του προγράμματος και να εξασφαλίσουν τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Καβάλας. Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων θα πρέπει να αναμένεται την 25η Αυγούστου ενώ το νούμερο των 850 παιδιών που δύναται να φιλοξενηθούν στους καβαλιώτικους παιδικούς σταθμούς, θα καλυφθεί με αιτήσεις οικογενειών που δεν πληρούν τα κριτήρια ένταξής τους στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Ένταξη δε δικαιούνται οι οικογένειες με υψηλά εισοδήματα για το 2011, οι οικογένειες των οποίων η μητέρα είναι δημόσια υπάλληλος – υπάλληλος ΟΤΑ – υπάλληλος ΝΠΔΔ.

Οι εγγραφές κι επανεγγραφές των προαναφερόμενων οικογενειών πραγματοποιήθηκαν ήδη εντός του Ιουνίου ο δε αριθμός των αιτήσεων ξεπερνά τις 400. Ακόμη κι αν μια μερίδα γονέων λόγω των κριτηρίων δεν κατάφεραν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, οι αιτήσεις τους θα ικανοποιηθούν μεν αλλά ύστερα από την τακτοποίηση των ενταγμένων οικογενειών στο ΕΣΠΑ. Στη διάρκεια της σεζόν και για διάφορους λόγους, αρκετές θέσεις φιλοξενίας θα παραμείνουν κενές κι άρα οι αιτήσεις θα ικανοποιηθούν έστω και λίγο αργότερα έως το τέλος του Σεπτέμβρη.

Το νομικό πρόσωπο τηρεί στάση αναμονής και για το θέμα των συμβάσεων του προσωπικού, πολλές από τις οποίες λήγουν τον Αύγουστο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ας μιλήσουμε για τα έργα - Γράφει ο Κωστής Σιμιτσής

Επόμενο άρθρο

Το αστείο παρατράβηξε…Ο ΟΑΕΕ βάζει χέρι στις καταθέσεις των οφειλετών